Wednesday, September 3, 2008

... tak caya ...

Petang semalam, SH dah dok promote nak berbuka makan KFC yg baru tu... i no hal.. baru je leave comment kat Mieza if my SH tau ada KFC yang baru tu confirm dia nak cuba..SH i ni love KFC, especially kalo ada yang baru-baru nye promotion, wajib kena cuba...

Balik umah awal semalam, cakap kat they all buka posa ala kadar dulu kat umah, lepas solat maghrib, we go KFC lah...wokez, set...

Lepas maghrib wouls pun gi lah ke KFC Wangsa Maju yang besar tu, yang sebelah dengan Pizza Hut tu... memang orang dah tak ramai pun... masuk-masuk nak order lah kan..SH baru cakap nak order snack plate yg baru tu, leh tak budak pompuan KFC tu cakap "Maaf, encik, ayam tak de"... Ha! Wouls cam terpingga2 tau.. KFC, ayam takde? Apa kes? SH tanya lagi, "Ayam takde ke lum goreng?" ... she jawab "Takde encik!" wouls ni cam kena pukau tau..cakap takpe lah then blah from there... masuk carrefour, ke KFC situ, order & ngap...

Masa tengah ngap tu i still tak puas hati nie.. i ask my family lah "Betul tak budak tadi tu cakap ayam takde. Make sense ke? KFC dia nye core item is chicken lah kan, mana leh habis stok benda tu.... plus i am sure tempat besar camtu, stok pun mesti banyak kan...uish, tak leh terima dek akal ni lah ayam leh takde kat KFC!"Semua pun setuju tau dak..masing-masing tadi terdiam sebab rasa cam tak leh generate jawapan tu tadi..hahahhaha ... punya wouls terkezut kan...

Baru lah masing-masing bersuara setuju dengan i...mengarutkan if business you tu core item dia tu ayam, mesti you have to have plenty of stok kan! Rugi woooo kalo you kehabisan stok camtu... bior betul budak tu...seriously, i still cam tak caya till today...

8 comments:

ladyell said...

ntah2 tols dh siap2 tapau nk bwk balik kot..itu pasal die ckp stok dh habis...

rasp said...

ell,
: hahahahaha eeee kot iyepun nak tapau bawa balik, tak kan sampai camtu..pelik tul!

moralle said...

budak tu posa siang nyer tak sis, so malam perut kenyang sampai blurrr gitew :) or may b orang banyak buka ayam kat situ semalam sampai kehabisan ayam yg dah di goreng, hehehe.........

Shopaholic Mama said...

memang funny, never in the history of KFC ayamnya takde! Pelik seh!

rasp said...

moralle,
: hehehehhe i have no explanation..1st time i encounter something like this sis!

rasp said...

SHM,
: oooooo soooo pelik sis! wouls assume she salah ckp kot nak ckp lum goreng lagi kot..but my hubby siap double check tau..isk isk isk mmg pelik!

pearlEJ said...

erkkkk... biar betul??? hishhh.... bagi i pun tak masuk akal lerr yang... pelikk bin ajaibb nihhh...

rasp said...

ej,
: oooo memang kepelikan tahap maksimum tau!!