Sunday, September 7, 2008

... kuala selangor ...

Semalam i chit chatting dengan my sis... sembang punya pasal, tengok jam dah almost 1 am.. cian kat my sis tu tido lewat..cam i ni dah biasa dah tido lewat bangun awal...memang awal pun..sahur kul 4.30am, zzzzz jap, kul 6.00 bangun, kemas-kemas rumah, mop & vacum jap sebelum Sapphire bangun... Pagi tadi my lil' missy tu bangun lewat skit dalam kul 7am..

Bila dia bangun semua orang pun kena lah bangun kan :D today, at first tak de plan apa-apa pun but tetiba je SH ajak gi ke Kuala Selangor, saja jenjalan. Berbuka katanya beli aja lauk or probably makan luar.. camtu kalo, i on je lah...



On the way ke sana, i tengok ada 2, 3 orang jual bantal kekabu.. sedap kan tido guna bantal kekabu nie..Ingatkan on the way balik nak singgah beli lah tapi disebabkan w'ouls balik lewat..penjual tu semua pun dah balik, iyelah nak berbuka kan.. tak de rezeki lah ...



pemandangan dari dalam kete pasar ramadhan tu... Sapphire dah bangun, dia leka tengok orang ramai kat situ..


Pusing-pusing dalam kete je, singgah pasar ramadhan..i tak turun coz Sapphire zzzzzzzz ... so i wait dalam car je lah... SH cakap dia beli kuih muih, leh tahan murah lah coz katanya kat situ ada jual 4 biji RM1 and ada 3 biji RM1..wokey pe tu... & guess what dia beli nasi 'ambeng' tul ke ni ejaan dia.. nak try .. w'ouls tak pernah makan.. dia beli 2 bungkus share-share lah nanti sebab memang banyak tul 2 bungkus tu... 1 bungkus leh share 2 orang tau.. rege dia RM5 sebungkus..lauk 1 ayam goreng, sayur-sayuran...inilah lauk we berbuka today...

gambar ni tak clear coz emerald yang amikkan.. i nak sleepkan Sapphire masa nie...

Sampai rumah dalam kul 8 malam... berbuka kuih muih je dulu dalam kete..Sampai-sampai solat dulu then ngap nasi ni... i have to siapkan Sapphire dulu...lepas she siap bagai and zzzz, baru lah i leh mamam :D

Now semua dah zzzzzzzz i jez nak update blog and jenjalan then jap lagi nak zzzzzzzzzzz...nite2!

10 comments:

TauruzMama said...

rasp,sedap tak nasi ambeng tu..*ejaan ni cons betoi la kan..

Ted said...

ambeng ke ambang ke tak kesah ler tu janji sodap..hihi..

PerantauSepi1306 said...

hmm nak tanya soklan sama jugak.. best tak nasi tu? apa bezanya ngan nasi berlauk biasa nie...

rajinnye jengjalan sampai ke kuala selangor yek..

ladyell said...

nasi ambang ni mknn org jawa...kalau ikut org jawa ambeng lh bunyinya...benornye ambang...sbb lauk nye yg campur2 tu diambang nasi...nasi putih n lauk nye mesti ade ikan kering,sambal goreng(sayur campur2tu..)aym n serunding kelapa. betul tk?

Ell tau sbb Ell jawa tk asli...hehe.alah kt johor ni ramai org jawa..Ell pn ade le tempias2 jawa...

mama ranggie said...

sedap nasi ambeng tu...mama x pernah rasa lg lah...

Mieza said...

nasi ambeng tu klu lg byk lauk lg sedapkan...:D

ok x masakan org tu msk...sedap x..klu sedap bole cuba mana2...hehe

lily lotus said...

salam! pestime masuk sini ;)
nice blog..i link urs kay!
slmt berposer..

pearlEJ said...

adehhhh.... teringin arr nak makan nasi ambeng tuhh.... bertuah badan kalau kat penang nih leh dapatkann...

Nazathul Hamimi said...

rasp, mimi memang suka makan nasi ambeng ni.. nak2 ada ikan masin.. memang terliur abis la.. RM5? boleh tahan jugak harganya yek..

kalau kat area2 kuala selangor tu memang selalu ada orang jual bantal kekabu ni.. bestkan tido bantal kekabu.

rasp said...

tauruz,
: sedap gak lah.. tapi rasa manis2..kalo ada pedas2 lagi laju je!

ted,
: a'ah tak kisah lah, leh bedal dah le kan..

perantau,
: oklah... sedap gak..i suka try2 food yg lum pernah makan..ell dah tolong jawabkan wat is that nasi..thx ell..

kkdg tu dah boring round kl..so round keliling kl lah plak :D

ell,
: betullah what u explain nie. *toing* tabik kat u!

mama,
: ni pun 1st time i rasa tau..

mieza,
: oh iye ke..i tak tau lak camtu..i beli & makan je tau :D

lily,
: salam! makacih drop by..let's link-ing park!

ej,
: penang mmg susah nak cari kan..meh sini kita gi kuala selangor :D

mimi,
: ok lah gak RM5..byk nasi tu, i share2 dgn anak i makan tau..

memang best..nanti2 if gi sana, nak beli lagi lah...