Monday, October 6, 2008

...retro nite ...

Ni raya kedua... pagi sampai ke petang.. tak de benda lah kan... memang i tak beraya sakan lah coz mengadap Sapphire...mula-mula tu ingat malam Retro ni i tak nak lah gi, tapi ramai plak yang memujuk i, sampai ada yang sanggup pegang Sapphire throughout the whole event...SH pun kata takpe dia pun willing tu sit still with Sapphire at one corner & jadi pemerhati je... i pun mengalah...

I setuju gi, walau pun i tau, Sapphire tak kan nak sesapa pegang dia.. maknye juga yang dia nak...tapi i rela gak pegi demi my family ... cehcehceh... poyo je ek..hahahahaha...padahal mengelitis hati ku nak pegi ngehehehe

So lepas maghrib je, siap-siap ringkas, w'ouls pun berdesup ke hotel... lepas masuk the function room, i sit myself at one corner with Sapphire & jadi pemerhati... mmg happening tul my family nie... memang syiok...Sapphire pun bila terasa badan dia ok skit, dia minta dilepaskan nak join the group... bila she start rasa letih, terus dia cari i minta dipeluk & digendong...

We had a great buffet, ada opening gambit by 3 generations, slide show of old pictures arrangement by urs truly, ada lucky draw, ada games, ada best dress...macam-macam ada ... my family ni pulak very sporting and happening so it was truly a memorable and enjoyable gathering
Ha...ni je lah antara gambar yang di ambil... layan je lah gambar nie iye....

Ni pemenang best dress male(my uncle~siap buat short dance lagik) & female(my SIL)

Part of my small family...


Ni masa dia feeling ok skit...



the door gift

and best of all... urs truly won the 1st prize lucky draw... jusco voucher worth RM300 tu... wuhuuuu leh merembatssssss

ni plak opening gambit, 3 generations buat show, the aunts, the kezens, & the cucus dancing to the song "saturday nite fever" but i post yg the kezens nye lah iye.. buat-buat tak dengar lah jerit2an tarzans tu...

video


I am sooooo blessed to be born into this beautiful loving family....

18 comments:

Shopaholic Mama said...

Tulah is, action tak nak pegi... kalau really tak pegi, dah rugi $300 & bye bye to your sesi rembat-sembat! Nasib baik you just action aje!

moralle said...

wah best lah sis, u all ni betul2 sehati dan sejiwa.........hw I wished my family camtu jugak, tapi I bersyukur lah dengan ape yg ade ni, lagipun family I ni tak sebesar yr family members lah :)

pearlEJ said...

wahhhhhhhh... dapat 1st prize lagik tu... mmg leh shopping sakan ler pasneh.. hihihi.... nasib baik pergi kann... kalau tak, rugi jerkk... hehehe

PerantauSepi1306 said...

amboi aaaaiiiii.. sakan ber-retro nih sis... best kan dapat family yg sgt sporting gilaksss neh... dan yg penting leh sopping sakan kat jusco... sib baik pergi kan ;D

ladyell said...

alah sis...nape sikit sgt pic nya...klip pn kejap je...tk puas ar tengok...

IdaShah said...

sporting lah family u yang...
suka aku tgk
aku pn sporting gaks
tp pakcik n makcik aku x sporting
kui..kui..

iNi DunIakU said...

besh... uniknyer..

xprnh pon ade gini

reena said...

amboi...nak kenal dgn pemenang best dress male tuh bole?... kemsalam utk kite yek... *ihiks*..

arianna adrizal said...

wow~
dpt 1st prize lg tu.
:)

nasazfrog... said...

bestnyer dapat hadiah.... sporting gak kan sis n family neh.. :)

~Eila @ Along~ said...

wah syoknye sis...uncle siap nari2..i like family gini..cam family i jugak..sumer kepala ting tong..hehe

mama ranggie said...

best kan kalo family satu kepala nih?hiks...

rasp said...

SHM,
: kena jual mahal eventhough hati ni 200% nak gi ... kihkihkih!

moralle,
: yes sis! bersyukur dengan apa yang kita ada kan...alhamdullilah!

ej,
: tu la pasal, sib baik pi..dah tak sabaq nak tabur voucher nie :D

perantau,
: mmg best family yg sporting nie..& meemmmaaannngg best bila dpt voucher..wuhuuuu!!!

ell,
: yang tolong amik gambar & klips tu org lain, bukan i.. i bz dgn mem kecik tu... tu yg kemut je gambar hahahahha

idashah,
: i bersyukur dgn family i yg begitu havoc nie..macam-macam leh jadik!

dilla,
: tak pernah iye yang...if u nak try organise boleh apa...

reena,
: leh leh.. leh u jadi anak angkat dia ngehehehe :D

arianna,
: wuhuuu.. jusco here i come...

nasaz,
: so far takat ni, family i ni alhamdullilah mmg sporting..

eila,
: hehehe best kan kpala semua ting tong camni...

rasp said...

mama,
: tul tu mama...mmg best!

lily lotus said...

bestnya..tumpang hepi gak ;)

Ted said...

soo comel sapphire dgn rambut afro tu!!!

Mieza said...

wah bole nyopping lps ni...rezeki anak2 tuh...meriah sgh...:D

rasp said...

lily,
: no hal tumpang sekaki..dua kaki pun wokez...

ted,
: leh pakai kejap je..lepas tu dia tarik...

mieza,
: nyopping tak hengat donia ngehehehe!!