Tuesday, August 26, 2008

... kuih ...

Ni bekpas i untuk arini... sedap

Lontong, dibelanja oleh Teep and Etot sempena naik pangkat..makacih darlings & congrats..u guys deserve it...

Then tadi opismate i datang jual kuih nie... i order for raya! Sedap... kuih sugee..one of my paberet kuih... dah start lah orang menjual kuih muih untuk di order for raya.. yesterday ada opismate jual bermacam-macam jenis keropok, kerepek, maruku... i tak order plak coz tu SH i akan order from his fren... Maruku, kacang & rempeyek memang kalo start makan nak stop nye susah skit kan...
Last year i ada gak buat biskut raya tapi i rasa tahun ni 'kuih tunjuk' je le... if Sapphire behaves probly 1 or 2 i buat kot, ntahle...shall wait & see je lah camne...

14 comments:

ratna said...

kuih sugi kalau org pandai buat..mmg sedapppppppp saya pun suka..

nasazfrog... said...

aduhai sodap eh kuih sugi tu,, dia dlm saiz kecik2 pun ader kan ,, siap masuk mulut jer n makan,,,

eLLy said...

lontonggg.. ehhh bila eLLY nakk kuruss niee.. semua nye tengok sodap :(

Mieza said...

sedapnya kuih suji ni...terliur dah...hrs cari nanti...:D

TauruzMama said...

nak gak kueh tu nampak cedappp...

moralle said...

Sugeeeeeee, my favourite tu, hmm tinggalkan sikit nanti raya i datang KL eh :)

rasp said...

ratna,
: org ni mmg pandai buat coz sedap!

nasaz,
: ni sebenornya agak kecil muat masuk ngap dlm mulut ... ke mulut i besar *ihiks*

elly,
: tengok je tak menggemukskans :D

mieza,
: cari jgn tak cari!

tauruz,
: mmg sedap yang, meh sini i bagi nak!

moralle,
: i order pun utk raya! so confirm ada..if u tak dtg..siap u!

Ninie said...

alamak sis...i suka sugi tu..nak order boleh ke?sedap tak dia buat?manis sgt tak?hihi

Shopaholic Mama said...

ok count me in too, I nak sebotol kalau gi rumah you! Tapi nak yg kecik2 bulat2 cute2 ok (cerewet pulak I ni!)

Mommy Lily said...

heppy birthday sapphire....dah setahun ekk?

lily bulan depan setahun dan inject juge la.

bagus ekk vitamin tu? mami nk kasi lily scotts emulsion sbb lily selalu selsema dan batuk. tp kena tunggu setahun kan?

Lily Satrina ® said...

GOOD DAY!
Sis rasp, thanks for all your wishes..I value it a lot..it's boosted my confidence..you eased my baby blues! Oh, God..hope it'll go away..soon!

and mores, thanks for being there..

sugee tu sedap nya. terliur dah..my Indian friend selalu made me this sugee during Diwali lah, not raya!

oh,cant wait to blog again, but i guess maybe after confinement habis nanti.

Do not stop trying to be happy. Have fun, Sis Rasp..

(Bo-hoo..i am a MOTHER! and I am HAPPY!)

rasp said...

ninie,
: suka ek..if nak i leh tolong orderkan..rasa cam biasa je, taklah manis bangat..

SHM,
: ooooo byk plak syarat dia ek! *ihiks*

mami,
: vitamin tu doc yg rekomen..ok kot sbb dia multivitamin kan..a'ah lah kena wait setahun baru leh bagi..

tya,
: hi sis! insyaAllah the blues will fade away!

give some time & once you adapt the whole new motherly world you'll gonna love every moment of it :D

PerantauSepi1306 said...

uiksss.. lontong tu nampak shedaplah.. dan juga kuih suji tu...

rasp said...

perantau,
: mmg lontong tu sedddaaapp banget!