Monday, November 3, 2008

... owen ...

Aduhai..mondays..what color is my day today? blue..nehi nehi..orange karer!!! naper ek...takde sebab pun tapi jez to brighten up my day today...i beli munga lily owen karer...:D and i loikkkeee!

Wiken..hari sabtu buat apa ek..oh my darling bonda's birthday kan, sempat bawa dia shopping beli baju je, tak buat apa-apa celebration pun ... coz my bonda dok bersedih..sebab apa tau..my kezen a.k.a. my sister going back to london *uhuks* She is ekceli my kezen tapi she stayed with us (my family) when she was 50 days old...why? coz she was born pre-matured and underweight ~ 2+kg je ~ then masa tu her mum/my aunt dah nak start keje..so my bonda yg sememangnya love kids & full time housewife willing to care for her...end up she stayed with us till form 1...sbb tu she is more like my sis je...lagi pun, i think uols pun dah dapat agakkan ~ with the 'retro nite' dinner tu ~ w'ouls nie a very close knitted family....my kezens are like sisters and brothers jek...

Jadi, my now grown up, sis nie going back to london on tuesday 2am nye flight and togther with her baby ..uwwaaaaa...gonna miss u girl... she ada lagi 2 years to finish her studies...good luck sis... smooch from me...~ kes melalut dah nie..

Yesterday, tak buat apa-apa kuar gi OU sbb SH ada pasang niat nak beli selipar... remember tak yang i menang voucher JJ worth RM300 tu... ha ... so shopping spree lah tu.. *ihiks* tak juga... SH je beli selipar dia...too many people so i pun malas nak sopping bagai...lepas tu w'ouls balik umah and stayed home..kemas-kemas umah...

That is all i did over my wiken...pics tak de sbb malas tahap dewa nak bersnap.....till then ... take care... have a wonderful owen monday :D

14 comments:

moralle said...

owen karer.......hmmm ceria kan the karer......i kat sini karer hitam legam.........gelap segala-galanyer...sebab dok bz dari tadi, tak sokaaaaaaaaa ):

Tentu yr bonda sedih yr kazen going back, kalau ader rezki u jer bawak yr bonda ker london, hehehe, hilang sedih orang tua tu kan laling :)

eedany said...

bestnya ada voucher RM300.

kalau ai terus terbang beli handbag CR. hihihi...

:)

Mieza said...

cantik bunga lily kaler oren tu...:D wah hrs shopping ngan voucher tu ek...

~Eila @ Along~ said...

rasp..
im also like lily.......wah oren ke? meriah tau..

IdaShah said...

ku merindui... mu
pejam celik 2 thn tu x lama
pasti bertemu lagi

rasp said...

moralle,
: monday mmg cam tak cukup masa je kan sis..

sis dah offer kat my bonda if she nak ikut stay bak sebulan dua..dia tak nak plak..tapi asyik sedih je :D org tua2 nie sensitif terlebih skit so layan je lah..

eedany,
: ala sis, i share2 lah with family i..kalo i sorang dpt byk tuh..fuhhhhh i loikkee :D

mieza,
: tu la sis..dah tak sabar dah nie..ermmmm nak pikir nak belik apa..

eila,
: mmg menceriakan bilik i & my mood..

idashah,
: tu la kan sis...time flies...

Izan said...

happy owen monday.....

ladyell said...

cantik sis lily tuh.

mmg sedeh kn bila org yg rapat nk meninggalkn kite..sayu sgt hati kn..alah sis,bebila u gi lh sana jenguk2 die..jgn lupa bawak lh bonda skali..

PerantauSepi1306 said...

beautiful owen lily... ;D

rasp said...

izan,
: makacih laling..

ell,
: ceria tgk owen tu kan..gi sana!!! aduh ongkos beb!!! pinjam kat ell leh kot :D

perantau,
: beautiful like me ke hahahhahaha!! prasan tak hengat donia!!

ladyell said...

mau pinjam ongkos? mane nk cekau sis...kalau ell trsenarai antara jutawan kt melaysia nih..dgn sukarela ell bg pinjam.

rasp said...

ell,
: if u dah jadik jutawan, sedekah je lah kat i, tak yah pinjam2..takpun u beli jet, kita pi sama2...verangan tak sudah :D

Lily Satrina ® said...

♡ owen..owen!! lily owen karer!! hihiihi...cantik..tya selalu beli yg putih je, sbb tya suka lily sangatlah..anak pun namanya Lily..masa pregnant, bau bunga lily merata2 dkt restaurant, dkt park, dkt laundrette, mat salleh ni mmg mat bunga kot, kan sis rasp!...wangi kan lily ni?? tahan pun lama juga bila kta letak plant food tu..

♡ good luck to ur cousin..my dad suruh i balik malaysia dah ni..nak suruh my husband kerja dgn al qaeda KL..pounds sterling very weak now..yaaay esok dah jumaat!

fr♡m : tya

rasp said...

tya,
: mmg u peminat lily..u've got the most beautiful lily in the world with u rite now :D

oh iye ke sis..so u nak balik sini ke? besh kan esok jumaat...