Friday, October 31, 2008

... cha cha marba ...

senangnya dalam hati..
2 hari nak cuti..
dunia...seperti...
ana yg punya ....

Ngehehehe punyalah sronok nak sambut wiken kan..isk isk isk..padehal tak dak plan happening pun...

Petang semalam lepas balik opis, SH ajak gi makan rojak johor ala-ala pasembur tu. Masa tengah w'ouls sedap ngap, baru teringat nak amik gambar, ni je lah yg ado...tak clear plak tu...


I nie sebenarnya tak brapa suka pasembur ~ ala cakap tak suka, letak depan mata, ngap sampai abis gak ~ tapi i rasa not bad aaaa pasembur yg ini. Patut my SH suka makan pasembur kat sini..yang kat ampang dekat dengan spca tu, yang sederet dengan stall 'studio' yg depan 7E tu... kot kot sapa2 nak pi try... kat situ kan byk kedai2 makan, satay zaini kat situ pun ikut tekak i sedap gak...

Btw, my lil missy, sapphire selsema lah plak Nampak gayanya mmg tak leh ke mana-mana sgt lah wiken nie. Adalah planning skit lah tapi tengok aaaa kejadian ke tak...

Lunch hour nie hopefully tak byk keje, nak gi cari gift. Walaupun kat jalan blakang opis i ni mmg happening every friday, tapi if i byk keje, tak gak i kuar tau. Siap mintak gengstarz i tolong tapaukan food kkdg tu coz i prefer habiskan keje so tat i leh enjoy my wiken.

Neway, hari tu masa ke blog mamarazzi VIP yg vogue gitu, madam EJ, dia cakap dia dalam proses nak simpan rambut panjang kan. I ni plak haritu dah panjang melepasi tali bra oopsss kat blakang tu tapi dah kerat. Nak tempek gambar masa sebelum potong, tak dak pulak gambar i .. iye lah mmg i tak suka amik gambar muka ku yg mmg ehem ehem tembam tapi tomei tu kan hahahahaha...nak tak tengok gambar i rambut pendek tapi yang dah panjang balik nie..dulu rambut i same length semuanya..now i buat layered..feast ur eyes my dear fwen...

# gambar i telah pun "di-tarik" ooppsss

payah nak dpt gambar i yg clear water gini kan...ini gambar kamikaze namanye ~ pipi ku yg tembam tu buat2 tak nampak iye....


Masa potong tu paras bahu now dah lepas dari bahu...Ekceli dah sebulan dah pun i kerat ni lepas raya aritu, tapi bila org sibuk nak simpan panjang, teringin pulak kan nak panjang..uish mmg tak tetap iman tul i nie *ihiks* tapi i tak kisah sangat pun, coz nanti panjang gak kan rambut...

Apalah i melalut nie, atte namapun n3 cha cha marba ~ ertinya pada yg tak tau, campur aduk gitu kan...wokez lah...enjoy ur friday, have a good lunch...


18 comments:

Shopaholic Mama said...

yey yey, ni baru pic clear as water!

you look young too considering you have grown up kids too :)

Ted said...

eh sape kahh itew yg high cheek bone mcm model gitew!! ehehehe....
cun lah sis..hampir2 tak kenal :)
hv a great weekend sis!

arianna adrizal said...

sis, i suka style rambut gitu tau =D

nk wat camtu gak la. hehe

ladyell said...

eh2...cantik la u sis...baru ell nmpak..nape malu2, u ni slalu low profile tau...tk baik...kecantikan harus dinikmati...wah..gitu...

Mommy Lily said...

slmt cuti2 rasp

wah semakin cun la rambut layered

salam kiss tuk saphire..dah sihat ke dia?

PerantauSepi1306 said...

wahhhh sgt cunn model ittew... mana da bam-bam pun ;D

Ninie said...

a'ah baru nampak muka u sis...cun gitu..."wink wink"

moralle said...

i like te hair :)

rasp said...

SHM,
: moi young at heart je! pics can be deceiving ngehehehe..


ted,
: cheek bone apanya..isi tu :D
have a splendid wiken too sis :D


arianna,
: u kalo buat lagi cun aaaa!!!


ell,
: like mother like kids..kami mmg suka low profile bior sapphire je jadi spokebaby for us :D


mami,
: salam..sapphire still flu..3-4 hari kot baru ok, thx for ur concern..


perantau,
: if jumpa real life baru nampak bebenor ketembaman i tau...


ninie,
: ehhh mana ada...indah gambar dari rupa tau :D


moralle,
: i pun suka hairdo tu..dah lama nak berfringe..tercapai jua!

pearlEJ said...

lalingggggggggggggggg!! tak payah tarik balik gambar tuuuuuu!! i rasa, u lebih sesuai fesyen rambut cenggini dari yg dulu tuu... very the muda okehh... n muka tu nmpk bujur sireh okehh.. very the runcing dagu tu haa....

yg ni laaaaaaaaaaaaaagi cantik dari rambut duluuuuu!! kekalkan ler mcm nih laling... me loikeeee!!!! :D

Lily Satrina ® said...

۩ awhhh...this is so pretty! ala2 heroine hindustan..nak tarik balik?? why??? nasib baik i sempat menjamu mata ni..

♥ tya

eedany said...

cutenya sis... mana ada tembam!

eedany pun macam nak potong rambut macam tasya. hihihi...

:)

Mieza said...

la yang nape nak tarik blk pic tu...biarlah...so sweet tau...:D

sedapnya rojak tu...sesekali layan ek...

Izan said...

first time nmpk gambar u... kiut orangnya... wah da ada anak tp awet muda. sila kongsi rahsia anda.. =)

eLLy said...

cayang muka u nie ade ala ala zila jalil la :D

** well muka you tak la sebulat ai**

rasp said...

ej,
: *blush* 'ke-malu-an' i tau... i pun prefer rambut camni..dah lama nak buat..ni baru dpt buat...

makacih...i loike too...

tya,
: nehi nehi..i not hindustani i anak mami *ihiks*

mieza,
: nak bior ek..tengok lah dulu camne...

izan,
: takde rahsia sis...jez young at heart kot *ahaks*

elly,
: HA! terkezut i tau u kata camni ziela jalil..1st time org kata camtu..praapppp kan dah koyak baju i *ihiks*

" sebenornya bulat if tgk real life "

~Eila @ Along~ said...

rasp,
cun sehh..cam ziela jalil..siyes...sukenyer rambut gitu..bila eila plak nak trywat rambut jatuh depan..hehe..jarang buat sebab rase rimas tutup dahi..hehe

rasp said...

eila,
: uish jauh skali mcm ziela jalil tau...
sis cuba lah buat, if rimas leh pin kan je...cuba lah...