Thursday, August 7, 2008

... citer lama ...

Tadi potpetpotpet dengan Ima, dok crite pasal kursus... i cakap so far, bagi i, dalam banyak-banyak kursus yang i pernah attend the best is kursus teambuilding kat outbound school, lumut (OBS).

I memang suka aktiviti-aktiviti lasak nie... i tak ghetilah nak jadi pompuan melayu terakhir..mesti lasak-lasak gitu tau... masa OBS tu banyak benda yang i tak pernah buat or tak sangka yang i leh buat tapi i end up dapat buat... don't underestimate yourself tau - satu pengajaran buat i...

Tapi sayang, masa gi sana, group i sorang pun tak bawa kamera..hp 1st day sampai dah kena simpan dek organiser... tak leh ada gangguan... so w'ouls nie menumpang kamera sesapa yang ada *ihiks*...

Antara aktiviti yang i rasa memang i tak akan buat is tido dalam hutan sorang-sorang 1 malam... bapak penakutnye i... tapi i did it... hehehehe... dapat gak tidor tu... fuhhhh sungguh ku tak sangka!


cari mana satu i...

Lagi satu kayak keliling Pulau Pangkor. 1st day kayak selama 8 jam tu - kematu muntotku *ihiks*. Kalau nak wee wee, lompat le dalam laut tu, then macam nak mampus kena panjat balik nak naik kayak tu... Malam tu khemah & tido kat pangkor then next day amik masa dalam 1 - 2 jam berkayak nak sampai balik kat tempat OBS tu... kulit ku jadi legam beb lepas tu...

babak ngeri jadi Tarzan (abseiling - muntot i yg seketui tu buat2 tak nampak iye)

Jungle trekking, abseiling, rope obstacles tu semua kira aktiviti-aktiviti yang ok lah kan..dan kat sini lah gak i belajar menari poco-poco.. Tapi i rasa if skarang ni you suruh i pegi benda ni semua...ya amponnnnnn... tak sanggup beb.. Jungle trekking, abseiling, rope obstacles tu semua kira aktiviti-aktiviti yang ok lah kan..dan kat sini lah gak i belajar menari poco-poco..

Tapi i rasa if skarang ni you suruh i pegi benda ni semua...ya amponnnnnn... tak sanggup beb..

7 comments:

Shopaholic Mama said...

Wow Sis, rugged jugak eh you! I takde pun buat physical exercise like this, paling paling pun, exercise kaki by jalan2 from 1 mall to another, exercise tangan by capai this & that aje...

Ted said...

alamak bab tido dlm utan sorang2 tu yg tak sanggup kan...takot!!

arianna adrizal said...

beshhhhnyeeeee...

i pun dulu2 mmg suka je buat benda2 camni. skrg ni kena fikir 2,3 kali. rasanya tido kat umah lg besh kot. hehehhehe

Mommy Lily said...

seronoknye ada team building bagai...mami tk berape suke le semua tu..hihiii
sbb lembik tk kuat cam u all

Mieza said...

sama la kita...pnh gak pg outbond school tu (OBS)...

mmg ngeri siot...klu skrg bg duit pun nak buat semua tu...sumpah x kan buat pya...:D

rasp said...

SHM,
: have to go maaaa, so have to do laa! ur exercise is #1 on my list too :D

ted,
: mmg takut giler...i tak tau how i managed to sleep tau...eeeee seram bila pikir balik..

arianna,
: if ajak suka2 buat, ya ampon..i pun tak nak..tido atas katil yg empok mmg lagi best!!

mami,
: i pun tak kuat tau mami & tak sangka leh buat tu semua...very 'unsangkarable' lah..

mieza,
: mmg ngeri kan mieza, skarang ni mmg tak de pasal lah nak suka2 gi buat kan.. tapi tu lah kenangan yang tak akan dilupakan seumur hidupku!!!

PerantauSepi1306 said...

yeszaaaa bestkan berkayak dan xtvt outdoor ni.. terkonang jaman kayak dulu... hebat tu abseiling... yg ni mmg tobat tanak buat.. gayat weh...