Thursday, July 31, 2008

... jealous ...

Semalam i pergi berbuka posa kat umah my bro...sambil2 tu nak tengok the latest addition to their family...

Sampai umah my bro dalam kul 6.45pm..gedebak gedebuk kelentang kelentung tolong bonda kat dapur masak-masak bagai... w'ouls berbuka makan kari ikan (walla sedap beb), daging salai-masak lemak cili api (pergghhhh), sambal belacan, ikan goreng & ikan masin, kacang buncis goreng dan ulam-ulaman... tapi ya ampon tak sempat nak snap gambar...timing ngam-ngam je untuk berbuka...terus ngap..dah licin baru teringat tapi dah terlewat ooopsss...

Selesai kemas-mengemas i pun nak lah mengadap baby tu..ya ampoon tak boleh sebab Sapphire jealous bangat...sentuh baby Sapphire nangis, sentuh baby Sapphire nangis...last-last i cuma dapat dukung baby tu tak sampai seminit je, sebab Sapphire nangis beriya-iya...aduhhh...then w'ouls pun balik umah dalam kul 11.00 mlm and terus zzzzzzzzzzzzzzzzz......


my bro's baby boy diidam-idamkan selama 10 years...

9 comments:

moralle said...

Hi hi I'm back dearie, cute nyer yr bro baby, geram sey macam nak lagi satu :)

Cian nyer Sapphire, jealous to c the mummy gendong baby, cant imagine her face at that moment :)

eedany said...

hehehe... cian sapphire.

eedany imagine nanti my sister in law dah bersalin, tasya pun mesti jealous ngan adik dia...

mama ranggie said...

comelnye...geram mama tgk bb lor...

rasp said...

moralle,
: tu lah..masa i carry him pun eee cam nak lagi sorang tapi bila dengar jeritan Sapphire terus potong niat hehehehe.. Muncung panjang tu..cebek je hehehehehe

eedany,
: sometimes ada kids yg tak kisah dapat adik, lagi they suka..like my 3 elder children..no. 1 suka bila dpt no. 2, no 2 suka bila dpt no. 3, no 3 suka bila dpt no. 4 no 4 menjerit bila i carry baby tu *ihiks* 3 out of 4 ok lah kan..

mama,
: mmg comel..mmg geram tau...

arianna adrizal said...

wah.. 10 thn?!
alhamdulillah... mesti hepi sgt kan. alahaiii i pulek yg lelebih hepi neh. kehkeekhekee

rasp said...

arianna,
: mmg they hepi bangat..i ni kes telenovela so bila dpt news baby boy...i sob sob le *blush blush* terlebey sudaa lak kita ek....

Ted said...

haha...tak de can ler nak dpt adik lagik..ngeee :D

rasp said...

ted,
: tak de lah tu ngehehehe - uiks diriku cam suka je!!! *ahaks*

pearlEJ said...

wahhhhh nampak gayanya mmg mommy dia tak leh nk dpt baby lain laa kalau mcm tu kannn.... hihihihi.... kena tutup kilang laa....