Tuesday, September 2, 2008

... kecewa ...

31 Ogos, bekpas slalunya ke Taman Tun Sardon tapi hari tu anak buah i nak makan nasi lemak Pelita..so zassss lah kami ke sana..lepas makan, balik umah .. bonda nak ke pasar nak prepare for barang-barang for ramadhan...

Lepas tolong-tolong bonda ala kadar, melepaks lah kat umah...nak kuar malas... aduh penang, panas aaaaa ... lepak-lepak sampai ke petang... Dalam kul 5 lebih camtu, SH ajak lah gi cari buku kat Chowrasta then ke Kapitan nak pekena tandoori... dengan relanya i mengikut bila dengar ada food kan! hahahhaha...

Pergh sampai Chowrasta mak aiiii... berpeluh-peluh w'ouls cari buku... buku second hand.. 1st time i jejak kaki ke tempat buku tu...cam Lost World of Books laaaa... apa jenis buku semuanya ada.. i sampai tak tau nak beli buku apa..SH lagi laaaa... fenin... wouls terus tanya kat tuanpunya kedai "ada tak buku ...... " dia gi amik bagi..kalo nak cari sendiri ya ampooonn tak sanggup i...

tengoklah buku-buku yang ada... pergggghhhh! syiok bangat...

antara buku-buku yang i rembat.... yg Mills & Boons tu cam terkenang zaman dolu2..terus je i rembat dua...hahahahhaha...yg satu lagi tu buku yang dicari selama ini... yg novel melayu tu i nak try membaca..lum pernah lagi i mencuba novel melayu nie... 1st time.. rembat je yg mana nampak cam menarik *ihiks* uols nak tau 4 buku ni total rege dia hanyalah RM30 je tau!!! murah tul.... nak je i amik lagi tapi disebabkan tak tau nak beli buku apa, kensel niat itu...next time nak buat list lah buku apa yang i nak baca...memang rambang mata lah buat pencinta buku!!!



Lepas tu w'ouls berdesup ke Kapitan.... makan tandoori... kul 7 cam tu w'ouls pun bergerak balik umah... Then lepas isyak w'ouls kuar balik..ingat nak gi Gurney Plaza...errrmmm..kecewa! Sebab apa tau... ramai betul kete & manusia...i malas lah bila ramai-ramai camtu...

So, change plan, we berdesup ke Feringghi nite market, kat sini macam pasar malam tapi bukan ada jual food, dia jual barang-barangan, beg, fms, baju tido, t-shirts macam-macam ada...tapi kecewa gak...kes sama ...ramai org..so we round2 dalam kete je...


Then we terus balik umah.. & terus zzzzzzzzzzzzzz... nanti nak bangun sahur plak kan...

8 comments:

moralle said...

U'r really enjoying yr wkends :) tengok tempat buku tu leh biol jugak nak cari buku camtu, hehehe...

rasp said...

moralle,
: u truly enjoyed the wkends :D tergeliat biji mata nie kan :D

Shopaholic Mama said...

Mills & Boon, kenanganku baca buku love love mcm tu!

pearlEJ said...

erkkk... i yg dok kat sini pun tak tau ada kedai buku terpakai kat chowrasta tu yang... alahaiiiiii... novel melayu bnyk ekk?? nanti nak kena pi cari laa kalau mcm nih... ahahaha....

rasp said...

SHM,
: tu lah! cam dejavu jap..tu yang rembat gak 2 buku *ihiks*

ej,
: tu la..tak semua benda kita tau kan ej, cam i lah, penang tu byk yg still dalam proses discovery!

ada yang, kat tingkat atas kat penghujung jalan. Byk melaut! Nak cari pun fenin. Murah pulak tu..ada yg cam baru sangat..cam tak caya jek tau! gi lah, ajak elle!

PerantauSepi1306 said...

huiiii syioknye byk koleksi buku2 tu.. misti macam2 ado sampei tak reti nak cari kan... neway u really had a great time balik penang, eh... syioknye..

iNi DunIakU said...

la sis... npe xgiatu yg nk dtg b.fergh... klu x leh join dua kaki... nite market 2 dh brol2 dpn my mom's shop...

rasp said...

perantau,
: oooo mmg best! mmg kena ada list if tak fenin fenin... mmg enjoy balik penang! :D

dilla,
: lah iyeke yang, rugi kan..tapi malam tu, i ronda dlm kete je sbb rasa cam ramai sgt org.