Saturday, September 20, 2008

... kek batik ...

Aduh, keletihan i today... penat berjalan survey barang baby with my kezen tu...

Sepatutnya dia pick me up today at 12 camtu tup tup dia roger-roger cakap lewat skit and ada permintaan... nak makan biskut batik... errmmm sib baik kuih senang kan *ihiks* mula2 ingat nak beli je tapi disebabkan
1) permintaan kezen ku yg pregnant
2) my paberet tis bulan posa, selang sehari mesti i beli
3) bahan-bahan pun semua ada
4) senang & cepat siap..

wokez, zaaaassss i ke dapur and buat kan ... masukkan dalam fridge & dia pun sampai..nice timing sis!




ni lah rupanya kek batik tu..

Off we went, gi 2, 3 tempat ... survey & if ada apa yang dia berkenan dia merembat... dalam kul 5 petang camtu, we ouls pun balik umah i sebab masak-masak apa yang patut for berbuka. lepas berbuka, lepak-lepak jap, she went back home.. tapi before dia balik dia bagi kat Sapphire kasut nie...sempat lak dia merembat for Sapphire.. believe it or not, i cuma rembat sepasang baju tidor for Sapphire je... lagipun mostly gi kedai baby so nak rembat tak de lah banyak benda yang leh dirembat sangatkan :D

Sis, thx so much bagi kasut nie..leh le my lil' missy pakai for raya nanti...

14 comments:

ladyell said...

alahai..mk buyong tringin mkn kek batik plak..sib baik senang kn...

'buat baik dibls baik'...untung sapphire dpt kasut free.

reena said...

tomeinye kasut sapphire. igtkan nak beli gak kasut utk ariana tp mcm merugikan aje...sbb ariana bukannye berjalan. last2 belikan ariana sock aje...hehe sian dia

IdaShah said...

permintaan org pregnant kan..
harus lah di tunai kan kang kempunan lak

sapphire dpt kasut raya yer..cute!

PerantauSepi1306 said...

tererr aaa sis rasp wat kek tuh... dapekla kezen preggie sis tu hilangkan ngidam dia tuh ;D

yeah.. cumellah kasut Sapphire ;D

Mieza said...

sedap kek batik tu...buat pun sngkan...rezeki sapphire dpt kasut tu...cantik...

Mommy Lily said...

sedapnye kek batik dia...slurpppp

cantik kasut sapphire la..lily nk pinjam leh?..hiiihiii

rasp said...

ell,
: tu aaaa sib baik yg sonang kan..
rezki saphhire lah tu...

reena,
: takpe sis, nanti dah besor2 skit leh belikan dia shoes..sapphire nie pun kecik2 i pakai socks je, dah jalan ni lah baru dpt shoes..:D

idashah,
: tu la pasal...
a'ah dpt kasut raya, rezki dia..

perantau,
: yg sempoi2 leh le buatkan *ihiks*
tu lah rezki cik mek tu..

mieza,
: tu la sib baik senang, kalo tak kempunan plak *ahaks*
sweet je kan kasut tu..

mami,
: biasa2 aje mami kek tu..
lily nak pinjam, boleh aja...

TauruzMama said...

nampak cedap cake itu..teringin la pulak..hehe

::aradia:: said...

lazatnye! mai laaa ajar chek camna nk wat...erm...got card for u...singgah lerr blog ditott..

rasp said...

tauruz,
: teringin ek..mai sini jumpa i, i buatkan for you nak...

ditott,
: ala senang je sis...if u goggle pun ada resepi dia...:D nanti i singgah gi amik iye laling..

moralle said...

kek batik the esiest to do kan sis, tu pun me malas nak bikin ... Sapphire sure looks cute wearing that shoe :)

rasp said...

moralle,
: a'ah mmg senang..normally bulan2 posa je i ngidam kuih nie.. last year pun camtu gak.. *ahaks*

pearlEJ said...

me pun sokaaaaaa sgt kek batik.. soka makan n soka buat, sebab nih ler kek yg paling senang nak buatkann... yg lain2 remeh arr...

rasp said...

ej,
: ya betul... simple kan nak buat dia :D yummy yummy..