Tuesday, September 23, 2008

... nostalgia ...

Berbuka semalam kat umah my bro... dia ajak sebab nak buat mesyuarat tergempaq ahli lembaga pengarah H****K <-- nama famili w'ouls *ihiks* ... idok le lembaga pengarah tapi ada mesyuarat, gempak je lebih...sampai lupa lak nak bergambaran...

Raya nie w'ouls nak organise famili gathering .. rasanya ni kali ke empat kot w'ouls organise family gathering .. family belah bonda i, adik beradik dia termasuk dia 13 orang tau .. ramai kan.. mmg happening tul.. *ihiks*... dan memang kami ni very the rapats.

ni gambar nostalgia bonda i kecik2 dolu & arwah grandparents i & my aunts & uncles

1st time i organise, semua orang rasa cam sure tak menjadi.. iyelah bukan senang nak kumpul semua 150 orang tu .. tapi syukur alhamdullilah berjaya gak.. siap buat kat ballroom hotel tu...memang enjoys giler & very very memorable ... dan dengan tak sengajanya the next two gatherings pun, ahkak yg organise iye..

This year my bro plak take over, tapi semalam dia dah berjaya pujuk i jadi vice president hahahahahha... katanya sebab i dah berjaya organise the last three so kali ni, tutup mata pun i leh buat.. iye lah tu... tapi takpe disebabkan i suka nak berjumpa sanak saudara i on kan je.. SH pun dah bagi green lite ...

Semalam, berbincanglah pasal tema (confirmed 'Retro Nite'), call hotel to confirm menu, aturcara, lucky draw, door gift, hadiah best dress dan macam-macam lah....btw, w'ouls bukan keluar duit poket w'ouls sendiri to cover semua ni.. kalo i ni millionaire no hal nye *ihiks* tapi w'ouls memang dah buat monthly collection for every family....

So, insyaAllah raya ni this one big happy famili akan berjumpa untuk hoye-hoye... eeee rasa cam tak sabar nak together gether kan & ni juga membanyak keje i *uhuks*.. tak pe slow & steady!

14 comments:

eLLy said...

wahj syok kan klu boleh organise famly event cam nie kan ;p

cayoookk la

moralle said...

Mdm VP i tumpang soka yer, mesti gempaq kan dapat gather ramai2 camni, sekali 1 shot jumpa2an, bermaaf-maafan n collect duit raya sekali :)

Shopaholic Mama said...

Woohoo, I like this kind of family gathering! Retro lagi... Senang theme ni, takyah nak beli, just korek aje wardrobe sure ade - cuma antara boleh fit in baju atau tak aje!

rasp said...

elly,
: mmg syiok organise this event..wuhuuuu

moralle,
: *ihiks* dah rasa excited tau.. tapi still byk persediaannya...

SHM,
: oooppsss wardrobe i dah tak de tu semua.. if ada pun tak muat laaa hahahaha

pearlEJ said...

wahhhh... syok laa kan, leh beramah mesra dgn sepupu sepapat.. nanti time tu jangan pulak lupa nak ambik gambar tau... :D

ladyell said...

wah..bestnye dpt brkumpul ngan sedare mare kn...kalu camtu jimat masa nk beraya sana sini..sekali jumpa leh jumpa reramai smbil brmaaf-maafan kn sis..

Izan said...

mesti meriah raya kali ni tak. kalau family ramai sonok sekali sekali gather ni.

~ mzznana ~ said...

fuyooo...mesti havoc giler nnti kan...family nana yg sikit ni pun havoc...nikan pulak almost 100ppls...bessstnyer...nnti jgn lupa story mory dlm blog tau....hehe..nak gak tu..wah..

rasp said...

ej,
: mesra tu udah sememangnya.. gambar insyaAllah pose2 bagai *ihiks*

ell,
: a'ah tu la pasal..jimat masa, tenaga kan..

izan,
: meriah, kecoh, bising all in lah.. tapi sronoks...

nana,
: ni cam 'sure heboh' lah nie *ihiks* insyaAllah akan ku story morry..

Mieza said...

bestnya kan family gathering cam ni...kami pun lps raya br buat dlm bln 11 @ 12 nih...:D

rasp said...

mieza,
: mmg suka sgt bila ada fam gathering, mengeratkan lagi silaturrahim..

PerantauSepi1306 said...

beshnye sis... runion ghegamai camtu ... cayalah.. jgn lupa hapdets gambar nanti tau... nak tumpang syonots ;D

reena said...

beshnye...so gathering kat ne nih??

rasp said...

perantau,
: besh besh mmg besh..nantikan n3 ku itu..tapi lewat lah skit iye..malas nak bawa balik laptop aaa oooppsss..

reena,
: mmg besh.. kat kmpg kelahiran ku hahahahhahaha poyo je!