Wednesday, November 19, 2008

... kainku ...

I pernah buat n3 pasal kain-kainku yg berzaman ada dalam almari and still lum buat baju kan...iye kengkawan, masih lagi lum buat iye..eh chop..i rasa 3 pasang selamat dah jadik baju kot....



Neway, yang 3 pasang ni, i bawa datang ofis coz i tau ada sorang opis mate i ni mmg pandai jahit baju, i lum pernah cuba lagi...so i cadang nak cuba lah..dan i nak dia buat all 3 pasang nie..untuk mengurangkan kainku yg dalam almari tu *ihiks* pengakuan iye kengkawan..yg warna hijau tu kan umurnya dah 2 tahun setengah iye ...masyaAllah..teruk tul i ni..i ni ada penyakit malas ke tailor leh...so now i amat berharap opis mate i nie, dia jahit ok so tat i leh langsaikan kain2 yang still dok terperuk tu....gud luck to me!!!

20 comments:

ladyell said...

amboi...lama nye simpan dlm gobok..sib baik tk kene geget lipas..tp kalu dh antar tailor tu selamt lh kain tu...

tp kekadang kite beli je rajin..nk buat nye malas...sbb baju yg ada tu pn ok lg..makanya buat koleksi kain jelh..dr buat koleksi baju...

rasp said...

ell,
: tu la lama terperok dlm gobok tu kan..isk isk isk..

mmg baju yg sedia ada ok tapi agak2 cam dah keboringan gak kkdg tu *ihiks*

PerantauSepi1306 said...

tu diaaaa... punya lama sis simpan.. ;D kalo leh tumbuh kapas balik misti dah besar pokok kapas tu hehehehehehe.. jgn marah aaaa...

btw, dah alang2 nempah tu buatlah baju ala voge sket.. apa ke nama ala baju kurung pahang tu... misti shesuai ngan u :D

arianna adrizal said...

sis, mcm i gakla.. my mom da bising katanye kain2 i tu da outdated semua da hehehehehe~

rasp said...

perantau,
: hahahaha mmg sis..eee kain tu lagi tua dari sapphire tau hahahaha

tu la mmg nak nerai buat baju tu pun..sbb baju tu agak kebesaran kan so muatlah badan i nie...

arianna,
: oooo kita serupa ek..sib baik i nye kain batik so insyaAllah lah kot tak beroutdated kot hahahaah..blasah je lah..

IdaShah said...

lama nya simpan...
klu aku kan x sabar2 nak tempah
pastu x sabar nak pakai

imz said...

wah..dh byk tu..g la tempah ecpat2..

Izan said...

cantik la sume kain2 tu. panda u pilih yek...

a-as said...

Hehe same la I ada satu kain terperap tak berjahit lagi. I beli before my boy born now dia dah 2 1/2 taun..apa la nasib kain tu!

eLLy said...

penyakit baru ke?
penyakit malas nak ke tailor :P

nasib baik kain tak rosak. org kata kain klu simpan lama2 nanti dia merajuk :D

rasp said...

idashah,
: *ihiks* iye ke sis..uish u mesti sentiasa anggun gitu kan..

imz,
: a'ah tu la pasal nak kena roger2 opis mate i tu...

izan,
: takde lah... biasa jek tu :D

a-as,
: wuhuuuu ada geng! ngehehehe

elly,
: a'ah yg penyakit baru :D
ooooo kain pun leh majuk ek, camne nak pujuk tu, kena potong2 jadikkan baju kot :D

aFkaR'z said...

huks 1st trying terus kasi 3 helai...

apa kata bg jer selai dulu.. memandangkan officemate, ari2 leh jumpa.. so kalo rasa ok, bila2 pun leh kasi the next 2 pcs tuuuu...

lily lotus said...

agak2 nak dpt pahala lebih..poslah sini selai dua..lalalalaa :D

Shopaholic Mama said...

I pun ade 4 helai belum jahit lagi. nak hantar tailor pun mahal Sis. kat sini, its at least S$100 for s simple design. Sebab tu ramai Sporeans hantar kat JB aje.

pearlEJ said...

pos jerkk penang nih yang, kalau dah malas nk pi tailor... wakakakakka....

me lak rajin ke tailor kalau ada kain, tapi kemalasan nk mencarik n membeli kain.. camne tu?? hahahahaha...

rasp said...

akfar'z,
: tul lah yang..try 1 dulu kan..i bukan apa, malas nak kacau my fwen tu byk2 kali..dia mai amik kat i skali 3 terus buat buat, selesai..i ni nak senang jek kan isk isk isk..

lily,
: nak ke u stok2 lama & kain murah lak tu *ihiks*

ej,
: uish no hal tapi kain i murah2 jek, dah tu stok lama ... eee malu i nak bagi :D

hahahaha ada gak ek style camni ni plak..manusia mcm2 ragam no hahahhaha

moralle said...

susah jugak nak find good tailor nowadays.........hopefully yr fren jahit best, leh lah u antar semua kat dia, n the latest collections of yr kain2 to, hehehe :)

rasp said...

moralle,
: tul tu sis...i'm crossing my fingers :D

reena said...

solution nak kurgkan kain2 yg terperuk tuh : mehla sedekah kat kite jela sis... kite pon bukan ade byk bj kurung pon...*ihik*

rasp said...

reena,
: ala u mana sukak pakai baju kurung *wink wink*