Monday, July 7, 2008

... M = malas ...

Monday blueessss..... malas nak buat keje..nak hapdet pun malas... Ni penyakit M menjelma semula lah nie....

Sabtu lepas, pepagi gi service kete i... lepas service we kuar jap gi Jusco.. gi mamam & jenjalan sbb malam ni umah my bro buat majlis baca yassin.... so petang balik umah, kemas skit2, rest2 jap then ke umah my bro nak tolong2 kat sana, dia tak jemput ramai dalam 30 orang je.. family members pun semua tu, my aunts, uncles and kezen... sib baik dia order je food so tak de lah banyak benda nak buat tapi i tolong-tolong gak lah basuh pinggan, angkat2 food... alah keje ringan2 je... then selesai dalam kul 11.30 malam.. balik umah terus zzzzzzzzzzz.... letih..

Ahad pun tak buat apa2, sepatutnya i nak ke umah my aunt tolong dia with her son's (kezen i lah jugakan) wedding prep tapi disebabkan kemalasan tak pegi.. ya ampun..... so, i mengemas rumah je ... then wouls kuar jenjalan ke Ampang Point and gi ke Carrefour jap... then balik umah... malas lak nak meredah ke KLCC or MV sebab jalan jem aaaa... agaknya sebab dah start mega sale kot...

Nampak gayanya mulai hari ni sampai this weekend kena lah i gi umah my aunt tu utk tolong2 dia... cian pulak kan... so insyaAllah if i kerajinan nanti i amik pics lah apa2 yg i tolong2 tu k...

So this week is gonna be a bz week for me... bestnye, tak sabar for this weekend..naper ek... jeng jeng jeng...tuuuunngggguuuu.....

13 comments:

moralle said...

Rasp, same-same with me here. I betul-betul blues today, malas pun yer. I boykot tak berbual ngan sapa-sapa kat opis, tak kuasa nak bersuara.

Wah apekan yg special this wkend tuuuuu, lambat pulak nak wkends kan :)

Shopaholic Mama said...

Sis, baru Monday, you dah tak sabar nak weekend lagi! Anyway I pun tak sabar dgn apa yg you tak sabarkan & jeng-jengkan!

Mommy Lily said...

rasp,,, kdg2 mmg dtg kemalasan mcm tu...hehe layan jeee... kalau idak pon cuba minum livita...kui kui

PerantauSepi1306 said...

wuhooo M is here, eh... ekekekekeke skang baru akak boley gelaks tau.. tadi stress jer.. ;p

hmm plan apalah wiken ni agaknye... sambut besday somebody ke??? eceh...

rasp said...

moralle,
: uiks siap leh boikot tu *ahaks*.. hehehe sabar menanti iye!

SHM,
: every Monday i dah tak sabar wait for wkend! tapi i wkend ada umphh skit *ihiks*

mami,
: ini macam punya malas semua tak leh pakai *ahaks*

perantau,
: kihkihkih..jgn stress2 ...kita enjoy dulu!!!

besday? happy day? daddy's day? mommy's day? errrmmmm tungguuuuu

pearlEJ said...

sana sini jem sbb mega sale dah startkann...

wahh tak sabar nk tunggu ujung minggu?? hehehe.. nk gi jenjalan ekk.. :D

rasp said...

ej,
: a'ah dah start mega sale, sana sini jem..malas tul nak tempuh jem tu...jeng jeng tunnggguuu...kihkihkih..tgk2 takde benda pun..buat suspen je..

arianna adrizal said...

hehehe.. penyakit m eh.. =p
i mcm2 penyakit mai isnin smlm.
pakej abisss... hahaha!

meenzuleyka said...

ngntuk dan malas tapi kerja kena buat gak huhuhuhu

imz said...

ooo..malas ek...cepat jgn malas2...g buat kopi minum..garenti segar bugar nt..!!

mama ranggie said...

mama,malas bangat nih tp x leh nak lariks dah ni...hehehe..maklumlah,adik sendiri kan!

rasp said...

arianna,
: monday nie mmg mcm2 penyakit kan.. ala cian dia... *ihiks*

meen,
: cam i gak lah *uhuks*

imz,
: kopi! oh yes! let's kopitiam...

mama,
: sabar mama! demimu adik... *ihiks*

eedany said...

eedany pun kena monday blues taw... tapi hari ini dah ok...

:)