Sunday, October 5, 2008

... recap ...

Amacam semua balik raya haritu.. mesti bestkan...

I tahun nie kureng byk lah plak...penat je lebih.. macam tak raya pun rasanya... bukan apa..sapphire demam teruk 1st day raya tu... pagi2 bangun badan dia dah panas..merengek je kejenya..i apa pun tak leh buat..nak tolong my mum pun memang elek nye... she nak berdukung je.. pakai baju raya adalah 10 minit, lepas tu dia uweeksss apa lagi, i dengan dia pakai 'uniform' biasa je ~ t-shirt & pants...

1st day sepatutnya gi umah my aunt coz ada kenduri doa slamat, i tak pegi, stay home jaga dia... do nothing, no pics nothing.. mengadap dia... 2nd day raya, malam tu kan ada 'Retro Nite' nak tak nak i had to go gak coz i part of the committee...pegi tapi dok setempat dukung dia & jez enjoy the nite camtu je..hehehhehehe

So kali ni no family picture pun..nantilah bila dah settle dua tiga hari nie, if kerajinan, w'ouls bergambar lah nanti... raya kan sebulan...

Kiranya dia demam dari hari rabu sampai lah hari sabtu...hari ni dia dah back to her normal self...tapi kurus sbb tak lalu makan kan...syukur lah dia dah sihat...

Today, i sampai KL kul 9 malam..kemas-kemas baju..then terus buka blog..rindu aaa..hehehehe..tengoklah if i kerajinan later-later i load gambar..ni jez recap skit-skit je....gatal tangan nak berblog *ihiks*

muka Sapphire yg dah kurus... ni gambar baru sampai umah tadi nie...

12 comments:

Izan said...

raya tahun ni ramai yang demam. kat sini pun sama. i ngan my husband pun dua2 demam. so tak leh nak beraya sakan. =)

Ayu said...

alahaii layu jeeee dia..
anyway tak sabo tunggu gambo nih hehehe
take care..
hug and kisses for sapphire

Ted said...

alahai siannye sapphire...tak dpt beraye ye sayang... x pe raya sebulan...Ned pun tgh demam skrg ni selsema & batuk2... :(

TauruzMama said...

Ksiannyer kt Sapphire n kt Rasp gak..neway,Syukur dia dh sembuh..
nt tepek gambo yer..jgn lupa tau!

rasp said...

izan,
: betul lah sis..not only anak i je demam, anak2 buah i pun ada yang demam, batuk, selsema..isk isk isk...
neway, hope u get well soon k..

ayu,
: a'ah memang dia layu & tak bermaya & kurus.. cedih je tgk muka seposen dia tu *ihiks*
smooooch kat aunty ayu gak..

ted,
: laa iye ke ned tak sihat..makan ubat iye sayang...cian dia *hugs*

tauruz,
: betul sis...penat yang amat rasanya... dia sleep tido atas i 3 days kot... mau tak sakit badan i..tapi syukur dah sihat nie...gambor..hai nak kena snap tapi ntah bila..

PerantauSepi1306 said...

alahai siannya kat sapphire... semoga dia kembali sihat dan ceria, k... tapi btullah tawun ni mmg ramai yang demam masa raya..

pearlEJ said...

alahai... sian baby... tak sihat pulakk...

rasp said...

perantau,
: masalah global kot kan hahahaha :D

ej,
: mmg cian tgk dia...

moralle said...

aduh gegirl sakit during raya, now she dah okay ker.....tak per lah sis, raya 1 mth, nanti u kadaq mana yg tertinggal..

rasp said...

moralle,
: a'ah sis, dia demam.. kesian tengok dia.. flat for 4 days.. hari sabtu, petang tu baru dia kebah..ahad she back to her normal self ... syukur sangat...

a'ah 1 month kan nak qada bergambaran & beraya hahahaha

Shopaholic Mama said...

poor Sapphire! I know how it feels! Dulu when D was abt 4 yrs, she sakit diarrhoea sampai berdarah on Raya eve. Kelam kabut cari doctor malam2 buta. On Raya itself, kena stand by baju seluar kain spare coz it was quite bad - sakit tu memang sakit but Raya tetap jalan!

ladyell said...

sis,syukur semua dh sihat...apalagi..jom raya!!!!:)