Monday, October 6, 2008

... malam raya ...

Malam raya (30 sept) rumah bonda i ramai sungguh tetamu...my aunts, uncles & kezens mostly ada.. sronots woooo.... sib baik petang tu tak banjir kan..kalo tak mau i dera semua tolong kemas umah i hahahahhaha...

Ha tengok lah dunia apa yang they all buat... jeng jeng jeng.. menari.. rehearse untuk 'retro nite' tu..ngehehehe...
sambil-sambil tu layan makan lemang & rendang .. one of my kezen beli masa dia otw nak balik penang.. tak sempat tunggu raya.. nampak tak atas meja tu dah slamat buka satu lemang total buka 4 lemang...selesai semua... rojak nie letak2 je tak sampai 5 minit selesai hahahahah.. memang gamat la... masa ni i tak join.. i dok kat meja potong bahan-bahan nak masak lontong...tapi sedih, coz lupa plak nak snap my pics uwaaaaa...

Tahun ni memang rumah bonda i bising dengan suara cucu-cucu dia... ni latest addition to our family... kiranya Sapphire paling tua.. 1 years old.. the youngest & only boy is anak my bro .. yg pakai baju hijau tepi skali.. baru 2 months old... mau tak gamat our house kan.. masa nak snap gambar ni punya lah susah...masing-masing terjerit-jerit nak attract the babies.. kecoh tul.. tapi kelakar...

7 comments:

moralle said...

Yang meriah sungguh yr Lebaran, semua family members ade siap rehersal lagi for yr retro night, u tak reherse ker??

rasp said...

moralle,
: i tak reherse coz i committee.. so make sure program ok and all that jazz lah kan... lagik pun i tolong my mum siapkan bahan-bahan nak masak lontong esok...

Shopaholic Mama said...

so cute the babies sederet tu.

~Eila @ Along~ said...

wah...syoknya..meriah kan umah dgn ragam masing2..aduhai..indahnya...

rasp said...

SHM,
: masa nak snap tu u should see the photographers and the parents.. mcm2 aksi ada nak attract the babies hehehehe

eila,
: mmg meriah sis..sekali skala cam ni mmg terhibur kan..

pearlEJ said...

uihhhhh... ramainyer baby.... sukeeeeeee!!!

ladyell said...

wah...setahun 5 cucu bonda sis dpt ekk.syoknya....