Sunday, August 24, 2008

... sogo ...

Pagi sabtu me kezen ada ajak gi teman dia sopping at sogo... pucuk dicita ulam mendatang laaa... akak sokaaaa....tapi i tak leh lama situ..kul 1 nak kena anto my doter Agate..her ustazah ngaji ajak dia ke rumah...

Janji jumpa depan sogo kul 9.45am ... kul 10.00 aje, pintu buka, apa lagi amazing race laa... masuk sogo Emerald kata rasa cam royal family ..coz ada lagu playing masa w'ouls walk in tu and pekerja2 kat situ berdiri greet kita pulak *ihiks* perasannya anak i ni....

sementara waiting nak masuk sogo, Emerald bagi teka teki

Kat sogo, w'ouls pun tolong lah my kezen tu kan... cari baju baby dia, tapi ya amppooonnn... i pulak yang asyik ter-rembat je tau... ha amik ko... adui.. takpe lah rezeki anak-anak ~ alasan semata-mata..

muka Agate yang berpuas hati dengan hasil rembatan ibunya!

Masa w'ouls
nak ciao kul 12 tu, i tengok makin ramai orang kat sogo ... pergh sib baik wouls buat sopping marathon, sampai awal & ciao awal..tak le ramai orang sangat masa time nak bayar tu..but i rasa if by 2 onwards confirm, bila nak bayar Qnye dah panjang!

Pukul 12 before antar Agate, sapedek dulu, then i send her... i told her dalam kul 6 i pick her up coz nak ke Carrefour pulak..nak sopping barang-barang Aqua. He kan nak masuk kandang (asrama) balik hari Ahad..

8 comments:

moralle said...

wah shopping sakan eh yang, soka lah Agate ngan Emerald mummy nyer banyak yang TER-rembat :)

But its good jugak, shopping pepagi than time orang dah ramai kite pulak dah nak balik kan,happy jer.......

rasp said...

moralle,
: sis, semuanya suka if mummynye ter-rembat tau...

mmg good sis, avoid all the crowd kan..

Mieza said...

shopping sakan ye yang...

yalah nak rayakan...bebudaklah yg plg suka..ye x...ke mamanya...:p

Shopaholic Mama said...

Ni case stand by kat luar pintu mall ke? I pun suka jadi 1st customer but malu bila the sales ppl sambut kita coz I nak cepat start shopping, so I pun terpaksa kena maintain catwalk slowly respect they all jugak! Less crowd & save time - takyah nak fight for fitting room & cashier.

rasp said...

mieza,
: rasanya cam mamanya yg terlebih sudaaa :D

SHM,
: A'ah sis..wait kat luar.. true, save all the hassle kan.. save time & save energy.

ratna said...

sogo mmg tempat yg membahagiakan..kalau ada duit la..hik hik hik.. asyik sale memanjang..

PerantauSepi1306 said...

hmmm btulkah terembatsss (wink, wink) tapi memang bestkan shopping baju anak2 kat sogo ni... the kids must be very happylah tu.. ;D

rasp said...

ratna,
: betul, if ada $ mmg :D je kan..

perantau,
: konon2 lah 'ter' tu...anak2 mmg suka bangat laaa :D