Tuesday, July 1, 2008

... specially for you ...

Bestnye coti2 kali nie... banyak nak crite ni tapi i nak buat n3 ni 1st specially for my fwenzz....the hightlight of my holiday! the best part of it.....my 1st time jumpa kawan bloggers... 2 orang pulak tu ... rezki i lah kan... suka suka suuukaaaaa banggattt...

Hati ni dup dap dup dap...iyelah nak jumpa fwen2 yang kita cuma kenal tru blog world kan.. leh ke i berbual, i ni considered to be a quite person kalau 1st time jumpa org. Takut they all bowing pulak with me... neway, janji jumpa kul 7.30pm... kul 7mlm i dah siap with hubby cuma tinggal nak siapkan Sapphire je..tup tup dpt sms jumpa kul 8.. ok lah tu... Kul 7.50 we kuar hotel... Tempat tu actually very nearby from the hotel tapi bila exit from hotel tu we have to go the opposite way and make one whole big round to reach tat place tup tup tengok lewat sampai... i reached dalam pukul 8.10 camtu.... alamak 1st time jumpa dah lewat aiseyman maaf iye..

I sampai Danga Bay, ASIANA restaurant... walking up the stairs i dah nampak this petite gorjes lady... very very sweet lady tengah minta waiter tu arrangekan the tables.. dia pusing tengok i... i smiled... iyelah no one have seen me before kan.... it's TED we salam2 smooch2.... mak aii... she is really petite... jeles i.. i ni 4x lebar dia *ahaks*... then i saw Ned she is sooooooooo adorable and then i saw Tod, my hubby bersalam-salaman with him.. well i'm not worried about my hubby coz he is the peramah side of me *ihiks* so they hit it off dah.. i pun potpetpotpet skit with ted who is a very sweet. cantik, loving, motherly and peramah... then as i was about to ask her bout that someone else i turned my head....

I nampak this tall beautiful lady cat walking ke arah w'uols with family in tow.... it's Moralle!!! She have made it... bravo.. selat tebrau ku harungi, jem yang panjang ku tempuhi... kihkihkihkih... and we salam2 smooch2... Aqil is handsome in real life, and her two doters Yana & Arin they are beautiful... hubby nye joined the guys group and they hit it off tooo... sampaikan lupa they all nak jaga anak2 kita kan.... hehehehhehe... macam they all pulak yang berjanji nak jumpa...hemmmm. :D Moralle mmg cantik, tall, peramah, compose, motherly, loving and caring lady.....jez as i imagined both of them to be... and to my dear Shopaholic Mama.. wished that you could have made it... the more the merrier..next time maybe dear ok...



So on the 28 June 2008 at 8.30pm, Asiana, Danga Bay JB, i finally met two beautiful ladies Ted & Moralle & their beautiful family...we potpetpotpet, makan-makan... Ted blanja, tq..nanti Ted & Moralle uols datang kl my treat pulak k... almost 10 i dah kena chow... Sapphire dah start merengek-rengek ngantuk... she kalau nak tidor she nak goleks goleks atas tilam then she zzzzzzzzz slalu by 8-8.30malam dia akan zzzzzzz tapi malam tu i dera dia sampai kul 10 ;D tu pun i rasa tak puas berbual so this means kita kena buat another date lah nie..



Ladies thanks for the gifts... Moralle i bawa balik the cookies for my 3 other children... habis they all makan in i think 20 minutes kot... mcm pirahna *ahaks* bila agaknya kita dpt jumpa lagi....hope u guys tak serik jumpa i lah....

Oklah.. i coti lagi nie... will update the whole story morry of my trip later or tomorrow k... hari nie bz skit nak clear rumah nie. Lagipun internet nie mcm slow skit hari nie... nak load gambar pun lembap tul.... kena load satu2.....

To all of my fwen feast ur eyes on who is Rasp...lihatlah donia wajah ku yg mulat cam badanku juga!!!! hahahahahahah... take care uols.... smooch....

10 comments:

moralle said...

Laling, morning-morning dah update yer, celik mata terus on comp eh, hehehe.

Me to very happy and super happy to meet u yg cute mute putih melepak, hehehe. Just imagine we only chit chat through blogging than tup tup we meet kan. Yr hubby memang pun super peramah, my hubby pun tak sangka yr laling and Ted laling so the peramah. Tapi macam they all punye nite pulak ek.

I'm planning to go down to KL for the Mega sale, once confirm will let u know and we meet again okay.

PerantauSepi1306 said...

wuhooo.. mesh nye u alll jumpa-jumpaan kan... heehehee dun worry rasp.. me more bulats than u OK... ekekekekeke

imz said...

wow..jumpa blogger ek..dpt gift lak tu..!!

Shopaholic Mama said...

hellooooo, tak jetlag ke??

Ahlan Wasalan (Sis Moralle said you mcm Arab, so kena beri salam ala Arab kan!)

Jgn cakap you dag dig dug, I kat sini yg tak pegi pun anxious & berdebar coz so happy you, Ted & Sis Moralle ada perjumpaan Raya (advance Raya, bolehlah tu)

mama ranggie said...

coti2 ye die!

pearlEJ said...

wahhhhhhh.... gi jalan2 jumpa blogger... mesti syok giler kann... hehehehe...

dtg penang xnk jumpa ej nooooo... nih nk merajuk neh...

rasp said...

moralle,
: i tried on comp earlier tapi ini internet manyak jeles sama i...mcm2 hal..nak load pics lembap...kena buat satu2... eeee rimas..till now lah...

asam di darat, ikan di laut, di Danga Bay lah plak kita jumpa *ahaks*

gud gud, next time come KL u let me know in advance k...leh amik cuti..leave sapphire kat umah babysitter then we go sopping mopping, to be more accurate i teman u sopping mopping *ihiks*

rasp said...

perantau,
: i very self coucious lah, very camera shy like tat! camne ek?

imz,
: mmg rasa best sgt jumpa fwen2..gift tu bonus je...

SHM,
: tak jetlag.. hepi adalah.. miss u lah dear... tapi ok lah tu u pun dug dag dug dag...

ej,
: u vogue & pamos amos gitu malu i tau.. i very the low profile... takpe next time i gi penang, we roger2... takpun u naik kl we roger2 ok?

IdaShah said...

bercuti sambil jumpa bloggers ekk
seronok tuuu

rasp said...

idashah,
: mmg best, part yg jumpa bloggers tu super duper best!