Monday, November 10, 2008

... wiken ku ...

Aaaaaacccchhhuummm!!! Uhuk Uhuk!! Mencik tau bila camni...Sengal2 satu badan ~ bukan i yg sengal iye! Dari hari jumaat dah terasa tekak perit je..telan air segelen pun still tak ok..tup tup hari sabtu malam...start selsema & batuk...tak syiok aaa wiken camni...tapi jenjalan tetap on iye...

Sabtu tengahari tu gi ke OU..kononya nak ke M&S nak gi beli biskut... tak tahulah plak M&S dah ke new wing..ganti dgn Niichi .. punyalah lama tak ke sana ke tak prihatin....singgah jap kat Toy'r'Us tu... bila bawa my precioussssss mau berjam-jam kat situ kan... budak2 camtu lah kan tapi mak budak pun naik syiok gak tau *ihiks* nape lah zaman i kecik2 dolu tak dak toy yg best2 camni kan..mau pokai my parents nghehehehe... tapi my preciousss syukur alhamdulillah, tak mcm ibu nye, satu habuk pun tak merembat iye... ni kes nak tuntut bulan 12 ni kot... tak pe tak pe..ibu berwaspada.....

Ingat nak jalan ke new wing tu kan...dengan Sapphire yg makin aktive 10 ni, cancel plan... terus je balik umah... coz masing-masing pun dah penat verangan kat Toy'r'Us tu... termasuk lah ibunya yang dah nak start tak sihat...


ni gambar kononya nak suruh Sapphire dok dendiam depan kedai ESPRIT tu lah...konon nak suruh dia model skit lah kan, haremmmm nak dpt...dia jalan sana, jalan sini..

Sunday plak, bangun2 tu lepas bekpas, SH ajak kuar..bila tanya arah tujuan...jawabnya "mana2 je lah" ini macam memanglah semua malas nak ikut... dok umah sampai kul 11 lebih SH ajak lagi.. oklahhh.. i mengalah .. jom kuar...

I mmg dah kong dah masa tu, so dalam kete, Sapphire zzzzzzz aje, i pun zzzzz sbb laloq makan ubat selsema kan.... mmg sedap tul layan mata masa tu... sedar2 je, tu pun sbb dia kejutkan, dah sampai mana tau...Banting!!!

Nak buat apa lah kat banting tu..... dia cakap saja je, leh beli kerepek...hahahahhahaha iyelah tu, sebenornya dah tak de arah tujuan lah tu... dah sampai, apalagi, wouls pun gi lah kat satu tempat yg pernah direkomen dek kawan SH ... lalu kat umah family Sidek ... ada 'tugu badminton' tu kat laman rumah dia..maap gambor tak diambil coz agak2 blur skit masa tu..


Sampai je destinasi. i suruh SH merembat apa2 pun i no hal.. coz wouls semua bedal apa jenis kerepek pun... i layan jap Sapphire berlari-lari kat dalam kedai tu... mmg active 10 tul my lil missy nie...


Ni lah hasilnya... muka kegumbiraan setelah merembat


tapi murah tul... semua yg i rembat ni rege dia baru RM45 je...murah kan...Lepas puas hati dengan hasil rembatan...i ajak SH balik coz, by then i rasa i really dah down...so balik umah, i hand over penjagaan Sapphire dan terus menapa dalam bilik....

Syukur today i feeling much better cuma srott srett & batuk ada skit2 lagi..air cond opis kan... Hoping 2, 3 hari ni recover lah... Inilah wiken i yg tak seberapa....

18 comments:

moralle said...

dah baik ker laling, makan ubat k...dak kecik tu dah berlari eh sis, cute nyer dia ngan skirt pendek, hehehe cute cute :)

Mieza said...

alalala siannya selsema ek...mieza klu flu flat trs...nak mengamuk jer..:p

comel nya sapphire buat muka gembira tu...so cute...auntie cium pipi skt bole....:D

byknya borong kepek...

imz said...

wah...jenjalan sakan ek...si kecik tu mcm happy sgt bila kluar kan..

Izan said...

ala kiutnyer dia... suka bila mak dia bawa jalan2 yek...

ladyell said...

ell suke mkn kepek pisang tanduk..pastu mkn takleh benti..adeiii penat ngunyah...

bushukk arr sapphire...

a NuTty StuDent said...

alhamdullilah..akak dah okey..mesti kat msia sekarang musim batuk and sakit2 kan..ini kan dah masuk musim tengkujuh...wah banyak kerepek tu..rindu plak nak makan kerepak...sodap..sodap..

regards,

~ mzznana ~ said...

alalalala..someynyeeee bb dia...
geram la tgk memek muka dia tuuu...
rasa cam nk geget je....hehe

a-as said...

alaa comey nyer ur buah hati..chubby

IdaShah said...

alaaa comei nya sapphire pki skrit merah...

semoga cepat sembuh.jgn lupa mkn ubat yer

rasp said...

moralle,
: ubat dah makan but still lum recovering..tak suka bila flu..ibunya tak leh seksi, jadi wakilkan kat anak nghehehehe

mieza,
: mmg terasa flat kan..

nowadays style dia senyum nampak camera camtu lah! kerepek for the whole family..

imz,
: dia mmg suka jenjalan :D

izan,
: dia terasa cam dunia nie full of things to be discovered! :D

ell,
: krepek pisang tanduk mmg sedap, mahal skit kan dari pisang biasa ...

mzznana,
: susah nak dpt snap gambor dia elok2 ... dah le tak tau dok diam, muka plak suka buat cenyum tu!

a-as,
: dah kurang ke-cubby-an sbb lasak..

Nutty,
: alahai cian dia rindu kerepek ek.. cepat2 lah balik sini..

eLLy said...

mak ai.. jauh nye berjalan

mcmmana ghupe tugu batminton tu?

PerantauSepi1306 said...

sapphire sooooooooooooooooo cumelll la sis.. aiyohhhh kita sama la wiken ari tu yek.. hukssss.. wishing you well, again, k.

reena said...

sakit pon still jln2 lagik yer sis.. kgkdg tak sampai ati bile time wiken tak bwk bdk kecik nih jln2 kan sis??...hehe... hepi btol dia yek...

rasp said...

elly,
: tu la i tak snap pics..rugi aaa...jez bulu tangkis & bandminton rasanya..ingat2 lupa lah plak *ihiks*

reena,
: tu la sis, takmo layan sangat sakit nie..si kecik tu mmg suka kalo jenjalan..

pearlEJ said...

ramai betul org sakit2 kan sekarang yang... mmg musim org sakit nihh...

rasp said...

ej,
: a'ah yang, kita kan ada mcm2 musim - musim durian, musim manggis, musim tag, musim demam termasuklah tu :D

eedany said...

Yay... ToyRus tempat fav kita juga tu...

cutenya sapphire senyum sampai ilang mata...hihihi. Apa agaknya menggelikan hatinya tu?

:)

rasp said...

eedany,
: mmg best kan gi ToyRus tu..

dia mmg suka buat mimik muka camtu especially bila nampak camera..