Friday, July 25, 2008

... gud news & bad news ...

Hari ni ada 2 berita ... gud news and bad news....

Kita story bad news dulu...tersentuh & menitis airmata i dengan kejadian ni...Jiran pakcik i meninggal malam semalam.. arwah ni ibu tunggal kepada sorang anak bujang tunggal, Si R. In fact arwah tinggal sebatang kara, tak punya adik beradik and parents dia pun dah lama meninggal dunia...So, we consider as our family. One month ago, arwah dimasukkan ke hospital..heart problem katanya. Seminggu after arwah admitted ke hospital, anaknya ditangkap polis - our guess is drugs lah...till today our guess is dia dalam penjara, which penjara pun tak tau...but if not in penjara we have no idea of his wherebouts...

My uncle & aunt slalu pegi melawat arwah kat hospital..i kkdg ikut skali... setiap kali i pergi mesti i sedih coz she used to say " Mana Si R ni...seminggu aje dia datang jengah aunty, lepas tu tak datang2 menjengah. Rindu sangat nak jumpa dia" ... my uncle & aunty tak sampai hati nak cakap yang dia kena tangkap polis lagipun they all pun tak sure betul ke tak info nie... tup tup semalam... arwah passed away and pihak hospital called my uncle & aunty coz w'ouls dah pesan to call us in case of emergency or anything....

I m soooooo sad coz i tau she had gone thru hard times ... and when she passed away she was alone with strangers.... After some arrangement, tadi arwah dah selamat dikebumikan, attended by only my uncles, aunties, my family and jiran2, we did not manage to find Si R......Semoga Allah swt mencucuri rahmat ke atas rohnya dan menempatkannya di kalangan orang-orang yang beriman.... Al-Fatihah.

And now the good news ..... ealier this morning, my SIL gave birth to a healthy baby boy... My bro dah ada 2 girls... been wanting to have a boy for the past 10 years... and syukur alhamdulillah his wishes came tru awal pagi tadi....

And to all of you! Slamat berhujung minggu...

The only genuine love worthy of a name is unconditional
~ John Powell ~

8 comments:

Ted said...

Inalillah...semoga roh arwah dicucuri rahmat...
and congrats 2 u rasp, tmbah sorang anak sedara :)

rasp said...

ted,
: insyaAllah... tu lah..suka bangat!

Mommy Lily said...

al fatihah..
kesiannya dia...

sedihhh la. mana agaknya R tu. mak meninggal pon tk tau kan.


dan tahniah org yg dpt baby boy tu. mami dpt rasakan kegembiraan mereka sekeluarga

pearlEJ said...

Al-Fatihah.... semoga rohnya dicucuri rahmat...

ehh tahniah to ur SIL... akhirnya, dpt jugak baby boy..

moralle said...

Al-Fatiha.......semoga arwah di cucuri rahmat....sampai hayat nyer yg terakhir tak dapat nak jumpa ngan anaknyer, terkilan arwah......

As for your gd news, congrats to yr SIL for the new born baby, and congrats to auntie Rasp, bertambah lagi anak sedara, so kenek sediakan angpow yg lebih sikit this year, hehehe........:)

rasp said...

mami,
: tu la kan.. w'ouls pun tak tau nak cari kat mana..
tq mami...rasp pun rasa happy sgt for them...

ej,
: amin...syukur alhamdullilah doa mereka termakbul ej..

moralle,
: not only arwah terkilan, w'ouls ni pun terkilan..my uncle masih till today usaha nak cari Si R tu...
A'ah bertambahlah pengeluaran ang pow ku tahun ini *ihiks*

Shopaholic Mama said...

Inna Lillah, nasib baik you all tolong uruskan, if not....

This year, jgn lupa add 1 more envelope Hari Raya, Auntie!

rasp said...

SHM,
: ohhh.. i dread to think otherwise...
dah masuk list ang pow dah *uhuks*