Monday, December 1, 2008

... 3 in 1 ...

Ni story yg dipendekkan menjadi 3 in 1 (sabtu, ahad, pagi isnin)...gambar nan ado sbb kemalasan tahap gaban..

Sabtu pepagi SH gi anto kete servis..dalam kul 11 gitu dah abis then dia ajak balik kampungnya..so balik umah rileks jap, then siap beg then balik kampung wo oo oo balik kampung... balik kampungnya tak buat apa-apa pun jez nak menjengah org tuanya je & lepak2 kat umah...

Hari Ahad lepas dah beli kan barang2 rumah for my PIL, we bertolak balik kl... bertolak pun dah lewat dlm kul 4 camtu... tapi jamnye mak aiiii ... slalunye 2-3 jam leh sampai umah dah tapi kali nie kul 9mlm baru sampai rumah... isk isk isk...kalo tak silap i lah ada 3-4 accident w'ouls tengok yg meyebabkan tu jam teruk tu... 1 tu agak ngeri lah gak sbb i tengok ketenya remuk teruk gak aaaa...

ni gambar jam atas highway iye..merah je nampak lampu tu..

So my wiken was splendid sbb i could spend time dgn famili dengan tenangnya.. and uhuks today dah start keje..how time flies when u are having fun kan...

Pagi ni kat opis ada budget meeting, sib baik i tak involve :D tapi ni ha dpt plak dessert nie.. kek & krim puff.. pepagi nak makan manis2 aduh tak leh masuk lah tekak nie...kalo pedas2 rasanya tak sempat nak snap kot i dah ngap ngehehehehe...

21 comments:

pearlEJ said...

nak sket kek gulung tuuu.... lama tak mkn kek gulung nihh...

eLLy said...

last saturday pun eLLy terperangkap masa nak balik rawang,
jemmmm terokkkk !!
bayang kan kul 11 dari cheras kul
2pagi baru sampai umah... Banjir punye penagan

~Eila @ Along~ said...

sis..br je rase nak rehat..dah kena keje kan..aduii..

ladyell said...

sis,u pn suke mkn pedas pagi2 ekk.tu ler...cam bg energy plak kn...

patut la mcm sunyi...je.rupanya u blk kg...

a NuTty StuDent said...

ai biasalah tu kalau kat kl, kalau tak Jam tak sah!..kat mana-mana JAm..KL..KL....ermmm wondering apakah budget meeting?...hehehehehe

regards

aFkaR'z said...

boring kalau jem!!

imz said...

ai pon tak suka jemmm...tension..!!!

UnGu VioLeT said...

dtg blog mar yer kak.. mar ade tag akka.. tp, klu akak dh buat.. takpela.. abaikan jerla yer.. slm cyg dr mar..

mc ta said...

ya betul..pepagi nih..benda manis2 mana ngam ek. Yg paling ngam benda pedas2 cam nasi lemak ke..tapi cubalah dijauhkan..kalau kita yg dah cam tong gas nih.jadi lori tangki lak..ahaks.. :)

rasp said...

ej,
: kek ni tak leh lawan kek lapis ej buat..urs mesti mabeles!

elly,
: mmg teruk lah jam hari tu kan isk isk isk...

eila,
: tu la pasal yang..aduhai koje!!

ell,
: a'ah suka pedas2, tekak melayu lah katakan..

a'ah yg balik kampung cik abe..

nutty,
: betul tu yang, kl kalo tak jam bukan kl lah kan *ihiks* budget next year utk company..

afkar'z,
: boring, ngantuk semua ada kan..

imz,
: mmg mencik kan sis..

uv,
: nanti i terjah k..

mcta,
: i kureeng skit nasik lemak yang, i lagik suka kuih pedas ke aaa camtu ok laa..

ratna said...

cantiknya kek tu... cam ner agaknyer dia buat yer.

Izan said...

mak aih... sodapnyer cream puff ni. dulu my brother rajin buat. i ni pemalas skit. heheheeheh

Shopaholic Mama said...

I know cream puff is yr daughter's favourite kan? Nape tak pow lebih2 bawakn balik..hahaha!

rasp said...

ratna,
: ntah le camne dia buatkan, i tau makan je *ihiks*

izan,
: bila bab malas2 ni cam serupa je *ahaks* kita rajin pe...rajin makan kan..:D

SHM,
: u ni mmg i kena salute tau..ingat lagik tu.. well itu pun rezki org bagi, malulah nak pow lebih2 ngehehehe..

PerantauSepi1306 said...

yummssss the roll cake looks yummy lah sis...

hmm sib baik baru smalam i balik KL.. kalo tak misti penattsss kan..

rasp said...

perantau,
: yummy yes but a little bit sweet to my likings...

a'ah sis..sib baik tau kalo tak pergghhh! patah pinggang!

mummysyafie said...

sis..saya pun buat camtu sis..wat entry rojak je

moralle said...

splendid wkend u hv, sodap nyer itu kuih muih :)

Eya said...

suke mknn pedas ek..
sm la kite.

rasp said...

mummy,
: kalo leh makan 'rojak' tu lagi best ngehehehe

moralle,
: yup, super duper splendid :D

eya,
: a'ah prefer pedas..best2 ada geng!

eedany said...

wow... kek tu nampak sedap!

apasal dorang potong kecik sangat? kalau ai sure tak cukup...(tamaknya eedany!)

hihihi.

:)