Friday, October 10, 2008

... pantun 'hangen' ...

Semalam mmg lah i hangen tak hingat donia
Sebab tu i menyepi seribu bahsa
Kalo i berkata, mau ada yang terasa
Lebih baik i dok diam-diam aja...

I tak sangka 'ko' jenis bermuka-muka
Nampak baik tapi mak aiiiii ... setan sebenarnya
Your attitude really really buat i murka
'Beb' hari ni u ketawa, esok lusa u akan meraung pula..

Tapi my 'fwen' jgn ingat i nak/akan bersimpati
Kalo i diam doesn't mean u dah dimaafi
Ingat! If u buat kat i lagi camni
Balasannya maybe not lani but kat akhirat nanti...

Kekadang i tak paham manusia ni
Apa faedah yg dapat bila bagi orang sakit hati
You tak untung apa-apa, malahan rugi
Nak2 org tak maapkan, berdosalah sampai mati...

15 comments:

moralle said...

sis pantun yg penuh makner, hang on k, segala yg jahat tu mesti ade balasan nyer.........hv a wonderful wkend k dearie :)

PerantauSepi1306 said...

apa kata sis anto gambo keranda paling ngeri je kat dia... mana tahu kot bleh insaf... hope you dah feel better sket now ni.. jom cuci mata lunch ni... release stress

rasp said...

moralle,
: tu lah sis...i pun malas nak layan manusia camni...

you too have a great wiken...

perantau,
: hahahhaha... bagus idea tu sis! today dah much better ... thx ya for the kad..suka bangat! jom kita cuci mata...

Shopaholic Mama said...

oh wow, pantun yg sgt tajam ni! sampai baca 3 kali to get that 'feeling'!

Yesterday till now I pulak busy sampai tak sempat nak komen ape2 kat our fellow bloggers! Rupanya, you pun senyap.

Anyway, stay strong, Tak semua manusia di dunia ni baik2 belaka. Just our luck to come across ppl like that.

Ted said...

ish... hari baik bulan baik ni ada la pulak org mendengki ye... sabar je lah ye...bnyk2 doa kerana Allah sentiasa makbulkan doa org yg teraniaya...happy weekend sis! :)

rasp said...

SHM,
: betul tu sis... rezki i jumpa org camni...at least menguji tahap kesabaran i kan *ihiks*

ted,
: tu yang i pelik tu... ingat kot2 dah insaf lepas posa & bermaafan..tup2 buat lagi... ahkak tengah sabor nie :D

reena said...

sape org yg ampes tuh sis...fedup kalo kena ngadap orang sengal mcm tuh kan sis...

Lily Satrina ® said...

dear sis rasp,
I dont know what exactly happen, but what I understand is
.HEARTACHE.

Anger is one letter short of danger...so please avoid it as far as you can...but you can get mad, and get over it after it..banyak bersabar lah sis rasp oii..

this is for 'that' person : Minta maaflah kalau dah buat silap..sekurang-kurangnya it warms the heart and cools the sting.

♥ Tya & Lily

TauruzMama said...

ni pantun khas tuk sapo..
sapo yg jahat banget kt kwn ku ini..???

pearlEJ said...

perghhhhhh... sgt sempoi itu pantun okeh.....

sape yg buat dajal tu yang?? huhhh... mmg ramai betul manusia jenis bermuka-muka skarang nih kannn.....

ladyell said...

sabarlah sis,
tk semua org senang tengok kita senang,
tu yg dia wat kita jd tk senang,
kita tk nk maapkn die senang2,
sampai mati pn die tk kn hidup senang...

ihiks ni pn pantun gak....

rasp said...

reena,
: mmg fedup tau org camni..nak nak kat opis nie mmg ramai gak kan isk isk isk..


tya,
: mmg i dok bersabar je..if tak sabar rasanya dah WWIII kot hahahha actually 'org tu' sblum raya dah bermaafan but i think old habis are hard to break kot...

tauruz,
: pantun untuk si dol yg tut tut ..nghehehehe

ej,
: i mmg tak suka org yg bermuka2 and suka laga2 org..eee mencik tau!

ell,
: berbalas pantun plak kita nie iye *ihiks*

eedany said...

manusia kat dunia memang macam2 ragamnya kan?

harap2 dijauhkan orang2 cenggini dalam hidup kita semua.

rasp said...

eedany,
: cam pepatah..rambut sama warna tapi hati lain2...tapi zaman skarang tak leh pakai dah pepatah nie...sbb rambut dah leh kaler2 aaa nghehehehe

tapi tul yang manusia nie mmg byk ragamnya...moga2 u pun tak lah bertemu manusia jenis camni...

~ mzznana ~mana matsushina said...

yuhuuu....tajam menikam tau pantun tu...x sngka ek...sis pun kena gak ek...i pun dah terkena dah ni...dorng ni mmg gitu...

stay strong okeh...ada lg ramai kwan...x rugi pun...mmmuaaah..