Monday, October 20, 2008

... summary ...

My wiken...Bz hal ehwal famili..SH ada hal tis wiken so tinggal i sorang to uruskan my kids... so planning nak membzkan diri dgn open houses semua tak menjadi...

Saturday, supposedly nak pegi ke open houses bosses and kezen..tak dpt pegi, main reason, sapphire dalam kereta susah nak handle by my kids..coz she will jerit/cry in attempt nak suruh i take her..she mencik dok dalam car seat..tapi if SH drive, leh pulak dia dok lama-lama isk isk isk..

Neway paling jauh i leh drive with her screaming is to Carrefour...So pegi gak coz nak belikan rations for my son yang nak masuk balik asrama...after that balik rumah and stayed home till malam..

Sunday pun supposedly nak pegi open house kat selatan KL tu pun tak dapat...again me alone with kids... My son masuk balik asrama today... Daughters ada open houses kawanz masing2.. so me & sapphire lepak2 kat rumah je... *uhuks* but sempat lah i mengemas rumah :D

Bila di-summarize-kan gini cam tak bz kan.. tapi in real life..aduh letih ooooo managing this tiny family of mine..

13 comments:

IdaShah said...

kdg2 kat umah lg bz dr kat ofis

Mieza said...

nape x pg open hse yang...sian duk ngan sapphire jer...lg best kan...peluk2 n gomol2 dia...:D

rasp said...

idashah,
: tul tu yang...

mieza,
: sapa nak layan dia dlm kete nanti sis..rumah open houses to semua jauh2..mau dia kejang nangis :D dok rumah dia hepi leh main toys & i leh layan dia..she hepi i lagi hepi :D

lily lotus said...

hehe..dok umah lagi syorga kan

Shopaholic Mama said...

I can imagine the bz-ness, coz jaga kid kecik like Sapphire is not easy, kena keep an eye on her throughout jugak!

Ted said...

wah very d bz ye sis :)

arianna adrizal said...

hehehe..
da nama pun summary mmg pendek & ringkas. tp realitnya... mmg ado!
=D

imz said...

takpe.rehat nt ek yang..!!

ladyell said...

ok la sis.....ada jgk yg lebih kurang senasib dgn ell nih..hukhuk...

rasp said...

lily,
: rumahku syurgaku :D

SHM,
: true sis...she now very active and ada je her 'secret mission' yg harus dipantau :D

ted,
: bz with kids lah sis

arianna,
: true true true...:D

imz,
: rehat? alangkah indah if dpt curi masa...

ell,
: hehehhe oooo kita geng ek :D

pearlEJ said...

i yg tak der anak ni pun kalau buat keje2 umah letih... tambah2 kalau baby kannn...

PerantauSepi1306 said...

uikss memang bizi gilos sis nie ghupenye.. hmmmm tapi penat2 pun best jugak kan leh layan anak2 sepenuhnya bila wiken nie...

eedany said...

kenapalah baby suka jerit2 kan?

like my niece, Tasya... dah besar 3 years old pun masih gak suka jerit-jerit.

kekadang geram tau...tapi tak sampai hati nak marah! Hihihi...

:)