Thursday, September 4, 2008

... simple ...

Semalam terlewat skit sampai umah... sebab terlewat kuar opis so kete dah banyak..nasib baik tak jam...

Sampai je umah, cam lipas kudung lah i... kelentang kelentong..padahal nak masak 3 dishes je..tu pun simple-simple nye dishes... kelentang kelentong cam nak masak 10 dishes ek :D

Tak sempat nak amik pics pun, hidang-hidang bagai terus masuk waktu berbuka..syukur sempat kan.. i masak sotong masak kunyit, sayur campor goreng & sambal tumis telur... simple kan...

I ni tak pandai bab masak-memasak, sekadar my family leh makan ok lah tu. Resepi pun slalunya resepi sendiri, main campak-campak je ... hehehe dan sebab itulah nama-nama lauk pauk nie i reka-reka je... ya ampun...

Apa-apa pun janji family suka dan tak sakit perut dah le ngehehehehe :D

9 comments:

eedany said...

saya pun kalau bab masak-masak lauk pauk kurang sikit sebab tak minat kot?

insyallah dah berkeluarga nanti...mesti automatic terror sikit...tak pun tapau jer kat kedai...boleh ke? hihihi

mama ranggie said...

mama belum berkesempatan nak masak lg...ade je yg jemput berbuka sama...mak mertua,nenek...mak sendiri..rezki kan tu...

rasp said...

eedany,
: insyaAllah kalo dah keluarga pasti boleh..sebenornya kita pompuan bakat tu ada, cuma asyik terpendam jek kan..

beli? no hal....

mama,
: rezki tu namanya mama...alhamdullilah...

rasp said...
This comment has been removed by the author.
moralle said...

masak yg campak-campak tu yg sodap tau, arwah my mum, masak campak-campak dia yg paling power, now I pun terikut jugak campak-campak :)
kalau nak ikut resepi betul2 leceh lah sumtimes........

rasp said...

moralle,
: sis, org lain campak2 superlicious, i nye campak2 lum tentu lagik sedap tau :D tapi mmg i jarang nak ikut resepi, mesti ada change skit, degil kan :D

pearlEJ said...

alaaaaaa yang, same laa kita nih, ej pun bukan terer sgt bab2 masak nih... semua main call mak jerkk bila teringin nak makan or masak something.. ehehehhe.... tapi nasib baik laa cik abe tak der muntah2 pas makankann.. janji dia ckp sedap... hahahahahaha.... walaupun nak ambik hati jerkk... hehehehe... :D

Shopaholic Mama said...

at least you cook jugak, unlike me, kena ban from the kitchen by me!!!

but whatever you said you cook tu -sounds good lah!

rasp said...

ej,
: hehehehe calling2 mak tu dah lama tak buat sbb slalu end up resepi sendiri..tu la asalkan cik abe kita happy ok kan...bedal jek!

SHM,
: ngehehehe :D sounds nice, taste lum tentu...