Wednesday, October 8, 2008

... the end ...

3rd day merupakan travelling day...

Pagi Jumaat my lil' missy dah slightly better so SH pun ajak balik kampung dia... Mula-mula plan nak bertolak subuh tapi memandangkan my lil' missy ni kurang sihat, SH pun postpone bertolak later.. Lepas breakfast dalam kul 11.30 am w'ouls pun bertolak lah...

Jalan alhamdullilah clear..tak jam walaupun kete banyak... Sampai kl dalam kul 3.30 camtu.. singgah umah dulu..lepak-lepak & rest jap... then push off from house dalam kul 8 malam.. sampai Segamat lebih kurang kul 11 malam.

Memang letih, nak nak Sapphire tak sihat kan, dah lah tu malam tu she nak sleep on me je... Yup.. i tak leh letak dia, i have to hold her baru she nak sleep.. takpelah laling as long as you can have a good rest...

Like i say, memang i tak beraya pun... balik Segamat, i tak ke mana-mana... dok umah jaga mem kecik... keluar pun sebab nak ke bank...Kawan sekolah SH datang beraya pun i tak leh nak layan... my PIL lah melayan they all coz she very the merengek je...Tapi syukur alhamdullilah, petang tu, her fever kebah & she dah start nak main-main...

kawan SH & family, Sapphire tengah merengek with FIL

Hari Ahad, Sapphire dah back to herself...berjalan, nak makan and start cakap german dia (baby talk)..lega hati i... w'ouls lepak-lepak jap then bertolak balik kl dalam kul 4...

she dah start rasa boring dok dalam kete lelama, sampai dia nak dok kat bawah

Memang jam tau... tapi berkat kesabaran SH sampai gak kat KL ni dalam kul 8 mlm... 4 jam tu.. slalu nya it takes us about 2 1/2 hours je tau... tapi tak kisahlah, asalkan dah selamat sampai dah & also Sapphire pun dah sihat syukur alhamdullilah....
~ the end ~

10 comments:

pearlEJ said...

budak2 kalau tak sihat badan mmg mcm tu ler kann... merengek-rengek jerkk sbb tak leh nk ckp... sian sgt... nasib baik dah ok kan time nak balik tu...

moralle said...

sis u pun kesian jugak bila i baca yr entry ni semua, dah lah tak dapat nak horey2 raya kan, kenek pulak anak sakit, tapi tak per lah sis, ni dugaan ALLAH kan, yg penting gegirl dah sihat n back to her norm self.....i pun happy she dah okayyy.....u pun take care jugak, reading yr entry I rasa yr penat tak habis lagi kot.........

rasp said...

ej,
: tu lah..baby kalo skit kita pun naik kesian sbb yg depa tau, merengek je kan..nak ckp tak reti, kita pun tak tau nak buat apa.. syukur sangat dia dah ok...

moralle,
: i memang keletihan till today.. balik ahad, monday dah work till now.. i have not fully recovered but managing .... jez do what i can je sis and i redha dengan kehendakNya..

~Eila @ Along~ said...

erm..time raya..budak2 la paling seronok..tp kalo diorg sakit..kite yg sihat ni tgk pun sakit jugak..takpe..sabar ngan dugaan tuhan ye sis..

mama ranggie said...

memang budak asik meragam aje kan kalo demam..sabar je lah kan!

PerantauSepi1306 said...

penatnye sis kan.. nak-nak plak anak tak sihat dan meragam..

Mommy Lily said...

siannyeee....tkpe next time blh lagi...kena jaga betul2 anak tu ye rasp

Cik Puan Mimi said...

RASP Selamat Hari Raya...

kesian si sapphire tu demam yer.. di pagi raya plak tu.. semoga cepat sembuh yer..

lily lotus said...

sian dia smpi dok kat bawah tu bosan..hehe

rasp said...

eila,
: tu laa mmg cian kan.. sedih je tengok bila time2 sakit tu..

mama,
: a'ah yang...mmg kena byk sabar kan..

perantau,
: memang penat tapi bab risaukan baby tu lagilah...

mami,
: iye mami...kena extra care skit..

mimi,
: celamat hari rayaaaa...

syukur dia dah sihat dah nie...back to her normal self..

lily,
: dah tak tertahan boring tu dok sampai ke bawah hahahahhaha...