Monday, September 8, 2008

... recycle ...

Hari nie balik je opis, masuk umah, cook2 bagai..terus w'ouls kuar plak..saja ronda2 dalam kete dan tengok gelagat orang busy membeli belah kat pasar ramadhan...

I cook simple2 je today, tapi tak amik pics pun cam kemalasan nak letak pics lauk pauk je kan. Nanti korang boring plak tengokkan...i masak sayur kobis, sotong masak masam manis je, ada keropok & acar buah..

Dah dekat nak maghrib, balik rumah, siapkan meja then biasalah kan berbuka. Dah settle bab-bab berbuka, SH ajak kuar jap ke Tesco...buat apa.. ni ha...



recycle 'suratkhabar lama'... dah start nak menimbun dah paper nie.. so eloklah clearkan tu.... w'ouls tak masuk Tesco pun tau, terus balik umah, today w'ouls baik :D

Fwenzzz jangan lupa recycle iye!!

16 comments:

TauruzMama said...

wahhhh..semangat kerecycle'lan...caiyokkk..

rasp said...

tauruz,
: nak berbicyle malas, kita re-cycle je *ahaks*

moralle said...

Suratkhabar jer ke yang recycle, tak der benda lain ke nak recycle, hehehe.........

ladyell said...

old newspaper!2x...hah bape dpt pulangan nye...kira2x

rasp said...

moralle,
: lemak2 kat body i leh recycle tak *uhuks*

ladyell,
: congak congak dapatlah dalam 10ribu kot..ribu rupiah hahahahhaha

eedany said...

kat rumah eedany pun bertimbun2 dah old newspaper tu...

malas pula nak pergi hantar ke recycle centre. last2 buang macam tu jer...

:)

PerantauSepi1306 said...

hiks.. samolah kite pun masak lauk sutun gaks smalam sis... hari sutun sedonia kots :D

neway, baguslah sis ni .. menjaga kecantikan alam with recycling... keep it up eh...

Shopaholic Mama said...

rajin you Sis. bravo!

eLLy said...

recycle.. ya selamatkan bumi anda :)

rasp said...

eedany,
: i tak simpan lama2. make sure bila dah setinggi Sapphire mesti gi antar recycle tau..

perantau,
: ya! hari sutun sedonia! selagi terdaya kita recycle...

SHM,
: tq tq tq...

elly,
: ya betul elly!

lily lotus said...

bagus2
rakyat mesia yg bagus ;)

Mieza said...

kat umah ni pun dh bertimbun srt khabar...srh hubby htr dh pnt mulut ni...:p

Ted said...

mmg sah pencinta alam! hehe.... kite tunggu apek old paperrrr jek collect kat umah..ngeeee

rasp said...

lily,
: dah sakit mata tengok timbunan tu lah yang.. tu yang gagah gi jugak tu..

mieza,
: i pun sama, tapi agaknya cik abe i tengok uiks byk sgt nanti dia gak yang penat nak mengangkat sebab tu dia cepat ajak tu...:D

ted,
: kalo ikut malas, mau penuh satu rumah i, sebab slalu miss apek old newspaper tu... :D

pearlEJ said...

i tak pernah anto pun yang.. ehehehe... dulu dok kasi kat lisa... sekarang kasi kat bangla yg dok cuci bangunan nih...

rasp said...

ej,
: i if tak pi hantaq alamatnya rumah i pun kena recycle gak :D