Tuesday, November 18, 2008

... stok & air ...

Tengoklah stok stationery i baru amik kat admin ... aku kaya aku kaya...kaya amende nye!!

Nampak tak kotak pen ball liner tu ada 2 kotak... i bukannya guna pen tu buat conteng2 ke, buat kaler2 ke, buat main darts ke tapi mmg cepat habis pen i jenis ni tau... Dato' A ni suka sangat minta pen ni buat sign ntah apa2 ~ keje sebenornya ~ lepas tu lesap lah pen tu... ni amik 2 kotak terus sbb malas nak order byk2 kali...yg pen hitam kilometrico tu plak byk2 sbb mmg stok pen ni pun slalu abis coz bila org gi meeting kat board room yg berdepan dengan bilik i nie, if nak sign apa2 wajib they all singgah tempat i minta pen hitam lepas tu siap buat hak milik tersendiri pulak tu...tapi i tak kisah sbb tu semua bukan i beli pun..opis yg beli kan..

Ha ni plak..my tupperware air...i baru bawa from home... sbb apa.. i kan very the bz nowadays..bz & buat2 bz kot *ihiks* so, i mmg kurang sangat minum air..nak nak dalam air cond kan.. haruslah kita minum byk air masak.... i ni malas nak berulang alik ke pantry padahal dekat je & ada tea lady tu, tapi i mmg suka buat air sendiri.. so bila ada bekas ni senang skit kan.. i mesti make sure sehari at least kena habiskan 2 kali tupperware air ni kan... konon nak jaga kesihatan lah tu...

21 comments:

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

wah bestnya boleh senang aje dapat from admin, kalu kat opis kak rose bercinta baru leh dapat

imz said...

wah...bwk air sebotol utk bekalan seharian kt opis ek..bagus2..

Mommy Lily said...

hai rasp.... good job pasal monyet tu.. ai baca pon kesian sgt...

part sationery tu, ofis ai mmg kedekut ya ampun. nk ambil sebtg pen pon kena tulis nama...pang!!!

~Eila @ Along~ said...

sis rasp..mmg betul la pen suke dikebas org..agaknya pakai pen org ni sedap kot..haaa..lagi satu..kalo bz mmg kena letak air sebelah..senang takyah bangun2..janji kesihatan terjaga kan...

reena said...

haha...sis, kite pon ada jug ikea atas meja....owang lain duk pandang dengki jek...bile kite amik air masak satu jug...salah ke amik air masak???... duh...tekanan kite dibuatnya...hheehe

rasp said...

cb,
: lama tak bersua ek *ihiks* i pun bukan senang nak amik, kena request gak lah yang...

imz,
: senang kan gitu ..

mami,
: mmg cian tau tgk monkey yg kena tangkap tu..

i pun kena gak isi borang bagai tapi tak lah susah..skali mintak bior byk2 senang skit..

eila,
: bila guna rasa best je ek *ihiks*
mmg senang bila ada air ni kat sebelah kan..haus glug glug glug je :D

rasp said...

reena,
: iye ke yang..they all tu nak u tuangkan gak tuk they all tu *ihiks*

Zanna_MamaBatrice said...

salam kenal rasp...
simpan stock stationery byk2 best...yelah, malas nak tadah tangan minta ngan opis boy selalu kan..hik hik hi...samalah kita....

wah....rajin nyer minum air masak...zana nie mmg kureng sikit bab air masak......kalu air manis tu.....tak cukup botol nak minum tau....hik hik hik

aFkaR'z said...

me stationery admirer... tak tau napa!!

a-as said...

bagus tu rasp minum air bebanyak! I ni pandai ckp orang tp I kadang lupa minum bz sesangat la tu konon..

rasp said...

zana,
: salam kenal...senang kalo stok stationery complete kan yang..

sbb malas tu yg kena adakan tupperware tu..kalo tak herrmmm haram nak gi amik minum *ihiks*

afkar'z,
: uiks..naper ek? :D

a-as,
: baru nak mula kan projek minum air suam byk2! jom together2

eLLy said...

eLLy tiap2 pagi gi ambik air satu botol.. tapi minum setegok dua je..
pastu lupa.. ha ha boleh lupa pulak

mcm mana nak pastikan kita "INGAT"
untuk minum air.. tolong ajor cikit

lily lotus said...

bleh tak suh dato' A tu sangkut pen kat leher..hikss..samalah dgn my bos..asal bg pen kompem ilang!

rasp said...

elly,
: letak je botol tu depan mata..conpom tak lupa...

lily,
: kkdg tu pen dlm poket ada tapi emrghhh idoknya guna gak!

ratna said...

kdg2 selamber jer kak kan org yg main amik jer pen kita tu..

ladyell said...

air yg sendiri bawak lebih trjmin kebersihan nye...

rasp said...

ratna,
: tu la pasal sis..isk isk isk

ell,
: ya betullll....

PerantauSepi1306 said...

ya sis musti mau minum air masak bebyk... kalo tak kering kulit kita ni kan...

stationaries... mmg besh kan kalo dpt ala2 sekotak dua gitu.. miahahahahaa mana bley we ol leh amik setahun 10 btg jer campur kaler.. ;D dah habis baru leh mintak lagi

rasp said...

perantau,
: sis sbb dah tgk kulit kering bagai lah i start nak minum nie..

uiks iye ke sis..cost control tu! bagus gak camtu kan..

pearlEJ said...

me pun susah nak minum air suam nih... ishhh... sampai bila laaa nak berubah nihh...

rasp said...

ej,
: i pun susah gak yang..tapi ni dlm proses nak start minum...