Thursday, October 30, 2008

... books ...

I enjoy reading. My precious four pun i encourage suruh membaca, dari reader's digest ke ensaiklopedia ke buku crite ke newspaper, tak kisah apa pun, asalkan they enjoy reading too...

Sundays kalo kuar tu...kkdg tu merembatlah my kids buku crite..lebih kurang nilah hasilnya...

ni skit je tau lum termasuk stok i & SH. Ni kiranya my kids nye lite reading for the weekends...

Tapi for Sapphire i jarang nak beli buku banyak-banyak jez yet. Ni je lah koleksi buku dia at the moment, yang buku 'water doodle' tu dpt free masa bila beli her milk. Skarang ni yang best tu, if i cakap kat dia "where's millie the mermaid?" tak pun "where's submarine dives glug glug glug"..dia akan amik buku yang i minta tu..kiranya dia dah kenal buku crite mana yang i nak kan...



dan she pun pandai baca tau, naper tak caya ek, tengok lah nie, layaannnnnnn...

video


hahahahahah...taip kali dia buka buku dia baca ~ kononlah kan ~ ni lah rupanya, kalo tak paham pun buat-buat paham aje le :D

16 comments:

pearlEJ said...

hihhihihihi pahammmm... i pahamm jer yang apa yg saphire baca tu... hahahahaha... :D

lily lotus said...

so adorable ;)

aFkaR'z said...

cutenyaaa.. muncung2 mulut


salam perkenalan!

rasp said...

ej,
: makacih kerna memahami iye hahhahahaha...

lily,
: tq :)

afkar'z,
: salam kenal..

muncung sedepa kan hehehehe..

eLLy said...

aloo saphire cayang.. muncung dah sedepa tapi haram auntie nak paham.. buku pun pegang tebalik
hi hi

moralle said...

cute budak kecik ni tau, gerammmmm nyer......its gd to get the kids to read when they r young, so they will love books bila they grow up kan, kalau dah besar baru nak suruh baca buku, cuma love story jer yg they want to read, hehehe....

Cik Puan Mimi said...

clever la sapphire ni, dah leh tau buku mana mama dia nak bacakan

rasp said...

elly,
: aunty lum tgk dia siap baring sambil baca..lagi rasa cam nak cabut muncung tu tau..

moralle,
: tu la pasal..start from young kan..nanti jadik cam i, cari lap stori je oooppsss hahahha

mimi,
: suka tgk bila dah paham...

a NuTty StuDent said...

salam akak.thanks visit ma blog!...sowie lamabat skit singgah cni siboks ah..hehehheehehe..anyways, i love reading too..when I was in primary schools,I used to read story books of nancy drew, hardy boys...errrmmm dan collection of enid blyton's
so keep on reading ya..

regards

eedany said...

alalala... sampai muncung2 mulut dia. Eeeeeiiiii cutenya!.

eedany pun suka membaca tapi selalu tak ada masa. Majalah pun kekadang tengok2 gambar jer...

imz said...

bagus...kecik dh rajin membaca..nt besar jd bdk pandai...

rasp said...

lindah,
: no prob sis, as and when u'r free, feel free to drop by sini..i'm sure you've got ur hands full with being a wife, mum & student!

eedany,
: wah u very the bz ek..dpt tgk gambar especially anuar zain ok pe *ihiks*

imz,
: insyaAllah kita doakan anak2 kita jadi pandai tapi budi bahsa pun kena lawa gak lah :D

Mieza said...

alalalala...cutenya sapphire baca...siap muncung2 lg....:D

ladyell said...

eleh2....kerat kang muncung tuh...agaknya die katakn..."murid2..bukak buku,cikgu nk ajor..."hehehe...

PerantauSepi1306 said...

wahhhh pandeinye dia.. hehehhee kecet2 dah leh baca buku tau ;D

Eya said...

alahai...tomeynye dia..
tang moncong tu yg x thn tu
bile dia membace,
mcm ye2 je...comey..