Saturday, November 22, 2008

... tabung ...

Tengok lah anak dara i ni dok main tabung binky yg very owen & big nie, dia dapat present ni masa i gave birth to her last year..dlm tu ada sikat, botol, cup bagailah.. benda-benda dalam tu dah lama i guna & tabung ni i keep dalam almarinya..but she very the 'discovery' baby gitu kan, dia selongkar almari jumpa nie.. sib baik dia jumpa, i pun dah lupa pasal ni, leh guna kan...
Sapphire ibu nak k..nak menabung for you...


Ouls tau kan i suka menabung duit syiling 50sen... my precious yg tiga tu mmg pun ikut menabung sama..now i nak start menabung for sapphire gak lah... tak sabar nak memenuhkannya tapi mesti lama coz agak besar kan...

11 comments:

eLLy said...

eLLy pun suka simpan duit 50 Sen,
rasa mcm cepat je kaya :)
wakakakaa

klu duit 5sen 10sen tu rasa lambat
cikit nak kaya ;p

mc ta said...

sama ahh kita. kalau ada duit 50 sen dlm purse, kita takan guna, rela pecahkan duit lain sebab nak simpan. Tapi husband kita siap buat tabung asing2 utk 50,20,10 sen..senang nak gi bank in. kalau pi bank, siap dia org tanya baper lama simpan duit tuh..he..he..

rasp said...

elly,
: tul tu sis..mcm skim cepat kaya plak kan..hahahahahah

mc ta,
: wah siap ada tabung utk 20, 10 sen tu...i cuma simpan 50 sen je..a'ah tul if ada 50 sen mmg tak nak guna :D

reena said...

alahai....tomeinya tabung dia.... *ihik*

ladyell said...

wah...kalau penuh tabung tu mesti ribuan ringgit.pastu bleh belanja auntie n famili gi disneyland ekk sayang...

rasp said...

reena,
: tomei cam aunty reena *ihiks*

ell,
: rasanya kalo penuh pun maybe ribuan ruppiah je kot *ihiks*

moralle said...

baru aunty moralle ingat nak pinjam duit tu........lum simpan lagi ek......k gegirl simpankan aunty penuh-penuh k, muachhhssssss...

aFkaR'z said...

huhuhu tanteeek tabung dia...

aku punya tabung botol susu.. dah lama simpan tak penuh2 asyik kena cilok jer...

last2 aku count down, tukar Ringgit Malaysia!!!

pearlEJ said...

hihihi... me pun ade tabung utk letak duit 50sen.. sama lakk ekk.. tabung meowmeow... :D

rasp said...

moralle,
: nanti jumpa aunty, aunty donate lah sikit S'pore $ utk tabung i k *ihiks*

afkar'z,
: nak menabung nie mmg kena disiplin byk2 kan.. kkdg tu cilok gak *ahaks*

ej,
: *ihiks* we same2 ek got tabung 50sen hihihihi

Blushwax said...

cutenye tabing tu! Hehehe. I used to simpan $1 coin dlm tabung coke yg besar giler. haha. Took forever to penuhkan.