Sunday, July 20, 2008

... asam pedas ...

Saturday morning i gi jenjalan ke Ampang Point... singgah ke kedai CR ... terbekanan kat handbag nie so dah ter-rembat... i have to stooooooppp my rembating ... or perhaps not to harsh.. lessen it *ihiks*


Tengahari pergi rumah aunty kat TTDI. My uncle tak brapa sihat so gi melawat lah.. sampai sana potpetpotpet, makan-makan sedar-sedar dah kul 5.30 petang.. So i pun balik umah coz malam ni ada appointment with TED!!! the forever jorges mummy blogger from JB!!!

Lepas maghrib dalam kul 7.50 camtu wouls pun bertolak ke JW Marriot, Putrajaya.. Ted in KL sebab Tod ada kursus..Dalam kul 8.30 amik them kat JW Marriot & we gi makan kat Bangi..Disebabkan all of us tak familiar dengan Bangi, my SH ajak je makan kat Restoran Asam Pedas kat situ sebab tau ada cawangan dia or HQ dia kat Jelatek...leh tahan masakan asam pedas dia & dishes lain...


Ned & Sapphire

Wouls tak amik gambar byk pun sebab masing-masing dah lapar kot & baby (Ned & Sapphire) masing-masing restless & sleepy.. so lepas makan we send them balik as Ned said "rumah Ned" - JW Marriot lah tu*ihiks*


Walaupun tak dapat spend time lama and 2nd time meeting, i got to know her slightly better now! I respect tabik spring *tooiiinngg* kat this petite, soft spoken lady! Seorang wanita yang cekal, gigih, tabah dan seorang ibu yang penyayang. A lady with a heart full of love!! lepas tu gorjes & vogue pulak tu... Ni yang dikatakan beautiful inside out kan..



Anyway, i nak ucapkan tq ssssooooo much for the birthday present! SSSSuuuuukkkaaa bangat!! Ted next time naik kl, kalo tak serik jumpa i, roger2 lah iye! safe trip back to JB... take care laling...

14 comments:

moralle said...

Wah the 2 cutie girls tu dah jadi best fren :), sama-sama cute mute, kalau aunty moralle kat situ, gerenti dah kenek cubit-cubitan manja kat pipi, **ihiksss**

The gorjes lady frm JB tu memang vogue kan Rasp, pwetty-pwetty, u pun gorges aka Arabian.

But mana my gorges Arabian ni, tak nampak kot muka nyer, may b I jenguk gorges JB nyer blog lah nanti, mesti kat situ... :)

IdaShah said...

saphire pun jumpa kwn ekk...
mmg cantik lah.mama vouge gitew

eedany said...

eedany pun suka Carlo Rino juga...

Cantiknya the gift...pink lagi! Nanti eedany pun nak send for you juga...

rasp said...

moralle,
: tu lah kan sis..if sapphire dah pandai ckp mesti both potpetpotpet dah tu..

kali ni we no take pics byk2 pun..tak de posing2..i camerawoman so no pics la *ahaks*

idashah,
: sapphire suka sgt tgk ned.. i pun suka bangat tgk ted..she very the vogue..

eedany,
: cantikkan gift dia..ala u jgnlah gitu..jgn susah2 lah laling..

Ted said...

hi rasp! dah post entry ni ye..
such a lovely nite kan... sory ler ned tu cranky sket mlm tu kepenatan lah tu..
asam pedas mmg my favorite tp tak bole nak mkn bnyak lah sbb pkai jeans yg ngam2 jek..haha!
klu sis moralle ada lagi happening kan...
thnx for the compliment u pun apa kurangnye...gorjes..tabah..mother full of loves jugak! kite serupa lah.. :D

rasp said...

ted,
: a'ahkan if moralle ada lagi happening.. sapphire pun cranky gak..lepas antar u tu, terus dia pun zzzz dlm kete..compliment yg ikhlas laling! straight from my heart! i had a great evening too...

Shopaholic Mama said...

wah, asam pedas is my favourite but only if its ikan pari.

Sis, we same same, prefer background jadi camerawoman aje kan!

rasp said...

SHM,
: kat situ u can choose the fish..ikan pari pun ada..yummy kan..

yes! very the same2..we jadik camerawoman is good enough *wink wink*

PerantauSepi1306 said...

vavavava, CR bag lah... hehehhehe rembats jgn tak rembatss..

btw, baru je last thursday makan kat kedai asam pedas tu.. cedaplah.. kalo next time pi bangi g kat yankees restaurants... selepas exit bangi/kajang tuh ada traffic light.. tak jauh dalam 100m ada left turn sebelah stesen minyak... sedap food kat saner.. cendawan goreng a must try dish...suasana leypak pun menarik ;D

rasp said...

perantau,
: nak kena stop lah sesi merembat nie..inflasi beb! *ahak*

ooooooooo leh pegi lagi kalo camni..best ek kat situ... yankee doddle lah i lepas tu *ahaks* cendawan goreng..aduiiihh sedapnya..

pearlEJ said...

wahhhh jumpa bloggers lagik.. eheee... seronokkan?? :D

cantik gift tuu.... ej punya jerkk lom sempat lg nk post... lewat sikit x perkan yang.. sorry sgt2...

rasp said...

ej,
: mmg best kan..kita ni ntah bila ek :D
isk ej, tak yah lah...susah2 je tau!

Mommy Lily said...

tanteknye casing tuuu... tentu rasp suka sgt tu kann

comel la 2 budak kecik tuu

rasp said...

mami,
: mmg sukkkkka sangat! very sweet kan..