Thursday, August 21, 2008

... tak sedor diri ...

Hari ni ke-bz-an skit...ada meeting...tu yang lambat hapdet!

Dalam meeting tu ada refreshment skit, tapi i tak mamam coz posa...last day ganti .. sebulan tau kena ganti..iyelah dalam pantang masa tu kan... syukur dah selesai ganti.. Neway, disebabkan i ni kan baik hati dengan semua orang ~ ayat tak sedor diri~ maka Kak M (kakak tea lady) tu siap tapau kan untuk i kuih *ihiks* untuk berbuka katanya..aiseyman..rezki jangan ditolak kan.. Syukur alhamdulillah, makacih Kak M, buatlah selalu iye :D

Tapi ini lagi mak sookaaa bangat!!! Dapat memo mengatakan bulan posa leh balik kul 4 petang.. walaupun kena masuk awal.. i tak kisah sangat, memang i slalu masuk opis awal pun, pekerja contoh lah katakan ~ aduh! lagi ayat tak sedor diri kan ~ :D yippeeeee, aku bahagia...

Suka dapat balik awal, coz hopefully takde lah stuck dalam jam kan. Opis i ni kat 'Golden Triangle' kawasan jam tahap dewa! If lewat balik, samada berbuka dalam kete, tak pun i sampai umah lewat... mau terkangkang nak siapkan lauk berbuka..nanti jawapannya tapau je.. tak suka sangat tapau food bulan-bulan posa nie..prefer masak sdn bhd kan...

Tu lah kan.. tak lama je lagi nak berpuasa, how time flies... rasa tak sabar je nak menyambut Ramadhan :D

11 comments:

Shopaholic Mama said...

ok Selamat Hari Raya pada esok hari & pada 10 hari seterusnya..

rasp said...

SHM,
: dang dang dum bunyi mercun!!! :D tq

eedany said...

eedany pun tak sabar nak menyambut Ramadhan...berat body pun kurang sikit...hihihi.

weols balik 4.30 petang lambat kan?

:)

Ninie said...

betul2 tu boleh la berdiet sikit..nanti x muat plak baju raya ku itewww...hihihi...best2 blk awal, pas tu g pasar ramadhan huhuh...

ladyell said...

best kn dpt blk awal bln posa..tp ell lg best.duk kt umah je...yuhuuu

rasp said...

eedany,
: ya betul tu laling..moga-moga berkuranglah kan...

4.30 pun ok bah...sama cam SH i :)

ninie,
: if gi pasar ramadhan, bawa budak2 pasti terlebih beli..semua they all nak makan..ikut nafsu lah tu :D

ell,
: a'ah untung u...jeles i :D

pearlEJ said...

wahhhhhhhh... dapat balik pukul 4 tuh... mmg sah2 laa time tu tak berapa nak jam sgt lagi kannn... yer yer... i tau jalan tu... hahahaha... dulu i sempat keja kat our branch di wisma MPL... kejap jerkk. pas seminggu meroyan nk balik penang... kakakaka.. tak tahan jammed wooo... dari jln raja chulan ke rumah my sis di danau kota.. huhuuu...

rasp said...

ej,
: eeee mmg sesak napas tul bila jam kan! moroyan satu badan! tapi nak buat camna, i kena keje gak..mau cari rezki :D

moralle said...

tak sabar nak raya, oopsssss eh nak posa :)

me kalau fasting mth slalu balik lekas, I negotiate with my buddy boss, tapi masuk cam u lah, masuk siang sikit, tapi I datang sama time jugak, balik lekas, hehehe....

PerantauSepi1306 said...

Bestnye dapat balik kul 4.00pm time pose... neway sempat ke rasp nak masak2? we all paling awal pun kol 5.00pm je leh kuo..

rasp said...

moralle,
: eeee mmg tak sabar kan sis! i mmg slalu sampai dlm kul 8 camtu..so timing sampai not much difference lah for me!

perantau,
: insyaAllah, IF i sampai umah kul 5-5.30 sempat la masak2..if kul 6, kena masak sempoi habis lah, kalo nak masak..