Friday, September 19, 2008

... khazanah ...

Cik Puan Perantau sepi menge-tag ku pasal khazanah bergerak ku ni...

Jom kita skodeng....

hari ni i guna handbag ni..slalu pun guna yg ni, sebab malas nak tukar-tukar :D

ni wajib ada kan..purse i ni dah berusia 4 tahun tau.. tiap2 tahun i berangan nak tukar lain tapi memandangkan condition dia yg masih elok, sampai lani i setia menggunanya walaupun dah agak boring dan slalu kata 'bilalah nak koyak ke rosak ke" boleh...hahahhaah

ni kunci MyVi ku, kunci syurgaku (umahku) & kunci bilik opis i...

ni pun wajib ada..HPs ku & segala makneneknya lah..

ni tissue, pen drives & yg putih tu kad rekod perubatan from opis yg i bawa kehulu kehilir in case nak ke klinik panel yg bengap yg nak kena tunjuk bukti yg i ni dicover by my opis...
ni beg kecil dlm handbang i.. dlm tu i letak my lipsticks yg tak abis-abis i pakai dan slalu kena buang beli lain, buang beli lain *ihiks*, my lipgloss, lipliner & mini perfumes.. yg kotak empatsegi my compact powder..

satu lagi is my camera yg i guna untuk snap gambar-gambar kat atas..malas plak nak snap gambar camera tu ... takpa lah kan..kira halal lah...

Sekian, intipan kita hari ini... sesapa yg rajin nak buat ni silalah..sesapa yg malas tak yah lah..

14 comments:

ladyell said...

ha....tu dia hnd bg yg dok berkhidmat kt tuan dia...nmpk klasik je kn sis...:)

rasp said...

ell,
: *ihiks* sungguh berjasa iye!

moralle said...

lunch time sempat jengok2 :) manyak tu yang kat dalam bag u, khazanah yg perlu di bawa kehulu kehilir kan...... masih ade space tak nak masukkan menda2 lain, hehehe...

rasp said...

moralle,
: sempat tu :D.....ada lagi space tau..if kuar with SH, his hp & wallet masuk skali..dolu2 binky sapphire pun ada tau..hahahahha that's why hbags i semua stok besor2 :D

reena said...

gambar tercayang takde ke dlm handbag tuh... hehe

~ mzznana ~ said...

wah...beg sis lebih kurang cm beg nana la..nak yg oversized bag aje..senangkan...sumbat sumer skali ha...yg penting ...bag mcup tu ha...senang nk tch up2...hehehe

Shopaholic Mama said...

kencang seh, handphone sampai 2? slalunya orang kata, kalau ade 2 hp, yg 1 tu utk 'kekasih gelapku' - Orang kata, bukan I yg kata...hahahahaha. But I do see a lot of Malaysians (my colleagues & hubby's frens) carry 2 phones, just for curiousity, why eh??

rasp said...

reena,
: ada dlm wallet tapi shhhh biarlah rohsia hahahah poyo!

nana,
: mmg suka yg besar.. mcm2 khazanah ada..lagi besar lagi byk... :D

SHM,
: kekasihku, suamiku mmg gelap hahahahahah... mine satu official, satu unofficial..so when i coti2 officialnye tinggallah beb! :D

eedany said...

wow... macam2 ada.

tapi handbag eedany lagi dasyat, kulit gula2 pun ada!

:p

eLLy said...

ish.. eLLy pun ade tAG nie Lupa la nak buat ;( time kasih la kerna mengingatkan secara tak langsung :)

pearlEJ said...

kalau tengok dlm my handbag mesti u pengsang laling.. hihihihihi.... :D penuh dgn sampah sarap n kertas2 yg ntah apa2 pun dok simpang... hihihi

rasp said...

eedany,
: i pun kkdg sesat gak tu, tapi now bulan posa, maka clear lah skit hdbag tu *ihiks*

elly,
: saling ingat mengingat no hal one..

ej,
: dia suruh tunjuk dlm hdbag, if dlm wallet..kertas pun menimbun gak! :D

PerantauSepi1306 said...

tq sis... hehehehe terdedah sudahhh... ayat palingg tak tahan **buang beli lain** tau.. ekeke

rasp said...

perantau,
: no prob sis.. hehehehe ayat tu sbb my lipsticks lambat bebenor nak abis..so bila dah setahun i tak pakai terpaksa buang..bila2 pi kedai, beli pulak yang lain ish ish ish...