Wednesday, October 29, 2008

... kecoh la lu...

Hari nie last day of syawal..29 syawal kan...

So the last open division today i pegi lah ... Seperti biasa lah makan-makan bagai kan...Takyah crite pasal makan-makan nie, food memang sodap lah.. macam-macam ada...satay, nasi hujan(agaknya lah tu), lemang, rendang, roti jala, buah-buah...

hidangan yg mabeles tadi

Ni i nak stori kejadian sebelum w'ouls gi ngap...Memang majlis start kul 12 tapi i dah inform kat division tu, big boss (Dato A) 50% pegi ke tak coz dia byk plak appointment today... in fact, i re-confirm this by asking Dato' A himself.. Dato' A sebenornya cakap suruh they start without him coz of his appointments...i pun bagitau lah kat PA div tu...settled or so i thought..

Tetiba kul 1.15.. ada lah sorang hamba Allah nie, boss gak lah, Dato C, datang kat i dengan nada yg kuat, stok2 tak yah pakai speaker kan..sound sound kat i, kenapa tak inform Dato' A ada makan-makan and everyone dok tunggu Dato A to start majlis tu. Siap cakap tak elok tau kalo hanya disebabkan Dato' A tu big boss everyone have to wait and time is wasted and all the jazz laaaa....uishhh i dah start rasa dah muka i kepanasan beb...hangen lah i...

Ada i kesah dia ni boss ke tak...terus je i cakap dengan tenang, soft spoken & with a sweet smile gitu kan... Dato C, lenkali nak tuduh, jgn main serbu je boss, bagi salam dulu, pandang kiri kanan... Dato' A byk keje & infact dia sendiri cakap he might not be able to attend and oso i pun dah suruh depa proceed with this function! Tapi kalo u rasa nak ajak jugak Dato' A pegi, no hal...jap lagi i akan inform Dato' A...in the meantime, leh tak jgn buat kecoh kat sini, hormat skit coz Dato' A is having someone with him...what kind of image we portray kalo suara tinggi ke laut ... ni opis ke kedai mamak.... ha ko..amik...

Dato' C ni stok2 panas baran, rasa diri besor benor, ckp mmg ikut suka mak bapak dia..tapi ada i kesah.... i rasa dia cam terkedu & terkezut jap i ckp camtu coz dia jez stared at me :D Tetiba Dato' A kuar opis dia ke opis i and said... Dato' C, apa bising-bising nie...ada apa hal... & bila dia diinform pasal majlis nie..dia pun explain to Dato' C dia dah suruh proceed coz dia byk keje... tapi if penting sangat majlis tu..jap lagi dia turun biar dia settle a few things dulu.. termalu ko kena sound big boss...

And of coz, sapa yang heppi...ahkak lah dik oooiiii...lagi heppi bila turun je, i disuruh dok kat meja VIP gitu, hijau je muka Dato' C tu pandang i.....wuhuuuuu sib baik i tak loncat2 tau...and for your info..majlis tu memang dah start without Dato' A pun, infact dari kul 12.30 camtu dah start... w'ouls turun pun dah almost kul 2 and Dato' A pun tak kisah....kecoh lah lu Dato' C!!!

13 comments:

elle said...

kan!!!kecoh lah datuk c ni...nasib baik lah akak penyabar kan...tapi akan dah menang kes so boleh la makan makanan tu dengan rakusnya..aduihla...kalau la food tu ade depan i...sariap dah semua..hilangkan segala duka lara ini..ha ha ah

Izan said...

sedapnya satay... lama tak makan. buat sendiri tak sedap arr...

rasp said...

elle,
: me sabar, nehi nehi...tu pikirkan opis je, so kena professional iye..kalo tak mau sora pun tinggi..tapi sib baik dia kena balik kan..

take time lah laling nak heal tu..sabar ek..smooochhh!

izan,
: slalunya izan kalo buat sendiri apa2 pun mmg tak sedap..mesti nak org lain buatkkan *ihiks*

imz said...

bila akhir2 syawal ni sedih je kan...tp open house pun makin byk last2 ni kan...

rasp said...

imz,
: ya betul....makin menjadi2 kan...

Mommy Lily said...

sedihnye last day open house...huhu

rasp, dah terima parcel..thanks a lot...like it very much !!

see my entry

Ted said...

kecoh ar lu mamat!! :p

Shopaholic Mama said...

ni Datin A lai lor ....

pantun for Dato C

pecah kaca pecah gelas
tak payah kecohlah, no class!

pearlEJ said...

hikssssss... padan mukoooooooo!! wowowoooooooooo..... jom tepuk tangan sesama jom... hehehe....

ermm.. dato c?? tak kenal arrr.... kalau dato azian tu kenal arrr... hihihihi.... opssssss... :)

rasp said...

mami,
: sedey coz dah tak dak open hse *ihiks*
syukur u soka..u like, i like!

ted,
: memang kecoh aaa itu mamat :D

Datin SHM,
: wuhuuu i loike u pantun, ada kelasss!

EJ,
: mmg padan muka kan yang...

kenal ek..oooppsssss *wink wink*

eedany said...

ada2 jer perangai bos2 ni kan?

Yessss! Padan muka Dato C tu! Mengada betul...

Kalau lah boleh kasih tunjuk thumb up kat dia kan? Hahaha...

Mieza said...

poyo je datuk C tu kan, ngades!!

sabar yang...sedapnya satay tu...

PerantauSepi1306 said...

ahakkksssss... cayalah sis.. camtulah kan.. kepochi sgt.. pe kess... skali hamekkksss... suda kena seijik ;D