Tuesday, July 15, 2008

... sebilik ...

I dah ada kawan baru... yeah yeah...baru-baru pun dah 2, 3 minggu gak aaa..lupa plak nak intro iye... Ima namanya.

Dolu2 i dok kat opis ni sorang2 tapi now dah ada teman sebilik..Dia report to one of the bosses kat sini tapi disebabkan dah takde tempat nak letak dia & bilik i pun besor, HR letaklah dia kat bilik i, kalo nak masukkan lagi sorang pun boleh lagi *ihiks*... ok lah tu, leh le i sembang2..dolu2 i tak de teman bersembang, ha now leh buat havoc oooppss terlebeh sudaaaa....Walaupun hilang privasi tapi i don't mind coz benda apa lah nak rohsia sgt kan kat opis nie kan...
ni rupa mejanye yg berdepan meja i..duk dekat leh potpetpotpet

She is younger than me..she is in her 20s, single but not available, sweet, friendly, hardworking fella... tapi dari segi work experience very limited lah coz still young kan..byk gaklah dia berilmu dgn i for the past few days.. ilmu hitam je i tak tau nak ajar iye *ahaks* ..but today she MC plak, demam.

Hopefully we can get along, bukan apa, tak syiok kan kalo dok sebilik tapi nak bermasam muka ke, gaduh2 ke...cam budak2 plak rasanya nanti kan...


Ni crite topik lain tapi saja je nak nyibuk kat sini..pasal balang kaca ni ha...benda ni dah 5 years kot umurnya .. cam dah boring tengok...rasa cam saja2 nak pecahkan pun ada *ahaks* tapi sayang lah pulak, i tak sekijam itu...tengok nak upgrade dia, siap letak riben, kalo tak lagi kosong tengok tau.... balang ni kan i pernah letak pokok duit (money plant), pernah dipinjam 1 bos dia nak bela ikan laga dalam tu.. pernah i letak potpori, pernah dijadikan pasu tuk letak bunga...tapi now kosong sbb cam dah takde idea nak buat apa.... errmmm ... tengok lah amenda i nak buat nanti dgn balang ni, any idea anyone?

Oklah sekian topik kosong i utk hari nie...sebenornya idea nak mem-blog elek, so ni kes merapu kromo aje nie hihihihi

13 comments:

PerantauSepi1306 said...

rasp letaklah guli-guli kaca tu.. tanteks gak... or letak pasir2 kaler2 tu... agaks seni sket... hehehehe...

eedany said...

lepas ni boleh lah ber huhahuha ngan room mate itew...tak bowink lagi kan?

balang tu besar tak? kalau letak gold fish ok tak? tapi takut cepat mati pula. ha letak yang tak payah pakai oksigen lah... tentu best tengok ikan berenang2...

:)

Shopaholic Mama said...

Sis, you are such a nice lady, sure easy to get along with. cuma depends on Ima aje. jgn bilang dia dulu you ade blog, nanti susah kita nak gossip pasal dia freely kat sini pulak in case you both cant get along..hehe!

thot of recommending put ikan luohan (for good luck) tapi the bottle kecil sgt, nanti luohan tu lemas pulak!

imz said...

DH DPT KAWAN EK..TAK DE LA BORING LEPAS NI KAN...

Honeylemon said...

letak batu2 crystal pn lawa... pasir yg warna warni pn lawa gak.... hehehe...:)

rasp said...

perantau,
: i ada plan nak letak batu crystal lebih kurang cam guli gak kan..

eedany,
: a'ah huhahuha jgn smpai tak buat keje dah kan *ihiks*

besar gak yang..dolu2 pernah letak ikan laga..tapi if letak guppy lagi best, leh tak bebyk kan...

SHM,
: she tak tau i ada blog, a'ah kan leh gossip2 freely hihihihi

ikan luohan tu ikan aper ek? is it like flowerhorn/kap?

imz,
: a'ah leh le sembang2 slalu *ihiks*

honeylemon,
: tu la laling..i ada terpikir pasal batu2 crystal tu..

moralle said...

Hmmm ade kawan baru yerrrrrrr, best kan dapat pot pet.... as SH says, dont tell her about yr blog nanti tak leh nak mengumpat, hehehe.

Kalau I, suggest u n yr new fren tu, taruk je duit kat situ macam tabung, bila dah penuh bagi 2, **wakakaka**

rasp said...

moralle,
: noted both ur suggestion..will take action..

tabung..oh no no no.. transparent so very tempting nanti...hahahahha

TauruzMama said...

ooo dpt fwen baru eh...pe nama Ima..hehe..cuba tambah R kt depan samer la ngan namer kiter..;p

rasp said...

tauruz,
: you are my one & only..cewah!!!!

Ct eLLy said...

Rasp.. letak la duit syling kat dalam tuu ;p

pearlEJ said...

letak arr ikan guppy... cantikkk n senang nk jaga... :D

rasp said...

ct elly,
: takut pecah je...

ej,
: cam nak bela tapi cam malas nak basuh plak..amacam plak tu *ihiks*