Tuesday, August 5, 2008

... kempunan ...

Dah lama kempunan nak mamam nie..... masa gi chemor hari tu, dapat makan..memang lazzzat sehingga menjilat jari aaaaa....tapi cam tak puas..iyelah masa tu shy-shy cat, 1st time gi umah orang tu tak kan nak melantak tak hingat donia kan...kena lah sedar diri skit...

So semalam, u'ouls pun menapak ke Danau Kota gi menjamah nie... puas hati ku hahahahha!


Dah mamam kenyang dah... beli plak ni untuk di makan di umah...

syukur alhamdulillah dapat gak memuaskan nafsu ku ini *ahaks*

11 comments:

Shopaholic Mama said...

now you make me kempunan! Especially yg kuning & pahit. Actually outside my house, along the road is the 'IT' place to buy durians & other fruits. But we all buy durians like, only twice a year! Kalau boleh, I nak makan tiap minggu but hubby said not good for health so bila pass by the shops, tangkap bau aje!

eLLy said...

oHHH TIDAKKK !!!

Merata rata durian...
lately nie kan eLLy tak leh makan durian la.. perot rasa sebuu semacam je klu makan durian..

tapi manggisss iiii likeeee ;)
terbayang manggis yg kat jeram besu tu.. gebuuu..putih suci isi dia

rasp said...

SHM,
: me pun cam u. asyik terliur aje tau! now musim buah kan but ni baru 2nd time i dpt makan, 1st time makan i ate only 2 ulas je *uhuks* shy shy catlah masa tu!! last nite qada makan laaa hehehehehe

rasp said...

elly,
: sis u dah puas makan!!!! i semenjak musim buah nie. ni kali ke-2 dpt tau! 1st time 2 ulas aje i makan..kali ni i balun laaa...

i ni 'hantu'..'hantu buah' semuanya i ngap! :D

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

durian, durian memang tengah musim kan, rugi kak rose x makan, tapi kalu rambutan tu wajib, berbakul-bakul pun boleh abis

moralle said...

Yang, ngidam ke nak makan dorian, hehehe........

Kalau ikutkan hati memang sedap kan tapi mesti control nanti sendiri merana :)

Tapi betul kat SM tu, the kuning & pahit one is the noice ones.......

rasp said...

cb,
: i ni mmg suka makan buah! sama lah kita..rambutan mmg leh habis berbakul2 kan..

moralle,
: mmg teringin bangat nak makan durian..tapi true makan kena control..

yg kuning & pahit mmg lazat kan...

pearlEJ said...

durian?? ermmmm tak berapa suka... manggis??? wahaaaaaaaaaaaaaaaaa!! nih laaa paling peberet nihhh.... ni yg buat nk pi cari manggis gak nih.. haishhhhhh...

Ayu said...

hmmmm I pon kempunan dah ni rasp.. sana sini gambo durian tauuuu hehehe
takpaaaa looking forward for next week ke Utara sana hopefully ada la lagi duriannya hehehe

rasp said...

ej,
: i ni rasanya tolak batu, kayu & besi kot..lain tu ngap je *ihiks*

ayu,
: kat utara mesti murah2 kan..bestnya..nak ikut!!!

PerantauSepi1306 said...

aaahhhh the pic of it looks so inviting and makes me wanna have it tooo...;p yummsss