Monday, September 15, 2008

... perfumes ...

Tadi tengok-tengok gambar dalam camera..nampak plak gambar ni, teringat kejadian disebaliknya....

Ekceli crite ni hari jumaat last week.. i gi KLCC, nak membeli perfume raya..hahaha tak lah, perfume i dah nak habis so kena lah beli kan...tapi seperti biasa nak lah menerai perfume lain...

Masa ke isetan kan..mmg setan tul pekerja tu tau, opppsss... boleh tak i rounding-rounding kat situ dalam 15 minit tak dak sapa attend kat i... adakah disebabkan rupa ku yg lekeh cam tak dak duit nak beli apa2 ha!!! leh tak the sales people, bukan sorang iye, 2, 3 org tau, tengok kat i then sambung sembang2 antara depa...eeeee mencik ...tapi kan bila pak arab mak arab pi kat situ .. woooo korang layan sakan ek... eeee geramnya akuuuuuuu... sabor sabor... tak pe, korang tak nak komisen dari i kan..tooo bad... i pun blah lah dari situ...

Menjejak lah i ke parkson and this sales lady yang baik hati menyambut and layan i...disebabkan SH nye stok perfume pun dah nak abis plus b'day dia pun dah dekat, i decide nak rembat for him oso .. SH nye brand bvlgari - i ask her lah ada tak satu set for that brand..tak dak lah plak..lepas tu dia siap leh recommend tau perfume lain-lain sampai lah i satisfied... i pun merembatlah ni for SH .. hopefully dia suka lah bau nie.. i saja tukar different brand plak for him coz he slalu suruh i tukar-tukar perfume..eh kes balas dendam ke ni..oh tiddakkk... :D

my paberet perfume ni ha.... stella, nampak kan dah nak habis tu...

dah try-try perfume lain sampai tak tau nak rembat mana last-last i rembat ni je ~ versace woman...

lepas dah beli bagai... kejahatan i pun muncul balik... i gi semula ke isetan ... gi ke perfume department tu dengan beg parkson yg besor tu.. i buat-buat lah belek perfume kat situ.. depa pandang i then tengok bag parkson i yang agak besar tu then, mai lah of them yg dok sembang sakan tadi tu kan.. "afternoon cik, cik nak beli perfume ke? any brand in particular" i pun cakap... tak pe lah uols sibuk sembang-sembang tadi tak nak layan i kan.. i dah beli dah kat parkson... rugi tau uols tak dapat komisen today, ok lah iye..silalah gi continue bersembang tu" agak tercenggang lah gak budak tu...then i blah...

Hahahahahah ~ gelak syaiton ~ perasan lah plak cam jadi julia roberts dalam crite pretty woman..kihkihkihkih... moral of the story ~ tontoni lah crite 'pretty woman' tu... huh!?! apa moralnya... :D

16 comments:

reena said...

untuk kite takde ke?? *ihiks*

padan muka salesperson tuh... *haiyak* rasakan... ekekke

sis...susahla nak chat dkt tmpt chat sis tuh..selalu takleh masuk.. geram tol..

eLLy said...

ha ha padan mula.. kekadang dorang nie bila kita kata nak tengok2 dorang membontot je mane kita pergi, tapi bila kita nak beli tak de sape nak layan

pearlEJ said...

bencikann manusia2 jenis cenggitu... jenis yg dok pilih 'bulu'.... wooooooooo boleh hangen woooo....

Shopaholic Mama said...

Moral of the story - Siapa buat bodoh, dia rugi! boleh gitu??

rasp said...

reena,
: en ikh..reena nak perfume!!! lalalalala

sakit ati la reena they buat i camtu, sedih wooo :D

cuba try test, lelama leh...

elly,
: a'ah kan elly, slalu camtu..

ej,
: nyampah tau camtu, mmg hangen je! rugi pahla posa i tau...

SHM,
: pandai u cari moral of the story..very 'brillante'!

moralle said...

yuhoooo, ceh ceh!!! pretty woman walking down the street, padan muka sale2 person tu semua, tak sedor ker depa2 tu semua harapkan commission, agaknyer sibuk bincang pasal raya kot....so moral of the story, dia orang ni tak bermoral kot, hehehe, btw, sis camner u tau i lagi sleep, haaaaa instinct ehhh...

rasp said...

moralle,
: a'ah sis maybe discuss nak berbuka apa kot :D
i ada spy, nampak u sleep *ihiks*

nasazfrog... said...

memang ader la sales girl camtuh,, tgk kite cam bagus jer ek,,, padahal kite mmg perlukan layanan dr dorang untuk suggest yang barukan,, wah2 ni baru betul balas demdam neh,,, kite tau mesti time tuh rasp sakit hati betul kan.. :)

ladyell said...

sis,u sama la mcm hubby ell,kalau dh geram main sound double triple lagi...menyirap je darah ek...

sis,harus tukar2 perfume,lebih2 lg kt kamar beradu.so that bleh tahu haritu konsep apa....kalau konsep maid haruslh baunya ala2 maid gitu...(ssshhhh rahsia suami isteri u...)hix..

mama ranggie said...

amboi..laser gak akak nih..hehehe..tp padan mukalah dorang,td sape suh x layank kan...

PerantauSepi1306 said...

wahhhh sis rasp pun g shopping perfume gaks yek..

hehehehe baru je nak teka scene pretty woman tuh skalik dah reveal.. mmg aaa sis.. kalo kita yg pakai ala2 slebet dan siper cabuksss ni takde saper nak layan kalo masuk gedung2 beso camtuh... double standard... mencik tulll

lily lotus said...

bagus! biar diorg belajar sket ;)

rasp said...

nasaz,
: a'ah betul yang... i dok tercegat kat situ lama tau, pak arab yg baru dtg teruuuss je dia melayan.. mau i tak hangen..

ell,
: i jarang gak nak sound camtu, tapi masa tu terasa bebenor..

oppss... ssshhh

mama,
: skali skala kena sound gak org2 camni..

rasp said...

perantau,
: a'ah betul..tau2 aje cara i berpakaian ek..:D

lily,
: tu la kan..jgn double standard kan...

Mieza said...

pilih bulu gak diaorg tu ek...padan muka..hiks

eedany said...

hihihi...baru tau salesgirls tu kan? sembang lagi sembang...

wow perfume! Macam nak beli jugalah for raya...

:)