Tuesday, July 29, 2008

... easy come easy go ...

Aktiviti hujung bulan, apa lagi kalo tak gi sopping stock up stock kat umah...Kali ni w'ouls ke Carrefour.. tukar angin..slalu gi Tesco..

Untuk Sapphire je - tepung susu dia 5 kotak, pampers 2 pack tu...tak kira lagi barang yang lain-lain tu...hehehehhe... easy come easy go (money lah tu :D)..ni gambar half of the groceries..tapi kali ni memang membeli barangan ikut list..tak de lak tersasar keluar list..bravo to my family *clap clap*

Lepas tu singgah ke Guardian jap.. ada aja barang yang nak dibeli kat situ... tup tup bayar2 adalah dalam RM90+ dapat percuma ni... i loike....letak kat opis je kan... bila tapau makanan, leh guna set sendiri, sudu garfu & chopsticks siap ada bekas tu..memang i loike...makacih Guardian..

14 comments:

Ted said...

i loike free gift tuuuu...burberry lagikk...kelasss! :)

eLLy said...

sungguh berguna gift itu..

memang berbaloi...
(mcm iklan kamdar)

rasp said...

ted,
: free gift tu i rasa blurberry kot..bukan burberry hahahahhaha!

elly,
: memang berbaloi .. hahahahah geng satu iklan..

Shopaholic Mama said...

tagline should be - Susah come, Easy go! Yelah, kena keje sebulan, then money come in, poof in a jiffy!

The gift is rather unik. at first looking at the cover, I thot was umbrella.

Ninie said...

charms nya free gift tu..mcm burberry huhuhu...

IdaShah said...

yea! tahniah berjaya kawal nafsu membeli belah hehehe..

pearlEJ said...

wahhhhhhh... nak gak laa free gift tuu... tapi nk beli ape ekk??

ratna said...

bagus free gift tu.. saya amat suka free gift yg amat berguna. anyway..tahniah dpt membeli barang mengikut list. kalau saya..ada ajer org yg mencukai bila beli barang.. daripada 7 barang jadi 10 barang kdg2 tu..

rasp said...

SHM,
: oh yes tru..kena lah tukar tagline tu :D

ninie,
: thx for dropping by..nanti i link u k... a'ah mmg cam burberry kan..

idashah,
: rasa cam 1st time jadi camni..fuh very the vangga!

ej,
: usha la dulu kat guardian tu apa u nak...

ratna,
: thx for dropping by..nanti i link u k... ni my 1st time tau dpt beli ikut list! bravo me! slalu i cam u gak...terlebih sudah...

PerantauSepi1306 said...

clap, clap to you tooo rasp, perbelanjaan berhemah gitu :D

bagus le free gift tu kan.. terjamin sket kebersihan fork & spoon dari habuks..

rasp said...

perantau,
: makasih (ala2 alleycats) a'ah senang skit, sendiri nye...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

wah, bestnyer dapat free gift. nak jugak...

eedany said...

memang sangat cantik lah gift tu...

ada bekas lagi...

p/s : kuatnya saphire minum susu? bebudak memang cenggitu ke? :)

rasp said...

cb.
: nak? jom kita sopping kat guardian...

eedany,
: nice kan gift tu...

i rasa cam normal kot baby minum 1 bulan dalam 5 kotak(refill kedlm tin yg sedia ada) or 5 tin..

ni antara benda2 yg kena pertimbangkan dlm bajet bila dah berfamili *ihiks*