Wednesday, November 12, 2008

... i'm back ...

Yuhuuuu i'm back... still recovering tapi boleh laaaa *ihiks* 2, 3 hari lagi insyaAllah will fully recover kan...

First and foremost nak ucapkan makacih byk2 for your well wishes and concern and Sis Mieza siap buat n3 tu..malu ai *blush* berkat doa uols semua i rasa my recovery mcm cepat dari slalu ... tq again and love u guys... smooooocchhh to all ~ virtual kiss tak leh berjangkit kan *ihiks*

Masa i ke Banting hari tu, dalam tak sihat tu kan leh pulak i nampak 'lempuk durian' dijual kat situ... teringin pulak iye nak makan ~ ehem ehem, teringin bukan bermakna i pegnan iye :D

I amik satu tupperware je lah .. ekceli ni 1st time i membeli lempuk ... and ni lah 1st time i merasa lempuk...hahahha jakun sungguh i nie isk isk isk... none of us pernah makan lempuk .. bila rasa uish lazat gak, terasa durian dia and seriously tak manis..sebab selama ni i thought mesti manis yang teramat.. rupa nya salah sangkaan i... i makan lempuk ni dengan roti, buat cam jem gitu sbb i tak tau cara lain nak makan lempuk...ada ke lempuk ni leh masak dengan masakan apa2 ek? insyaAllah if i go again ke situ, i nak beli lagi laaaa coz mmg sedap...

13 comments:

PerantauSepi1306 said...

yeszaaa...semoga makain sihat sis... hmmm nyompek tu mamam lempuk ye.. usually the perak-ians will eat it like dodol je.. nyums, nyums camtu.. sodapp gak.

rasp said...

perantau,
: on the road to recovery .. thx... makan saja je camtu ek.. lagi lah yummy yummy .. mau mlm ni gak habis :D

mummysyafie said...

dah sihat yer sis..alhamdulilah.

lama tak makan lempuk ni..selalu jumpa dodol durian je. kalau lemput rasa durian dier kaw sikit

~Eila @ Along~ said...

alhamdulillah sis makin baik..lempuk durian? tak pernah rase lagi..hehe..

a-as said...

*gulp* sedap nyer lempuk dorian..hope u get well soon!

imz said...

ermm..terliurnya saya tgk...

Shopaholic Mama said...

Surprised some of you tak penah makan lempuk durian coz I thot its very popular in Msia?

I reeeaaallly love lempuk durian esp like the one you beli coz rasa original durian & soft too. Some lempuk too much flour so keras & lumpy. Dah lama betul tak makan. So tempting yr lempuk!

ladyell said...

lege sis dh okay...

org kg mcm ell ni biasa mkn lempuk...mmg sedap lh dibuat jem.

ladyell said...

oh ya..MIL ell kalu lempuk nih rajin gak digoreng ngan tepung. mcm cekodok lah lebih kurang...salut cam pisang goreng tu...tp tu kalu lempuknye keras sket yg baru kluar dr fridge.

Kalu tk tau baik tk yah buat..nnt tk menjadi..Ell pn tk penah buat,cuma tau mkn je...

rasp said...

mummy,
: tul mmg terasa durian dia..

eila,
: *ihiks* i pun baru 1st time tau!

a-as,
: mmg yummy sis! tgh recovering nie..

SHM,
: ermm i pun rasa mmg fofular kat sini tapi i lum pernah nak mencuba..and nasib i baik coz dpt yg lembut yang terasa durian dia..

ell,
: i ask my bonda..she said she byk kali dah pernah makan dolu2 cuma i je yg jakun *uhuks* i rasa i pun tak brani nak buat cam cekodok tu coz tak leh nak imagine camne nak buatkan..

eedany said...

yup sis... lempuk ni memang sedap.
kalau pergi semenanjung wajib beli okeh.

semoga cepat sembuh seperti sedia kala ok.

rasp said...

eedany,
: oooo minat lempuk gak ek...

amin...

pearlEJ said...

lempuk?? tak pernah mkn arr... mcm dodol la pulak.. hehehe.. baru semalam i mkn dodol... sodapppppp...