Wednesday, July 2, 2008

... JB Discovery - Day 2 ...

Malas nak crite..layan gambor je lah iye.... hari nie SH ajak gi Desaru...alahai malasnya tapi layannn je lah....So lepas bekpas, wuols bertolak lah...
Gi Desaru ni jap je.... nak ke sana lama dalam sejam adalah kot...bila dah sampai, panas terik rasanya..... so apalagi posing2 skit terus balik ke JB hehehehehe.. yg hotel tu kat Pulai Hotel kot, if i tak silap le... saja gi posing2 kat situ...berbaloi lah skit perjalanan sejam tu...



ni pulak Kota Tinggi...ingat tak banjir teruk kat Johor hari tu ... nilah tempatnya... sambil lalu dlm kete i snap2 gambar nie...


Dah sampai JB w'uols terus stop makan celup2 nie... sodap....layannnnn

Lepas makan wuols ke bilik balik... rest jap... aktiviti malam pulak ke Danga Bay skali lagi...hari Sabtu tu pegi makan kat Asiana Restaurant je kan, kali ni wuols jenjalan kat situ... ada tram service kat situ..naik sorang rm3 ke rm4 tak ingat.. dari Asiana tu naik dari hujung situ ke Festive Mall then balik ke Asiana ....on the way tu, macam2 ada & leh tengok.. ada fun fair ada rumah lingas johor (tak gi tengok pun tu..terlupa) kira ok lah kalo bawa anak2 ke situ... kat Festive Mall tu ada macam-macam gerai jualan tshirt, blouse, toys dll...






Dah selesai jenjalan kat situ, wuols pun balik bilik...order room service je, coz Sapphire pun dah zzzzzzzzzz.... lepas kenyang, rest2 jap then wuols pun join Sapphire zzzzzzzz....

6 comments:

IdaShah said...

bersiar2 di tepi pantai syiokk nya
angin sepoi2 bahasa lak tu

moralle said...

Jauh nyer sampai ke Desaru and Kota..... well if not nak pergi mana je kat JB kan selain shopping. I've stayed at Desaru Pulai before, its nice hotel. Its also time yg banjir hujan lebat kat Kota Tinggi, we nearly cannot balik cause the jembatan di bawa arus.

Sow from now on every entry must hv yr photo okayyyy, pls pls post yr other 3 kids photos to, I really want to c hw they looks like, hehehe :)

Mieza said...

bestnya kat tepi pantai lg...kuat lak angin kat situ ya...x pnh pun pg danga bay ni lg...:D

sedap ya yg makanan cucuk2 tu...

rasp said...

idashah,
: masa i gi tak sepoi2 bahasa.. agak kuat lah..then panas terik..tapi kalo dok kat bawah pokok2 mmg layannnn aaaa

moralle,
: oh yes! will do... oh I didn't show u their pics ek.. susah nak amik gambar they all.. tengah posing cantik nie gaya nak snap aje, they buat muka... nanti i cari gambar paling innocent i will post it ok...

mieza,
: mmg best lah... yang cucuk2 tu i panggil celup2 *ihiks* sedap.. then makan ngadap selat tebrau berangan nak masuk singapore lagi layannnn *ihiks*

PerantauSepi1306 said...

cantik gambar kat Desaru tu.. siap ada angin sepoi2 gittew.. hehehehehe...

and again, the steamboat (celup-celup)tu looks simply delicious..

jeles banget sama kamu ;D

rasp said...

perantau,
: skali skala dok kat teduh kat tepi pantai mmg layan......

mmg sedap itu celup2...bukan slalu i dpt gi jenjalan, tak yah nak jeles2 tau!