Friday, July 18, 2008

... pecah dara ...

Tadi i beli this chocolate cake.. choc cake ni memang sedap...saja untuk makan2 kat umah for this weekend...siap potong tu... senang keje i...hahahhahaha


Then Ima bagi kat i ni..kuih pecah dara...ha! mesti baca tajuk tu tadi pikir yg bukan2 ek! hahahahaha... makan kuih ni dgn sambalnye... sedap gak...

Jap lagi i nak kuar ke klcc, nak membeli hadiah for someone yg nak jumpa tis weekend...eeeee tak sabarnya nak tunggu esok..harap2 tu jadiklah berjumpa...malam ni nak gi tengok opismate i kat spital..dia buat operation for her sinus...

In case tak sempat nak update petang nie..slamat berhujung minggu & have a great time with ur family!

12 comments:

moralle said...

Style pulak nama kuih tu, pecah dara, nampak pun pecah atas gitew, hehehe. Yummy licious the choc cake :)

Wah nak jumpa frenster ni kan, tolong sampai kan my hugs n kisses k, muachhhhhhhhhhsss........ tu pun kalau orang yg I teka betul :)

rasp said...

moralle,
: beli kek tu esok i leh mamam smbil bygkan makan kek b'day sesorang tu *ihiks*

A'ah nanti i hug hug kiss kiss kat dia k...

pearlEJ said...

kuih pecah dara?? wakakakkaka... 1st time dengar nii... adoihhlaa.. apsal ekk nama dia mcm tu??

wohooooo... choc cake tu sgt menawan arrr..

Ct eLLy said...

opsss tajuk anda sungguh ganasss !!

mcm sedap je kek tu

IdaShah said...

nama pun gempak rs nya mesti sedap..
jumpa blogger ker?
slmt berjumpa lah

rasp said...

ej,
: lawak kan..1st time i dgr ni i ingat my fwenz semua nak kelentong i..hahhahaha & itu kek mmg lazzaatt

ct elly,
: ngehehehe..mmg sodap!

idashah,
: a'ah nak jumpa blogger!

eedany said...

kuih pecah dara? first time dengar ni...mesti sedap!

p/s : rasp...Thank you so much for the parcel. Terharunya terima gifts dari rasp lagi... semua eedany suka sangat...tq again rasp.

rasp said...

eedany,
: mcm pelik kan bunyinya, ekceli tauhu bakar with inti tapi tauhu diterbalikan jadi camtu..i pun tak tau macamana dibuatnya .. i tau makan je...

glad tat u suka the gift..skarang ni rasp kalo ternampak FMs mesti ingat kat eedany *ihiks*

Shopaholic Mama said...

eeewww, what a name! Siapalah punya idea for giving such a name. Mesti ade story disebalik nama ni! 'Pecah Dara' dah di-patentkan ke?

rasp said...

SHM,
: *ihiks* i pun wonder siapa lah yg gave tat name...

PerantauSepi1306 said...

wahhh... nama nye menggugat btolll hehehehehe...tapi nampak cam sedap jer kueh tu.. dari mana asalnye..

rasp said...

perantau,
: i pun tak tau dari mana asalnya..slalu kan my fwenz yg belikan, walaupun tanpa dipesan..i rasa they all beli kat kg baru kot..