Tuesday, September 2, 2008

... gedabak ...

Isnin tu bangun sahur kul 4 pagi..lepas sahur dalam kul 5 pagi, wouls pun bertolak balik ke kl...Memang plan nak balik awal sebab takut jam if balik lewat..esok kan dah nak keje..

SH stop 2 kali..1st solat subuh, 2nd dia ngantuk.. so dia zzzzzz jap..bahya kan if continue drive. Dah dekat dengan R&R Rawang, tetiba Sapphire uweeekksss... habis baju dia & baju i tau... Stop jap kat R&R tu, nak bersihkan diri & salin baju..SH i panik ~ tak tau sebab apa dia panik ~ i suruh dia amik baju Sapphire & baju i letak dalam plastik bag, i nak gi toilet salin kan.. Dia bagi lah kat i plastik tu..i pun menonong dukung Sapphire tuju ke toilet tu lah...

Bila masuk ke toilet tu, baru lah I tengok SH i bagi kat i baju Sapphire ok..tapi untuk i, dia tersilap bagi baju melayu dia...kahkahkahkah...Disebabkan i kemalasan nak kuar tukar baju lain... i pakai je lah... nak tergelak i tau..punyalah gedabak besar baju tu..sib baik i dukung Sapphire keluar..i rasa org tak perasan sangat kot i pakai baju tu, kalo perasan pun, itu lah the latest trend tau :D bila masuk kete, berdekah2 wouls ketawa ... mmg buruk tau i pakai baju tu tapi i rasa cam kelakor... Sapphire yang tak tau sebab pun join ketawa gak :D Btw, Sapphire sihat, tak tau why tetiba dia uweks...lepas minum milk, i think dia tersedak coz dia batuk2 then terus uweks..

Then terus we move sampai ke KL.. Syukur dah selamat sampai... sampai-sampai je, i sental baju2 yang kena uweks Sapphire tu, then settlekan hal ehwal baju lah... lipat, gosok, sidai, basuh... kemas-kemas rumah skit2 then start masuk ke dapur masak 2 jenis lauk & tumbuk sambal belacan...

So untuk berbuka & bersahur (2 in 1 iye) wouls makan nie je...




Kari ikan masin, sambal tumis petai, acar buah (homemade - my aunty buat), ulam-ulaman & sambal belacan.. Family i suka makan pedas2.... manis-manis kureng so sebab tu i jarang-jarang beli kuih masa bulan ramadhan..tak le membazir sangat kan...

Ni lah crite my looooong holiday... sekian, makacih....

* errrmmmm hari ni nak berbuka apa ek? still blur-blur lagi

10 comments:

pearlEJ said...

wakakakakakakakaka... adoihhhhhhh... tergelak terbahak-bahak dah ni laling oii... dok terbayang u pakai baju melayu nihh haa... hihihihi.. adoihhlaaa... :D

rasp said...

ej,
: ya allah! u tengok SH i kan besor kan, baju melayu plak mana ada cutting2, memang stok2 gelebeh besar kan...adoi bayangkan kahkahkahkah...

seriously buruk tau..cam badut kihkihkihkih..i nak kuar toilet tu tahan je nak gelak..if i gelak confirm org ingat i gila dah lah pakai baju melayu tu *ihiks*

TauruzMama said...

Sambal Tumis Petai??sgt menarik nafsu makan ku ini ok..adoilaaa..posa..posa..godaan..

rasp said...

tauruz,
: laling sabar laling.. :D

Mommy Lily said...

adoi adoi,.,..berbunyi la perut mami tengok sambal tumis petai tu...huhhhh sedapnyee

PerantauSepi1306 said...

hehehehe.. pesen terbaru tahun nih... ekekekekeke.. tak leh tahan nak gelaksss neh... neway sedapnye sambal peti tuh.. ishhh terliorrr... dah dekat nak berbuka neh..

IdaShah said...

lebih baik dr x pki baju langsung hahahaha...

Shopaholic Mama said...

at least you pakai baju, dari none at all kan? takpelah, trend terkini!

Mieza said...

nmpk sedap sambal tumis petai tuh...huhu

rasp said...

mami,
: a'ah mami leh dengar sampai sini lah *ihiks*

perantau,
: pesyen red carpet tu *ahaks*
sabar sabar jap gi berbuka k..

idashah,
: mau lari lintang pukang org kat situ...

SHM,
: betul tu! fesyen ni lah yang diidam2kan oleh top top models tau :D

mieza,
: nampak je sedap rasa lum tau *ihiks*