Wednesday, August 6, 2008

... betul ke? ...

Nak tanya nie... i pernah dengar pasal buah manggis nie...if nak tau brapa ulas kat dalam tu tengok luar dia...


camni 'bunga' kat kulit dia tu kan ada enam ulas so dalam dia ada enam ulas gak... betul ke? i takde lah check semua buah manggis yang i beli tu..cuma satu dua je yang i check, cam contoh kat atas tu..and so far buah-buah yang i check tu betul plak :D

Ada pakar 'manggis' yang leh komen? *ihiks*

11 comments:

ratna said...

rasp
ha'ah betul cara tu. ayah saya pun ajar mcm gitu.

eLLy said...

betul la ... memang betul !

Ted said...

betul la rasp. i siap call tod tadi...(pakar buah buahan tempatan)...
dia ckp cam tu gak. hiks! :D

Shopaholic Mama said...

i tak kira luar or dalam, main telan aje. lagipun, last time i eat manggis dah few years ago!

rasp said...

ratna,
: i tak ingat sapa yg ckp kat i..tapi pernah dengar le..

elly,
: ramai pakar 'manggis' ek..

ted,
: siap leh call tod tu ngehehe :D

SHM,
: OMG sis lamanye tu u tak makan manggis! rugi tau..ermmm yummy yummy hahahahahaha *evilish laugh*

moralle said...

Haha, tak tauuuuuuu, agaknyer lah kot, kalau I pakai ngapppp jer :)

rasp said...

moralle,
: *ihiks* lepas ni sis, leh u jez tengok2 kan, betul ke tak...

pearlEJ said...

ej pun baru tau jerkkk.. hari tu masuk kat blog ziana dia ckp mcm tu... tapi tak pernah lak dok try.. hehehe..

rasp said...

ej,
: oh iye ke :D try lah lepas nie.. try test cuba

Mieza said...

haah ada gak dgr org ckp camtu...mgkn secara kebetulan kot

tp klu jumpa manggis x sempat nak check dah ngap...:p

PerantauSepi1306 said...

wahhh new info for me.. kalo tak i sapedek jer... hmm sedapkan manggis...