Wednesday, July 23, 2008

... contest ...

Yesterday evening i kuar gi kat kedai runcit near my house .. nak beli 1, 2 barang then ternampak majalah-majalah kat situ.. i rembat je lah apa yang ada...

Dalam 1, 2 majalah tu i tengok ada a few pertandingan/contest... I tak pernah join benda ni, tapikan bila ada orang menang i rasa cam 'waaahhh! bestnye!' Masa tu cam berkobar lah nak join....haram sampai today tak pernah join *ihiks* uols pernah join or menang tak this sort of contest?

Pertandingan yang i love to participate (dolu-dolu before i had Sapphire) is treasure hunt! I rasa memang thrill. Walaupun i letih mentally & physically tapi puas hati..Dalam this pertandingan i pernah le menang... 1st place, 2nd place, 3rd place, 4 place...tak menang pun ada...But i truly enjoy it... Rindu nak join tapi lepas ada Sapphire ni, i resign 'sementara' kot... Probably bila dia dah besar cam her siblings, i might consider joining balik...

ni gambar lama with my kezen..ni w'uols masuk 'Putrajaya Walk Hunt' rasanya.. if i tak salah le, w'ouls dpt no.3...

13 comments:

Shopaholic Mama said...

haha, Sis, you pun suka keje "rembat-merembat" - standard woman's trait.

I also ade cita2 besar - nak masuk Amazing Race Asia but sebab tak tau driving, so I kena forget abt it!

rasp said...

SHM,
: suka banggaaattt! yup a standard woman's trait..

eh eh i oso berangan nak masuk Amazing Race tau but i plak factor makan makanan yg bukan2 makes me forget abt it! :D

PerantauSepi1306 said...

wahhh manyak nye mags yg dirembat... rajin membacalah rasp ni..

contest yg pernah ai masuk is fotografi contest... tak menang pun sebab ramai sifu yang power ;D

rasp said...

perantau,
: i slalu berangan nak expert in photography tapi *uhuks* tak kesampaian..i salute u yg ada photography skill nie...

Honeylemon said...

masa sekolah rendah dulu penah gak join aktiviti treasure hunt nie.. mmg sronok bangat.....

contest2 dlm mag x penah pulak participate... tp mcm rasp gak kalu tbaca ada pemenang... mesti ckp wah bestnyer.. wahhh...wahhhh...wahhhhhh... ...hehehe...:)

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

masa bujang lu rajin gak layan aktiviti cam ni, tapi pas kahwin beranak pinak, husband kak rose dah x galakkan sangat ninggalkan anak, lagipun kasih still menetek lagi

moralle said...

Rasp active jugak lorrr u ni, nanti tunggu Sapphire cute tu besor sikit k, than can continue with yr activities lagi.... yg lebih mengancam dan mencabar....

Me pun suka sangat nak try masuk Amazing Race or now yg showing kat TV, Mitsubishi Race, hehehe.........

Nanti lah kot if ade peluang, nak masuk ngan Hubby, I dok sebelah jer, the rest let my hubby lah yg bekerja memandu dengan sungguh-sungguh :)

Eh lupa pulak, dolu-dolu time I kecik ade jugak masuk amazing race, race pakai daun pisang kat kampung, **Ihikkssss***

Ted said...

i penah masuk contest pantene...ms tu create slogan smthing like that... dpt no. 1 tau... hadiahnye dpt pegi giant dan penuhkan trolly dlm ms 1 minit...wooooshh mcm lipas kodong makcik lari penuhkan trolley tau..best! :)

Mommy Lily said...

ai pon selalu berkobar2 nk join contest2 ni tapi berakhir dgn tamat tempoh...kahkahkah

pearlEJ said...

wahhhhh rajin betui noo... eheee...

eedany said...

wah sangat best join treasure hunt ni .

sekarang pun masih boleh bah rasp... Yakin Boleh!

p/s : mata rasp sangat cantikkk....

eLLy said...

hai cayang, eLLy pun tak pernah join contest2 semua nie..tapi hadiah dia mcm best je kan..

opsss tapi contest shell & petronas rajin gak eLLy isi borang ;o)

tapi tak pernah menang pun :(

rasp said...

honeylemon,
: kkdg tu kita plak leh berangan menang kan laling :D

cb,
: camtu lah kita kan bila dah berfamili...

moralle,
: probly bila Sapphire besar insyaAllah i start balik kot..

jadi co pilot ok gak kan..let them do all the hard work we reap the rewards hahahahahah

masa kecik i main lari dlm guni or guna upih kelapa tu..best kan...

ted,
: eeeeee best tu...oooo kiranya u ni mmg pakar shopping dlm masa yg singkat lah iye.. 1 minit @ giant apatalah lagi if 1 hour @ klcc kan *ihiks*

mami,
: kita geng...

ej,
: kalo menang bertambah kerajinan *ihiks*

eedany,
: skarang kena stop 'sementara' after Sapphire besar ada planning nak join balik..

mata cantik.... errrmmm.. tak pernah notice pun neway tq...

elly,
: mana nak tau ada rezki menang nanti kan... jgn i lupa i *ihiks