Wednesday, July 2, 2008

... JB - Last Day ...

Hari ni last day in JB..ntah bila lah plak nak datang sini skali lagi kan...

Di sinilah w'uols slalu gi bekpas pepagi..Myra Bistro.. makanannya bertukar2 ... ok ok je food dia..




Ni lah pemandangan entrance hotel tu...



Lepas dah bekpas, naik atas, kemas-kemas, siap-siap check out... we round-round JB jap... gi posing-posing lagi...


ni katanya bangunan kerajaan....bangunan kuning ni kat dataran cam dataran merdeka kl... depan dia ada padang mengadap selat tebrau...


i rasa ni cam Kuala Lumpur Convention Center..saja-saja snap je gambor nie...

Then singgah ke sini Johor City Square.. tak beli apa-apa pun, jenjalan je..kedai yg banyk2 patung, colorfulll suka tengok tapi i tak beli apa2 caya tak!!!! i yang tak caya u *ihiks*... then we chow dalam kul 2pm....



Sekian, habislah crite jenjalan i ke JB...tapi... on the way balik i singgah ke Ayer Itam... kat sini banyak jual barang-barang kaca nie...tak beli pun..




cuma borong ni je....




barulah selesai perjalanan i....dan w'uols slamat sampai kl dalam kul 6 lebih....
~ the end ~

10 comments:

PerantauSepi1306 said...

wah rasp... kerepeks tu mmg harus borong kann... nampak sangat cedaplah..

bila tgk gambor u snap, hmmm wendu plak kat JB neh.. dulu I skool 5 yrs there terigt zaman nakal2 gi ronda2 kat KOMTAR JB... ekekekekeke..

rasp said...

Perantau,
: ooooo ronda2 ke ehem ehem *ihiks*

itu kerepeks kalo tak borong, rugi beb....mmg sedap...yummy yummy

moralle said...

Once a while merehatkan minda,pergi holiday ngan orang tersayang, best jugak ek, hmmm rasa macam nak gi holiday lah pulak, but dont know when and where, KL kot for the coming Mega Sale........dalam perancangan.

Mieza said...

best ngk aneka kepek....byk gambo kat JB ko snap...

hotel tu cantik la...:D

rasp said...

moralle,
: if confirm dtg kl for mega sale, roger2 k...

mieza,
: kerepek tu cam kat bagan lalang kan...tapi sambil tgk tv kunyah tu mmg layan kan...

hotel tu ok laaa... erm makanan dia ok ok je..tak lah walla sgt...

mama ranggie said...

seronokkan jenjalan..kalo nak ikut mama ke muar,jomlah...dpt turun JB lagik..hehehee...

rasp said...

mama,
: *ihiks* muar makan nasi bringin & satay for bekpas kan mama...

Shopaholic Mama said...

enjoyable trip for you kan Sis! kalau you tak ke JB, we all pun tak dapat tgk muka you. So, win win for all of us!

rasp said...

SHM,
: :D i pun camera shy cam u tau!! mmg best holiday nie kan...ok lah tu win win situation kan..

imz said...

bestnya g merata tempat kt jb tu ek..mcm best la...teringin nk g..