Monday, October 6, 2008

... 1st day ...

Pagi raya tu, i noticed Sapphire asyik meregek je.. ingatkan she was tired sebab malam raya tu sakan dia main dengan family members .. i pakaikan dia baju kurung..masa tu badan dia ok lagi.. lepas SH anak beranak balik solat raya.. time tu mulalah nak bersalam-salaman & nak pose-pose bagaikan...uweeekkkkss pulak cik Sapphire ni ....


ni pose jez a few minutes before dia uweekksss

Baju i & Sapphire tak yah cakaplah kan, wajib tukar... tapi carpet bonda i pun habis... masa tu i dah start rasa badan dia dah mula heating up... lepas salin baju, i bagi dia makan ubat demam.. i ada bawa ubat from kl.. ni lah kekdahnya ada baby..harus bawa ubat demam, flu, batuk, vicks etc bila bercuti iye... i bawa dia masuk bilik, start sponge dia ... lepas dia tido, i kerjakan carpet my mum..nak bawa dobi, mesti tutup todaykan..dibiarkan, masam...so i terpaksalah basuh carpet tu... dah selesai hal carpet, ngadap baju yang kena uweeks pulak ... selesai je ngadap baju, dia pun bangun & start merengek... i dah tak leh buat apa2...

Sepatutnya tengahari tu w'ouls gi berkumpul kat rumah arwah grandparents i, tapi memandangkan my lil missy ni tak sihat i , i dgn SH stayed home je.. tak beraya mana-mana pun, yang lain-lain tu sakan beraya, gi umah arwah grandparents, my uncles & aunties, malam tu baru they all balik...

Bila petang tu i tengok Sapphire muntah untuk kali ke-3, terus i ajak SH cari clinic yang buka..Nasib baik ada clinic Hope Children Hospital ... Masa tunggu doktor kat clinic tu, Sapphire tengok ada playground...demam-demam pun masih nak naik gak... SH layan je lah dia.. at least tersenyum gak si kecil tu.. tapi bila masuk jumpa doc mula lah dia merengek balik... doktor add ubat tahan muntah je, coz she said i leh continue ubat demam yang i bawa from KL tu...


Malam tu, lepas dia tido i terasa lapar... gi ke dapur, i tengok ada lagi 4 biji ketupat palas nie... wuhhuuu i amik seketul & baru lah dapat merasa rendang, serunding .... masa tu lah i sedar that throughout the whole day, cuma pagi tu je i sempat rasa lontong then i tak makan apa-apa till malam tu.... sib baik ada ni leh le ngap.... layaaannnnn

7 comments:

moralle said...

cian gegirl, kenek muntah2 lagi eh yang, she dah oker ker now??? ketupat palas tu macam ketupat biase ker or made from pulut, i cuma tahu its triangle in shape...

Shopaholic Mama said...

bab muntah ni memang susah sikit coz bau muntah ni lingering semacam kan? at least dapat jugak pakai baju Raya even thou short while.

rasp said...

moralle,
: she dah ok now..lega hati i..
ketupat palas tu from pulut..kat kl ni susah nak dpt yg sedap..

SHM,
: tu lah sis, sebab tu i have to make sure i basuh cepat2 everything.. a'ah dpt lah gak 1 pics of her wearing the baju *ihiks*

pearlEJ said...

me lak hari raya pertama sampai ke 3 melantak tak hengat... sampai cirit birit... adoihhlaaa... pastu kepala pun pening2... mesti kolestrol naikkan...

ladyell said...

alhai...cute nye shappire pakai baju kurung...walau sekejap janji dpt pose ngan baju raya

IdaShah said...

cian sapphire x sihat di hari raya..
dpt melaram kejap dgn baju kurung pn ok lah kan

rasp said...

ej,
: hehehe cian kat u..tu lah melantak tak ajak i skali kihkihkih

ell,
: sib baik sempat posing kan hahahaha

idashah,
: tu lah sis, cian dia..melaram kejap pun wokez gak..