Monday, August 4, 2008

... my saturday ...

Hari Jumaat malam my in laws datang rumah coz we uols dah planning nak ke umah uncle SH in Chemor, kat negeri..tengok gambar kat atas...tau bendera tu negeri mana....uols nie memang pandai aaa...ya betul..Perak..

So hari sabtu pagi dalam kul 7.30 w'ouls pun bertolak, stop at Taman Melati for bekpas then we were on our way. On the way ke sana, i dapat panggilan 'hangit' yang sememangnya hangit..nanti i buat n3 pasal panggilan itu iye..so my mood pun dah down ....

We stop breakfast kat Tapah for brunch and to refresh ourselves..lepas tu bertolak. Sampai kat umah uncle SH dalam kul 11.30 am...Supposedly next week ada wedding kat sini tapi disebabkan masa tu SH tak de so we decided to go and visit them before the wedding lah...

My in laws happy sangat sebab dapat jumpa family members dia kan. Macam-macam they jamu w'ouls tau. Sapphire suka bangat coz ramai yang melayan dia kan...Dah makan-makan bagai..Mandi-manda, rest kejap, petang tu w'ouls pun bertolak balik ke KL..SH tau i dah dok tak senang after the call sebab tu w'ouls decided not to overnite sana...

I tak de amik gambar banyak-banyak, malu lah i..1st time pergi rumah orang tu nak snap2 bagai plak kan..kang they ingat i nie sewel ke jakun ke apa plak kan..*ihiks*




ni gambar Ipoh Railway Station & gambar SH tengok amik gambar parents dia...

We singgah Ipoh coz my PIL lum pernah ke Ipoh... pusing-pusing sekejap my PIL posing skit2 then we shoot off ke KL..Dalam kul 11.00 malam we sampai kl... Sampai umah, salin-salin baju terus zzzzzzzzzzzz......my saturday yang begitu happy + penat..

6 comments:

moralle said...

Wahhhh jalan-jalan yg best with family and PIL :)

Asal pulak dapat panggilan yg camtu kan during nak happy-happy ni, anyway, blog about it tau dearie, nak mengepo apekah yg membuat u down sikit tu.........

rasp said...

moralle,
: mmg syiok jenjalan but if we overnite kat sana lagi best..

nanti i blog k..sabar ek sis..

pearlEJ said...

sapa nama?? ohhhh ahmad.... mau pegi mana?? oooo chemor.... awak tak boleh cakap ka??

hahahaha... teringat lak iklan raya ni kt tv bila sebut chemor... :D

rasp said...

ej,
: hahahahaha ingat ek! i pun ingat iklan tu bila SH i ckp nak gi chemor...kahkahkahkah...

eLLy said...

apampunnn ade pulak eLLy gi jawap dlm hati itu bendera Ng Sembilan

Ish ish ish geografi felll betul la ;p

rasp said...

elly,
: sebenornya, if i lagi lah..tak tau nak serkap jarang pun..ni sebab i yg pi, sebab tu i tau tu bendera perak..if tak i pun failllll..hahahahah..kita geng!