Wednesday, September 10, 2008

... ntah apa-apa ...

Waktu lunch semalam, kuar nak carikan Sapphire skirt or pants sebab dia ada a few tops and takde bottomnye :D Yang sempat rembat hanyalah 1 skirt sebab waktu limited kan... jadik lah... Dah dapat skirt, masuk jap memory lane membeli kad-kad raya...


Kad raya ni untuk SH.. walaupun dok serumah, slalunya i akan pos gak.. saja gatal and nak bazir setemkan, ntah apa-apa kan :D untuk anak-anak i lum beli lagi..nak survey lagi, nak cari yang cute2 skit...

Petang tu balik rumah, seperti biasa memasak untuk berbuka.. yesterday berbuka udang masak lomak cili api, tempe, ubi & ikan bilis goreng pedas & sayur buncis goreng.. dah siap masak dalam kul 6.15.. iyelah sampai umah pun kul 5.30ptg kan... selesai je masak, cik abe ajak ke Pasar Ramadhan Taman Nirwana, Ampang...

So off we went... Gambar ni sebelum start menjamu mata..bila dah rounding-rounding kat situ nanti malas nak bersnap bagaikan... Masa pusing tu mata asyik tengok food aje lah kan.. Tetiba datang kat satu gerai nie... i tertengoklah kat penjual dia ni... dalam hati berdetik lah.. wah cantik budak nie, nak berniaga tapi bermake up bagai artis :D... dah lepas satu dua gerai tu, i pun crite kat SH pasal budak tu, siap cakap kat SH.. "tapikan B, she looks familiar aaa".. SH i pun toleh lah tengok...kihkihkihkih... rupa-rupanya budak cantik tu memang artis laaaa... Serina anak chef wan, she berniaga kat situ rupanya... i tak beli apa-apa pun kat gerai dia & tak nampak apa yang dia jual coz cam ramai orang kat situ...

Dah beli kuih skit..we spend RM3 je tau.. terus we balik untuk berbuka....

19 comments:

PerantauSepi1306 said...

hehehehehe siap leh jumpa artis tu bila gi PARAM sis ni.. ;D

rasp said...

perantau,
: dia berniaga kat situ lah yang..

eedany said...

romantik betullah sis ngan SH, kirim2 kad lagi! Best!

serina berniaga di PARAM...pasti laris kan? Sambil membeli boleh minta sign autograph.

:)

reena said...

hye my dearest sis...amboi..seronoknya berpose...happy fasting month..

cutenya baby tuh

~Eila @ Along~ said...

sis..kalo dah artis..mekap takleh tinggal..neway..nak jugak serena tu berniaga kat PARAM ye..syok gitu..

eLLy said...

wah hebat ye spen $3 je.. hebat hebat..eLLy klu gi tak habis $10 memang tak sah :)

rasp said...

eedany,
: mana ada romantik..biasa2 aja..

a'ah sis.. agaknya yg ramai2 kat situ beli kuih ke sign auto kan *ihiks*

reena,
: hi laling!!!!! eeee tak sangka berjumpa kat sini ek! hush hush! rohsia tau! :D lets dar-link nak?

slamat berposa sis..anak u lagggiiikkk cute cam parents dia :D

eila,
: nak cari lebih income kot..leh settle duit make up tu ooooppss terlebey sudaaaa

elly,
: beli kuih je... lauk pauk dah masak sbb tu leh control :D

Honeylemon said...

cutenye skirt tue..... :)

moralle said...

noice skirt, confirm cute is Sapphire pakai :)

wah bagus jugak kasi kad raya pada hubby and anak2 sendiri kan, i nyer kad raya to Mr M pakai SMS jer, hehehe.......

rasp said...

honeylemon,
: tq sis...

moralle,
: dia mana kisah pakai apa pun..asalkan dpt jln wokey aje :D

dah terbiasa camtu.. sms ok gak pe sis..

Shopaholic Mama said...

If I, tak nak kad raya from hubby. I nak DUIT raya!!

ladyell said...

rm3 je...bleh percaya ke...tp munasabah gak kn kalau sebiji 40sen dh leh dpt 7-8 bijik ek.7-8 bijik tu bape org la sgt mkn kn....

bagus arr sis...u jimat brbelanja..

rasp said...

SHM,
: i bagi dia kad raya, in return i dpt lah $ raya lalalalala...

ell,
: yang kat situ still leh dpt kuih 3biji RM1 tau..so if beli RM3 tu dpt 9 biji..cukup pe, lagipun if beli lebih sure tak habis..beli byk ni pun kkdg i kena jadi dbkl tau..:D

Mieza said...

mesti serina tu cantik kan...

u duk kat area ampang ker..mieza dulu keja kat ampang gak...:D

rasp said...

mieza,
: a'ah cantik..kulit wajah dia perghhh...

a'ah sis, i kat area ampang..oooo u pernah keje kat area nie ek...rugi masa tu tak kenal kan :D

TauruzMama said...

1.skirt tu sgt kiut ok..
2.3?? sgt baguihh sbb boleh btahan X mbazir beli bebanyak..caiyok la Rasp

rasp said...

tauruz,
: cute ek..tq
tergugat gak keimanan tapi tahan...

pearlEJ said...

haaaa tuh ler... 3 hari lepas dengar laa serina dok berckp phone dgn dj radio era... dia bgtau dia berniaga kt param tmn nirwana ampang.... hehehehe... jumpa gak u dgn dia ekk..

rasp said...

ej,
: ooooo i tak tau lah plak pasai era tu.. tu la bila jumpa tak kenai pulak isk isk isk..