Saturday, November 8, 2008

... pengasuh ...

During my working hours i antar Sapphire kat pengasuh, Hani... mmg serasi tul Sapphire dgn Hani... syukur alhamdullilah kan dpt pengasuh yang baik..agak sukar tau nak cari..i mmg tak nak amik maid... dah banyak pengalaman kureng so malas lah nak sakit hati..lagik pun yang nak kecahkan rumah pun Sapphire sorang je..yang lain dah besar-besar dah..

Hani ni kan if i amik lewat pun tak pernah bising, tak pernah nak claim OT ke ape ke...siap kkdg tu sms i suruh i amik Sapphire lewat skit coz dia tengah tidor/makan.. kkdg tu siap minta i tinggalkan Sapphire kat dia over the weekend..ya ampon mana boleh kan..tapi i memang no complaint pasal Hani nie...

Sebab tu kkdg if uols notice i cakap i belikan tudung for the babysitter..or apa2 je lah...Semalam i beli kuih bakar ni.. murah je pun RM3 je..i belikan Hani 2 ketul i beli for myself 2 ketul and oso i belikan utk Ima (my fwen yg dok se-opis dgn i nie) 2 ketul... sedap plak.. tak manis tak tawar jez ngam je...memang pakcik tu jual kuih nie kat opis ni every friday.. next week leh beli lagik *ihiks*

13 comments:

nasazfrog... said...

sis kuih bakar ker tuh,, sedapnya yang kerak2 lagi sedap tau...

lily lotus said...

apa kaitan title dgn pic?? huhuhuu..

Shopaholic Mama said...

Sis, I cant see the words at all. Nampak lines aje!

ladyell said...

ape kene mengene kuih bakar nih ngan pengasuh sis....tk nmpk la apa yg u karangkn...papepn nk sket kuih bakar tu leh tak...:)

rasp said...

nasaz,
: i suka kalo tak manis sgt..a'ah yg garing2 tu sedapkan..

lily,
: sorry laa...kesilapan tecknikal plaks..

SHM,
: autopublished jadi terforgot nak check on the font..ya ampooonn

ell,
: careless tul i..lupa nak check semuanya seblum auto publish..neway, meh sis i bagi kat u nak...

Mieza said...

org klu baik ngan kita sekali....10x kita baik ngan org tu kan..:D

aFkaR'z said...

kalo ikut hati mmg nak antar anak2 kat bbsitter jer... tapi tak sanggup nak uruskan kain baju kat umah lepas penat balik keje... oh no!!!

rasp said...

mieza,
: tul tu yang :D

afkar'z,
: a'ah sis, mmg bab2 kain baju lah yang paaaallliiinngggg mengeliat kan ...

lily lotus said...

hik hikk..ok sorry diterima :P
baiklah u siap belikan dia memcm..

reena said...

kite pon suke beli kueh bakar pakcik tuh tau sis... nyam..nyam....

n lagik satu kite pon bertuah sgt sbb akhirnya jumpe bb sitter yg btol2 baikhati dan suke sgt layan bdk kecik 2 owang tuh...

bout maid?? no...no..no...

PerantauSepi1306 said...

sis pos kat ai sketsss ;D ekekekekeke

rasp said...

lily,
: taklah sis, jasa they ekceli tak terbalas kan...

reena,
: sedapkan pakcik tu nye kuih bakar..

syukur kan dah jumpa babysitter yg ok ... tak lah risau sgt kita kat opis nie..

perantau,
: special delivery nak :D

eedany said...

baiknya pengasuh sapphire. Tidak berkira kan?

selalulah kalau OT mesti kena caj lebih kan?