Friday, August 15, 2008

... pengsan ...

Today i keluar lunch lewat. Ima plak ajak ke Sg. Wang, temankan dia membeli hadiah for someone. Ok lah tu kan, leh menjamu mata.

Masa kat stesen monorail tu kan, we stood dekat this 'emergency phone' booth.. it was ringing, but not one staff yg ada kat situ & angkat... dari mula w'ouls sampai till the train sampai, it was ringing... Jokingly, i told Ima, what if i angkat and say 'wrong nombor' ok tak... but actually i was jez trying to figure out, what if it was an emergency of some kind but no one was answering.. errrmmm neway, memang tak de sesapa yang angkat the phone even though masa tu ramai gak passengars kat situ and by the look from their faces.. they too are confused!


Off we went to Sg. Wang.. Ima membeli apa yang patut... pusing-pusing tak tau nak lunch ape.. i bought this almond pretzel...sweeett bangat, so i share with Ima coz if i makan sorang, confirm tak habis.. this is my lunch.. i tak diet tapi malas nak pikir nak makan apa dah :D



Kat lobby Sg. Wang tu, they all buka blood donation counter. I tengok ramai gak orang yang menderma darah .. i cakap kat Ima, normally, bila our office organise i will derma but i rasa i won't do it during sopping mopping time.. iye lah mana nak tau..tup tup i pengsan ke kan..

So w'ouls pun naik escalator nak menuju ke station monorail ... suddenly i dengar cam kecoh je kat bawah tu... si bz body dua orang ni pun carilah tempat nak skodeng ke bawah.. rupanya ada sorang lady yang baru selesai menderma tu jatuh, pengsan.... by the time i kuarkan my hp nak snap2, they dah angkat dia & letak kat the seat tu lah.. and this nurse/organiser yg pakai baju biru bertudung pink was attending to her... didn't wait to see what happens next coz masa tu dah pun kul 3pm, need to get back to the ofis... Hopefully, that lady is ok lah.. cian pulak kan...

Well, it's friday.. and the weekends is here! yabedabeduuuu!! I wish uouls a great wonderful weekend!!! Take care tau!

Smoooccchhhh!

14 comments:

moralle said...

Best nyer if lunch hr every Friday lama camni, leh jalan-jalan sampai ke Sungei Wang. I love that place cause kedai-kedai kat situ berlambak n harga pun berpatutan :)

Cian jugak that lady, abih derma darah terus pengsan, agaknyer dia sendiri kekurangan darah kot, tapi hati murni dia tu tetap gak nak derma kan, syabas to her lah and hopefully she is alrite eh...

Happy wkend to u 2 laling with yr love ones, muachhhhss.....

rasp said...

moralle,
: my lunch hours mmg from 12.15 to 2.45 every Friday.. but sometimes boss ada & he kuar around 1...so i cover till 3 hahahahaha...Sg. Wang mmg bestkan but i seldom gak ke situ!

Tu lah sis, kesian kan..hope she dah ok..black out sekejap kot!

U tooo have a wonderful weekend, rest byk2 tau!

Ted said...

ish mana tau phone tu bunyik mmg ada emergency kan...hmmm...
i pun suke makan pretzel tu.. klu dah sejuk keras pun i bole makan..hehe...
sian kan lady tu...blakck out kejap jek tu... happy weekend rasp! :)

pearlEJ said...

wohhh... takutkan kalau mcm tu, lepas aja derma, terus pengsan... huhuuu.... i x pernah derma pun yang... :p sebab darah sendiri pun tak cukup.. asyik low blood aja... hehehe...

Mieza said...

wah tang derma darah ni plg mieza takut...belum derma je dh pengsan ngk jarum...camne tu...:p

Mommy Lily said...

uhhh thats why la i tak derma darah...takut pengsan cam aunty tu..(alasan)

syok eh ofis dia dkt dgn sopping mall semua tuu. kalau mami la abis je duit tiap2 hari

Lily Satrina ® said...

Oh poor lady. i hope she's alright and tak serik nak menderma lg. i used to try once, tp not accepted-bukan darah yg tak cukup, tapi BERAT tak CUKUP, I never know yg the donor kena timbang before menderma!

Eat right, exercise regularly, die anyway..Sis Rasp!

Sis, while you enjoying your lunch, and the views..why dont u just hop to my page? I want to pay my highest gratitude for you, for the wish and replies.

So, I am sending some love out to my blogger-friend in the form of an award. Procedure sama je. Copy and paste. Done. And u can gv to anyone u like. No restrictions. Spread the LOVE, Love! x

Shopaholic Mama said...

hey, Sg Wang is our fav hangout. Thats why kalau gi KL, we usually stay at hotel depan situ aje so senang I nak jalan2 sampai 3 to 4 times a day. Sampaikan hubby pun cakap,'Nak jumpa sedara you lagi ke - Pakcik SU, Tok NGAI & Ms WANG! Tau takpe!!

Honeylemon said...

eehhh.. suspen jer baca tajuk n3 tue... hehehe... tp cian gak lady tue kan....

wah almond pretzel tue nmpak sedapppp... yummy... :)

Ninie said...

happy weekend to u too...
i suka almond pretzel...teringat plak dulu dkt ofis lama ada org nak ngorrat i ..siap dia bg auntie ann pretzel ni dkt my colleague suruh pas dkt i huhuhuh..klakar2

rasp said...

ted,
: tu la kan isk isk..mmg pretzels lazat..mmg cian tapi dah ok tu..have a splendid weekend tu dearie!

ej,
: i terlebih darah kot :D dah 2x derma...see the body laaa *ahaks*

mieza,
: i pun seram gak, jantung dugdagdugdag, mata tutup rapat masa derma tu...

mami,
: tu pasal $ slalu melayang...

tya,
: i think she's ok dah..hehehehe tul tu yang, bila dah sampai ajal tu tak leh lari kan...
nanti i hop hop to ur hse, so thoughtful of u..tq dearie! smooch!

SHM,
: oooo tak sangat u got relative there..ingat jez uncle K, untie L and twins nieces CC je *wink wink*

honey,
: mmg lazat pretzels tu yang !

ninie,
: alkisah pretzel nye hehehehehe.. hv a great weekend too dearie!!!

eLLy said...

emm masin betul mulut ko ye.. tapi bukan ko yg pengsan.. orang lain yang pengsan ;p

rasp said...

elly,
: tu la pasal.. byk mkn asam boi kot *ihiks*

eedany said...

eedany ada experience once derma darah. untuk kawan eedany yang sakit anemia.

Weols ramai-ramai derma blood untuk dia. Sekarang alhamdulillah dia dah sihat.