Tuesday, June 24, 2008

... mataku pewai? ...

Lunch hari ni gi makan McD coz fwen2 semua sepakat nak terjah kat situ... well layannn aja lah..


i confirm mesti order ini.. tapi why kali ni makan tak habis... ermmmm....

Neway, masa tengah mengorder McD, this girl kat kaunter masyaAllah... mencuka betul muka dia... nak aje i tanya dia, you ni apsal, tak leh senyum skit ke... coz i as pelanggan mula rasa cam nyesal plak nak makan kat situ... lepas dia amik order i, i tengok dia jalan slow & steady cam takde mood... lantaklah asalkan she got my order dah...

Sambil menunggu berjam2 (tak lah - exaggerate je ni) i potpekpotpek lah with my fren yg tengah Q dgn i... tup tup i tengok budak yang amik order i gi ke cashier sebelah, amik order org lain plak... uish tak leh jadi ni, nak aje i hangen tapikan, naper plak budak yang tu leh tersenyum2 ... apsal dia tak senyum kat i ha? muka i cam singa ke? rasanya tak..... masa i tengah dok layan persoalan yg bermain di kepala ku (ayat poyo ni *ihiks*) muncul budak yg muka masam mencuka kat depan i... opppssss... mataku dah pewai ke? terkezut aku ko.... pelanduk dua serupa ke oooooo kembar seiras rupanya...kehkehkehkehkeh...terus tak jadi nak hangen...senyum aja aku kat budak muka masam tu... lantak lah ko budak...

16 comments:

moralle said...

Hahaha, Rasp, nasib baik u tak hamput budak tu, aniaya betul kan.

But no matter what, dia orang ni mesti lah nak senyum slalu kan, namanye jugak serving customer, kalau masam mencuka balikkkkkkkk sudah lah...........tidoq.....

rasp said...

moralle,
: tu lah kan... i must learn how to tolerate 'slowness' and 'men-cuka-ness' *ahaks*

tapi iyelah.. bila serve customer jgn lah nak muka masam.. pro lah skit...

Ted said...

errr..tanye sket...pewai tu pekebendanye....?? confuse jap..
rasp.. sis moralle ada bg msg kat my last entry tu... klu u dtg jb dia nak jumpa gak.. klu tak nnti dia merajuk & meroyan...haahahahahah!!!

nasazfrog... said...

aduhai burger yang ader cam cheese kuning tuh cam best jer,, haahaha nak lapor,,,,:)

eedany said...

sama ngan eedany gak... kena kasih senyuman itu sikit bah...

senyuman itu kan sedekah...

:)

Shopaholic Mama said...

me too like Ted, tak penah dgr 'pewai'?

anyway, kadang2 memang geram & fedup but no choice, I just grin & bear with such service. If not, entah ape2 diorang add booby prize kat burger tu!

Hannan said...

mintak sket cheeseburger tu
sini punye xle makan aaa :p

IdaShah said...

dia terminum cuka kot hehehe..
biasa arr angin kus2 bdk tu
cedap nya chesee burger

Mieza said...

hahahaha...kembar rupanya ek...mieza pun x suka tul klu muka msm cam tu lyn pelanggan...

klu mieza dh sound..."dik...muka msm tu rezeki x msk tau x..."

rasp said...

ted,
: pewai tu cam tak betul...haywire gitew...sis, nanti i email kat both of u k...

nasaz,
: jom makan nak...tak sampai hati nak lapor hehehehehe

eedany,
: u mmg sweet sokmo..tu lah kan yang..

SHM,
: tu lah yang.. kena blajar tolerate with these people..

hannan,
: u balik sini nanti u qada balik makan2 tau... i link u k?

idashah,
: agaknya lah tu...kahkahkah

mieza,
: tu la, terkezut i..bestkan kalo mieza ada masa tu...

::aradia:: said...

ello akak rasp!cihat x?meruntun jiwa ditott melihat itu cheeeeezeeee!!!diet kak,diet..hehee..

rasp said...

ditott,
: hari ni tak cihat uwaaaa.... tu la akak rasa kena gak lah akak diet... mcm dah nak jadi belon dah akak nie...hehehehhehhe

TauruzMama said...

masammm...sbb hormon in balance tu Rasp..
cuba rasp jgilkan mata..bukak besar2..besar cam size XXXXL..musti hormon dia balancing balik..then senyum sokmo..;P
patut duk blkg jer bdak tu..xpyh front line..

rasp said...

tauruz,
: kahkahkahkah... ade2 aje ko ni tauruz...kita antar dia gi workshop gi buat balancing nak..kahkahkahkah

PerantauSepi1306 said...

ye la rasp mmg kalo cashier kat malaysia ni jarang yang senyum... yg ada pun ala2 paksaan je... agak2 depa penat kot berdiri lama sangat... ;p

rasp said...

perantau,
: agaknya lah tu kan...