Tuesday, September 2, 2008

... siapa itu ...

Sabtu 30 Ogos, i ke Pearl of the Orient ~ Penang lah tu :D Bertolak from kl kul 5 pagi, sampai Penang kul 10 lebih. We took our own sweet time..

I stay dengan my sis kali nie..sebenornya dah plan dengan dia nak celebrate Sapphire birthday kat Penang.. my aunts, uncles and kezens pun ramai kat penang tu, iyelah I ni sebenarnya orang Penang... so sronok lah kan celebrate birthday my lil' missy nie!

Tapi yang highlight of the day hari tu, jumpa-jumpaan dengan Miss Pearl of the Orient ~ siapa itu.. of coz, the jorges EJ ...yabedabedoooo!

Mula-mula janji nak jumpa dengan dia kat Old Town, E-Gate kul 3.. tup tup dia roger-roger tukar venue ke Nasi Ayam Nazir kat Bayan Baru kul 2pm.... sungguh prihatin betul EJ tau... dia teringat yang I teringin nak mamam Nasi Ayam pamos nie.... iyelah Old Town kat kl pun ada..

Disebabkan umah my sis pun kat Bayan Baru, kul 1.45 i dgn SH kuar lah nak ke Nazir tu.. kalo ikutkan hari lain, 5-10 minit dah leh sampai... tapi ya ampoooonnn hari tu jam teruk. I lewat sampai tau..malu i kat EJ..iyelah 1st time jumpa dah lewat. Tu pun sib baik EJ roger2 tanya i kat mana.. i cakap lah i jam nak gi parking. EJ bagi idea baguuusss nye. Dia cakap mmg jam teruk hari tu, so she park kete dia tempat lain & menapak ke situ... i pun apa lagi, cakap kat SH zzaasss pusing balik parking jauh skit & menapak ke situ....

Masa crossing2 jalan nak ke Nazir tu, i cakap kat my SH "B, thanx ek temankan ayang, sebab ayang dah ketaq lutut nie nak jumpa EJ! Ayang belanja B makan k" hahahahaha..my SH ketawakan i tau then bila lintas jalan dia pegang tangan i, "uiks sejuk tangan" hahhahaha, dia ketawakan i lagi...hampessssss!

Dah lintas jalan, w'ouls pun tuju ke Nazir Cafe tu... tup tup i nampak one jorges lady, EJ.. dia pun nampak i... lambai-lambai cam Miss World gitu!! Salam2 muah muah, terus masuk dalam Nazir Cafe tu nak makan...mak aiiii... ramainye orang!

Sib baik dapat tempat duduk... We start potpetpotpet, then perasan tak order makanan lagi. EJ pun dok lambai2 lah nak panggil pelayan2 kat situ, depa leh buat dono je tau... then EJ nampak Nazir tu, dia dengan sopannya panggil lah..iyelah nak order food kan... leh tak si Nazir tu, dengan nada yang lantang cakap something like this lah.. ni bukan 100% ayat dia tapi makna dia lebih kurang camni lah "Sat sat na... hari ni ramai orang.. sabaq na... Saya pun dok sabaq nie, nanti saya tak sabaq, habih semua kena angin saya!" uiks...i cam terkezut ko! tapi EJ maintain je tau! EJ explain kat i slalu tak camtu, mungkin hari tu teramat sangat ramai pelanggan dia & pelayan-pelayan pulak baru mungkin sebab tu servis dia agak slow...takpe EJ..i dapat jumpa you pun ok dah...

Dah order makanan, food tu sampai je...zzzaaasss selesai.... memang diakui sedap! Sib baik sedap, coverlah gak kehampesan kejadian diatas tadi... tapi time bayar, EJ dengan sopannya sound gak lah kat Nazir tu... salute lah u EJ.

Masa kat luar cafe, sebelum ciao EJ teringat nak bergambaran ... i dah hampir-hampir lupa tau! Gambar pun tak amik banyak sangat..sorang 2 keping je kot, tengoklah betapa slim melimnya EJ tu, i nie plak double triple size dia *ihiks*
Neway EJ, sooooooookaaaa bangat dapat berjumpa... EJ ni seorang yang periang, peramah, baik hati, sweet and jorges lady! Suka bangat dengar dia bercerita, bergelak, memang best lah!

EJ bagi kat I ni tau!!! I llllooooooveeeee the rantai... Tengoklah rantai ni ada butterfly lagi... macam tau-tau je i sukakan butterfly!

Ni cepat je habis!




EJ makacih iye bagi hadiah ni! Susah-susah aje. Jangan serik jumpa i iye. Makacih gak sebab dapat luangkan masa jumpa i walaupun malam tu u ada program and petang tu u ada appoitment. Makacih iye laling!.. i pun doakan berkekalanlah our fwenship nie!

10 comments:

eLLy said...

tuuu diiiaa.. jauhh nye berjalan :)

sedap ye nasik ayam kat citu..
balik raya nanti nak try la :)

tapi jng la di tutup kedai lama sangat :(

pearlEJ said...

terukkan... i citer kat my hubby, terus dia tak kasi i pegi lagi kedai tu... huhuuu... mmg betul2 dia tak kasi pegi dah... adoihhlaaa...

i sopan2 tu bukan apa, sbb ingat kenal dia, my hubby kenal dia rapat, sbb dulu stay satu kampung... tapi bila dh i citer mcm tu, terus dia tak kasi pegi lagi.. ahahaha... :)

thanks to you too sbb nak jumpa i yg ala2 sengal nihkann. ahahaha... asyik gelak gelak gelak ajaaa... next time insyaallah kita jumpa lagi noo... :)

Mieza said...

wah best ek dpt jumpa EJ....jauh jln tuh...

nape nazir tu ckp camtu ek...x sopan btl kan...sbr2

rasp said...

elly,
: *ihiks* i org penang lah elly.. tapi balik penang pun setahun 2, 3 kali je...

mmg sedap... harap2 tu cepatlah dia start niaga balik kan...

ej,
: laaaa iye ke... hubby u mesti bengang nazir tu sergah wife terchentanya kan...tu dia smpai tak bagi pi dah...

mana ada sengalnya! ngak ada langsung tau..insyaAllah kita jumpa lagi k...

mieza,
: mmg best jumpa dia..cam tak puas plak..i plak tak byk ckp coz kononnya pemalu kihkihkihkih.. sebenarnya gemuruh!!!

tu la pasal..cian kat EJ tau! tapi she sabar jek!

Shopaholic Mama said...

wow jauuh gi ke Penang! So nice dpt jumpa yr blogger fren EJ.

moralle said...

ooo seronok dapat berjumpaan ngan EJ :)

rasp said...

SHM,
: *ihiks* mmg happy dapat jumpa dia!

moralle,
: jez like when i met u lah sis..hati dugdagdugdag.. happy bangat bila dapat jumpa my fwens!!

PerantauSepi1306 said...

wuhoo... shanteksnya ej tu kan... rasp pun kurangnya...two beautiful lady maaaa ;D

Ninie said...

wahh bestnya jumpa kwn blogger ..bila nak jumpa ninie plak ni? hihih

rasp said...

perantau,
: ej tu mmg jorges & very friendly tau..i..kurangnya banyak :D

ninie,
: memang best dearie..iyelah kita bila plak kan..